Τα μέτρα για το Πάσχα: Έλεγχοι σε δρόμους, διόδια και εκκλησίες

Τα μέτρα για το Πάσχα έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε ισχύ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμποδίσει την έξοδο όσων επιθυμούν να μεταβούν σε χωριά ή νησιά κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Τα μέτρα για το Πάσχα έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε ισχύ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμποδίσει την έξοδο όσων επιθυμούν να μεταβούν σε χωριά ή νησιά κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Τα μέτρα είναι αυστηρά, με εντατικότατους ελέγχους στο οδικό δίκτυο, στα διόδια και στα λιμάνια.

Και το πρόστιμο θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερό, αφού δεν θα ισχύει αυτό των 150 ευρώ, αλλά θα διπλασιάζεται (300€).

Το πλάνο της αστυνομίας περιλαμβάνει μπλόκα, ελέγχους, αλλά και τη συνδρομή drones.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάρισα: 13 κρούσματα σε οικισμο Ρομά! – Σε καραντίνα η περιοχή

Αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν στα διόδια των εθνικών οδών, στους παράδρομους, καθώς και σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου της περιφέρειας.

Μάλιστα δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς υπάρχει επιτήρηση από αέρος, με drones και ελικόπτερα και όπου παρουσιαστεί αδικαιολόγητα αυξημένη κίνηση θα μεταβαίνουν για έλεγχο.

Σε επιφυλακή βρίσκονται ακόμη και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες.

Οι έλεγχοι δεν περιορίζονται μόνο στα ΙΧ και τους επιβάτες τους. Φτάνουν μέχρι τα αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και ΚΤΕΛ.

Παράλληλα το Λιμενικό Σώμα θα βρίσκεται σε όλα τα λιμάνια και τους πορθμειακούς σταθμούς και θα ελέγχει όσους επιβιβάζονται σε πλοία.

Στο μεταξύ, οι έλεγχοι στους δρόμους θα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Μη λησμονούμε και την οδηγία που δόθηκε για το σούβλισμα του αρνιού, το οποίο φέτος δεν… προβλέπεται.

Αυτό σημαίνει πως το Πάσχα του 2020 δεν θα υπάρξουν ούτε υπαίθριες σούβλες, ούτε συναθροίσεις και ο οβελίας θα ψηθεί στον φούρνο.

Στόχος είναι να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και γι αυτό οι Αρχές θα είναι σε επιφυλακή και θα έχουν τη διακριτική επιτήρηση και στις εκκλησίες.