ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Η Λάουρα Κοβέσι «καρφώνει» ξανά την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Αν είχαν γίνει έργα με τα εκατομμύρια για το σιδηρόδρομο, η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί»

«Πόσες τραγωδίες πρέπει να ζήσουμε ακόμα για να καταλάβουμε ότι τα οικονομικά εγκλήματα δεν είναι μικροπράγματα;»
Τέμπη: Η Λάουρα Κοβέσι «καρφώνει» ξανά την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Αν είχαν γίνει έργα με τα εκατομμύρια για το σιδηρόδρομο, η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί»

Συνεχίζει να μη «μασάει» τα λόγια της και να καταγγέλλει ευθέως τις πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, η ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι. Δεν πέρασαν παρά δέκα μέρες περίπου, όταν η Ρουμάνα Εισαγγελέας που έχει εξελιχθεί σε… εφιάλτη του Μαξίμου, αποκάλυψε σε συνέντευξη της στη ρουμανική εφημερίδα Libertatea ότι έχει δεχθεί πολιτικές παρεμβάσεις (και) από τη χώρα μας ώστε να μπουν εμπόδια στη διερεύνηση σκανδάλων.

Λίγες μέρες μετά, η Σοφία Βούλτεψη που κατά τα άλλα λέει ότι δεν μπορεί να κάθεται… όλη μέρα στη Βουλή γιατί έχει «κι άλλες δουλειές», βρήκε χρόνο για να γράψει ένα «πονηρό» και δυσφημιστικό άρθρο για τη Λάουρα Κοβέσι με τον παραπλανητικό τίτλο: «Ρουμανία: δικαστικό θρίλερ με την Κοβέσι – Εγκληματική οργάνωση εμπλέκει την Ευρωπαία Εισαγγελέα».

Προσπαθώντας να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις για την Ευρωπαία Εισαγγελέα μόνο από τον τίτλο, η Σοφία Βούλτεψη επικαλέστηκε συνομιλίες που αφορούν ένα σκάνδαλο στη Ρουμανία, όπου ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας ακούγεται να λέει ότι «ελέγχει» τη Λάουρα Κοβέσι. Και χρησιμοποιώντας αυτό το απεγνωσμένο επιχείρημα για να «ξεπλύνει» τον Μάκη Βορίδη και τον Λευτέρη Αυγενάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η κα Βούλτεψη έγραψε ότι η Λάουρα Κοβέσι δεν φαίνεται να εμπλέκεται μεν σε τίποτε το παράνομο, αλλά φαίνεται πόσο εύκολα μπορεί να στοχοποιηθεί κανείς… άδικα από «όσους υποστηρίζουν ότι οι αναφορές ονομάτων σε συνομιλίες τρίτων αποτελούν σοβαρές ενδείξεις ενοχής…».

Βέβαια η κα Βούλτεψη φαίνεται να… ξεχνάει ότι οι ευθύνες των Βορίδη – Αυγενάκη δεν είναι τυχαίες… παρεξηγήσεις, αλλά προκύπτουν από μαρτυρικές καταθέσεις πρώην προέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ και αποκαλύπτονται από συνομιλίες όπου το κύκλωμα αναφέρεται σε συνεννοήσεις με τον… «Μάκη» και πολιτική κάλυψη από τον Αυγενάκη.

Όμως παρόλες τις θλιβερές προσπάθειες της Σοφίας Βούλτεψη να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η Λάουρα Κοβέσι συνεχίζει απτόητη το έργο της, μη χάνοντας πλέον ευκαιρία να το τονίζει και σε επικοινωνιακό επίπεδο. Έτσι, σε νέα συνέντευξή της στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, μίλησε ξεκάθαρα για τις πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν 57 ανθρώπους στον θάνατο στα Τέμπη.

«Οι έρευνές μας κατέδειξαν ότι η Ελλάδα έλαβε εκατομμύρια από την ΕΕ για το σιδηροδρομικό της δίκτυο. Το σύστημα σήμανσης επρόκειτο να ανανεωθεί. Αν το έργο είχε υλοποιηθεί έγκαιρα και σωστά, η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λάουρα Κοβέσι σε ακόμα μια δήλωση – βόμβα.

«Πόσες τραγωδίες πρέπει να ζήσουμε ακόμα για να καταλάβουμε επιτέλους ότι τα οικονομικά εγκλήματα δεν είναι μικροπράγματα;», διερωτήθηκε η Ευρωπαία Εισαγγελέας εκφράζοντας ρητά την άποψη ότι τα εγκλήματα οικονομικής διαφθοράς αργά ή γρήγορα οδηγούν σε εγκλήματα κατά της ζωής των πολιτών.

Οι δηλώσεις της Λάουρα Κοβέσι κινούνται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από το αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης που με την πλειοψηφία της «ξέπλυνε» τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με μια απλή πλημμεληματική κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, χωρίς να αναγνωρίζονται κακουργηματικές ευθύνες για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717.

Η Λάουρα Κοβέσι χώρεσε σε μια πρόταση όλη την απλούστατη αλήθεια του εγκλήματος των Τεμπών. Αν το έργο που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ είχε υλοποιηθεί έγκαιρα και σωστά, η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί. Κάτι τόσο αυτονόητο που πλέον έχει γίνει πεποίθηση του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη το έχει μετατρέψει σε ένα κυκεώνα παραπληροφόρησης και συγκάλυψης…

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Τα εισοδηματικά κριτήρια του Α21 παραμένουν αμετάβλητα από το 2018, μειώνοντας συνεχώς τους δικαιούχους και πλήττοντας ακόμη και υπερπολύτεκνες οικογένειες κάτω από το όριο φτώχειας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

«Όταν είδαν ότι δεν τσιμπάω, σου λέει τώρα θα τον θάψουμε - Με κατηγορούν γιατί λέω αλήθειες ενώ είμαι νεοδημοκράτης απ' τα γεννοφάσκια μου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Φορολογικό «ντου» σε συγγενείς των Τεμπών και αγρότες - Η έφοδος της ΑΑΔΕ έγινε λίγο αφότου η Μ.Καρυστιανού προανήγγειλε νέο πολιτικό κίνημα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Επεισόδιο βίας με δεκάδες εφήβους στην οδό Μακρυγιάννη. Καταγγελίες για έλλειψη αστυνόμευσης δίπλα σε σχολεία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Η κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με τους αγρότες αλλάζοντας στρατηγική μετά το μπλόκο των Ευζώνων, με επιλεκτικές προσκλήσεις και όχι μαζικές συναντήσεις.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Από τα μπλόκα των τρακτέρ στους επαρχιακούς δρόμους μέχρι τις πλατείες και τα διοικητικά κέντρα της Ευρώπης, η γη μιλά ξανά μέσα από αυτούς που τη δουλεύουν.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Αντί να απολογηθεί για την ασυδοσία των «φραπέδων», ο Μάκης Βορίδης προκαλεί κι από πάνω τους φτωχοποιημένους αγρότες

Κοινωνία