ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Προπαγάνδα πάνω σε πτώματα

Άθλια επιχείρηση προπαγάνδας και πολιτικής καπηλείας της τραγωδίας στα Τέμπη
Τέμπη: Προπαγάνδα πάνω σε πτώματα

Τέμπη: Κάποιες από τις βασικές αρχές της προπαγάνδας είναι ο αποπροσανατολισμός, η διοχέτευση και διάχυση πλαστών ειδήσεων με στόχο την ημιμάθεια, η χρέωση ευθυνών σε τρίτα πρόσωπα που μπορεί να είναι εμπλεκόμενοι σε μια υπόθεση και η δημιουργία έντονων συναισθημάτων μέσα από παράθεση γεγονότων που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν για την καλλιέργεια κοινωνικού κλίματος.

Στην υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη βλέπουμε πως μέρος του mediaκού συστήματος, που είναι στρατευμένο ή φιλικά προσκείμενο με την κυβέρνηση, καθώς διατηρεί διαφόρων ειδών σχέσεις, προσπαθεί συντονισμένα εδω και 2 εβδομάδες πλέον, όχι απλά να κάνει προπαγάνδα, ώστε η κυβέρνηση να μην έχει στα χέρια της το αίμα 57 συνανθρώπων μας που βρήκαν φρικτό θάνατο, αλλά να αποδώσει το σύνολο των δικών της λαθών σε σειρά από πρόσωπα και καταστάσεις σχετικά ή άσχετα με το συμβάν.

Έτσι λοιπόν αντί στο κάδρο της επικαιρότητας να είναι τόσο οι Υπουργοί που πέρασαν από το Υπ. Μεταφορών, καθώς επίσης και οι συνεργάτες τους, όπως και οι πρωθυπουργοί που συστηματικά, για διαφόρων ειδών λόγους απαξίωναν τον ΟΣΕ με απώτερο σκοπό την πώληση του κάτω του κόστους, όπως έχει γίνει και με άλλες δημόσιες επιχειρήσεις στο παρελθόν πχ ΟΤΕ, Ολυμπιακή, ΔΕΗ κ.α ..ξαφνικά, βλέπουμε να πρωταγωνιστούν στις ως βασικοί υπαίτιοι της τραγωδίας, γιατροί που έδωσαν αναρρωτικές άδειες, σταθμάρχες, λάθη της στιγμής, απερισκεψίες, μεταθέσεις λάθος εργαζομένων, ο κακός συνδικαλισμός και διαφόρων ειδών γεγονότα και πρόσωπα που άφησαν τα τρένα στη τύχη τους.

Εντέχνως λοιπόν, αποσιωπώνται:

– τα ανύπαρκτα συστήματα ασφαλείας σε περίπτωση διαδοχικών ανθρώπινων λαθών

– η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού σε όλο δίκτυο του ΟΣΕ

 – οι συνεχόμενες προειδοποιήσεις των σωματείων των εργαζομένων που έκαναν λόγο για τραγωδία προ των πυλών 

– οι ποινικές ευθύνες για ανθρωποκτονία από αμέλεια πολύ συγκεκριμένων Υπουργών που πέρασαν από το Υπ. Μεταφορών και άφησαν τις πάσης φύσεως επίμαχες συμβάσεις για την ασφάλεια των επιβατών στη τύχη τους.

Κερασάκι στην τούρτα του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για την υπόθεση, τα μπάχαλα ελάχιστων βαλτών στις ειρηνικές πορείες και συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη την χώρα, με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να διαδηλώνουν κατά των «κρατικών δολοφονιών» και της απαξίωσης των ανθρώπινων ζωών από το εκάστοτε…«επιτελικό κράτος».

Bonus κερασάκι…ο χθεσινοβραδινός άγριος ξυλοδαρμός του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια από μπράβους της περιοχής…ώστε η συζήτηση να μεταφερθεί ξανά στην ανομία.

Από ένα σημείο και μετά…δεν είναι θέμα προπαγάνδας…αλλά βλασφημίας στις μνήμες των νεκρών.

Και δυστυχώς μερίδα των ΜΜΕ και πολιτικών ξέρουν πολύ καλά πώς να υβρίζουν τους νεκρούς, χρησιμοποιώντας τους, ώστε να πετύχουν τους μικροπολιτικούς σκοπούς τους…

Δείτε επίσης:

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει χειρότερη μορφή φασισμού από το να επιβάλλεις στον γονιό ένα σφραγισμένο φέρετρο

Στον ΣΚΑΪ ήθελαν να κόψουν άρον άρον όσα έλεγε ο Σπίρτζης – Τα όσα είπε κάνουν «Σταθμάρχη» την ίδια την Κυβέρνηση (vid)

Τέμπη: Περίεργες καθυστερήσεις και πιθανές εξαφανίσεις στοιχείων καταγγέλλουν οι οικογένειες των θυμάτων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Προπαγάνδα πάνω σε πτώματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.