ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος 11χρονης στα Χανιά: Βίαιη συμπεριφορά του πατέρα – Είχε μπει φυλακή

Απαντήσεις για τον θάνατο της 11χρονης Ιωάννας στα Χανιά αναζητούν οι Αρχές στα λόγια των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών
Θάνατος 11χρονης στα Χανιά: Βίαιη συμπεριφορά του πατέρα – Είχε μπει φυλακή

Απαντήσεις για τον θάνατο της 11χρονης Ιωάννας στα Χανιά αναζητούν οι Αρχές στα λόγια των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών που παρακολουθούσαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε μέσα στην οικογένεια.

Ήδη από τις αναφορές τους στους αστυνομικούς, η ψυχολογία του κοριτσιού δεν ήταν καθόλου καλή εξαιτίας των οικογενειακών προβλημάτων απόρροια των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πατέρας της.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr  ο πατέρας της 11χρονης είχε φυλακιστεί διότι είχε χτυπήσει δασκάλα.

Μιλώντας στον Alpha, η εκπαιδευτικός σημείωσε πως αναγκάστηκε να φύγει από το σχολείο στο οποίο εργαζόταν καθώς ο πατέρας της άτυχης 11χρονης είχε βίαιη συμπεριφορά την είχε χτυπήσει. Μετά από το περιστατικό ο πατέρας φυλακίστηκε για μερικούς μήνες.

Επιπλεον, επικαλούμενη την μητέρα της 11χρονης η δασκάλα υποστήριξε πως τα παιδιά της οικογένειας, δηλαδή το άτυχο κορίτσι και τα αδέρφια της συχνά γίνονταν μάρτυρες βίαιων καταστάσεων και περιστατικών. Αναλυτικότερα για τα χτυπήματα του πατέρα η δασκάλα κατήγγειλε: «Ο πατέρας του κοριτσιού που χάθηκε τόσο άδικα με χτύπησε τον Οκτώβριο του 2019. Με χτύπησε πάρα πολύ, παρέμεινα παραμορφωμένη, γεμάτη μελανιές, για σχεδόν 20 μέρες. Δικάστηκε, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και μπήκε φυλακή. Το Εφετείο έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020 και τότε αφέθηκε ελεύθερος. Εγώ, στο μεταξύ φρόντισα και άλλαξα σχολείο, έτσι ώστε να μην έχω πια καμία επαφή μαζί του».

Το γεγονός αυτό επηρέασε ολόκληρη τη ζωή της εκπαιδευτικού: «Ηταν για μένα μία απώλεια. Ημουν σε αυτό το σχολείο 15 χρόνια αλλά απομακρύνθηκα για να διαφυλάξω τη σωματική και ψυχική μου υγεία, αφού εκεί κινδύνευαν και τα δύο. Οταν έφυγα από το σχολείο μου, έχασα φίλους, συναδέλφους, τους μαθητές μου, τους γονείς που με ήξερα… Και αυτό για μένα ήταν επίσης μία απώλεια».

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κίνδυνος που είχε περάσει δεν της άφηνε άλλη επιλογή: «Αλλά είχα κινδυνεύσει πάρα πολύ και αποφάσισα να προστατεύσω τη σωματική μου ακεραιότητα. Είχα δεχτεί πολλή βία από αυτόν τον άνθρωπο. Για μένα ήταν ένα μεγάλο σοκ, μεγάλο πλήγμα όλη αυτή η ιστορία και μάλιστα σε μία περίοδο της ζωής μου, κατά την οποία είχα και προβλήματα υγείας και προσπαθώ να την αφήσω πίσω μου. Είναι άλλο να ακούς για βία και τελείως διαφορετικό να τη βιώνεις.

Οπως τονίζει η δασκάλα της 11χρονη κοπέλας πολλές φορές τα παιδιά της οικογένειας ήταν μάρτυρες βίαιων καταστάσεων. «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα βιώσω κάτι τέτοιο, αλλά να που τα έφερε έτσι η ζωή… τα παιδιά ήταν μάρτυρες πάρα πολλών βίαιων καταστάσεων και περιστατικών, σύμφωνα με όσα λέει η μητέρα τους. Εκτός από το κορίτσι που τόσο άδικα χάθηκε, στην οικογένεια υπάρχει άλλο ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Viral: Βίντεο με δύο μικρά αδέλφια πουλήθηκε για 760.000 δολάρια! (vid)

MasterChef Αλέξανδρος Συνοδινός – Τζέιμς Survivor: Η άγνωστη φιλία

Παπα ΠΑΟΚ: Η συγκλονιστική ιστορία και η αποκάλυψη για μία μαζική εξομολόγηση ΠΑΟΚτσήδων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θάνατος 11χρονης στα Χανιά: Βίαιη συμπεριφορά του πατέρα – Είχε μπει φυλακή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.