Θεσσαλονίκη: Νέα αναβολή στη δίκη του γιατρού που κατηγορείται για θανάτους ασθενών μετά από επέμβαση δακτυλίου

Νέα αναβολή πήρε η δίκη του γιατρού από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται για θανάτους ασθενών, με πιο πρόσφατο αυτόν την 14χρονης από την Επανομή

Η υπόθεση του θανάτου της 14χρονης Γωγούς συγκλόνισε ολόκληρη την Θεσσαλονίκη αλλά και τη χώρα, με τη δίκη του γιατρού που έκανε την επέμβαση για παρόμοια υπόθεση, να παίρνει νέα αναβολή για τον Φεβρουάριο του 2022.

Η 14χρονη έχασε τη ζωή της μετά από επιπλοκές από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, ενώ ήταν η αφορμή να ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου», καθώς αποκαλύφθηκε πως ο εν λόγω γιατρός είχε και παλαιότερη καταδίκη για παρόμοιο περιστατικό.

Ο χειρούργος ήταν να δικαστεί χθες (6/9) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τον θάνατο 24χρονου σε παρόμοια επέμβαση.

Ο αδερφός του θύματος, μιλώντας στην ΕΡΤ3 ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, πριν από επτά χρόνια, ο 24χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση προκειμένου να βάλει γαστρικό δακτύλιο, με τον γιατρό να διαβεβαιώνει άπαντες τότε πως πρόκειται για μία απλή επέμβαση ρουτίνας. Ωστόσο, εννέα ημέρες μετά ο νεαρός έχασε τη ζωή του και η υπόθεση έφτασε μέχρι τη δικαιοσύνη.

Με αφορμή την εν λόγω υπόθεση, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να ενημερωθούν άμεσα οι ιατρικοί σύλλογοι για τέτοια περιστατικά ιατρικού λάθους. Παρόλα αυτά, ο Ιατρικός Σύλλογος από τη Θεσσαλονίκη δεν έχει τη συγκεκριμένη ενημέρωση για τις διώξεις που έχουν γίνει σε βάρος του γιατρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταγγελίες «φωτιά» για άδειες στην Πυροσβεστική την ώρα που καίγονταν η χώρα

Κορονοϊός – Εμβόλια: Κατέγραψε σε video την παρενέργεια του και το ανέβασε στο Facebook

Αιμίλιος Χειλάκης: Ξέσπασε για το κόψιμο των σειρών με τον Πέτρο Φιλιππίδη