Θεσσαλονίκη: Τροχαίο ντελιβερά εξαιτίας της κακοκαιρίας!

Τροχαίο ατύχημα είχε ένας άτυχος διανομέας ντελίβερι στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της κακοκαιρίας Μήδεια που πλήττει όλη τη χώρα.

Τροχαίο ατύχημα είχε ένας άτυχος διανομέας ντελίβερι στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της κακοκαιρίας Μήδεια που πλήττει όλη τη χώρα.

Θεσσαλονίκη: Άτυχος στάθηκε ένας διανομέας ντελίβερι στη πόλη της Θεσσαλονίκης όταν υπέστη τροχαίο ατύχημα εξαιτίας του παγετού και της ολισθηρότητας του δρόμου.

Οι διανομείς ζητούν την απαγόρευση υπηρεσιών ντελίβερι μέχρι να σταματήσει η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα.

Τροχαίο ατύχημα με εργαζόμενο διανομέα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε δρόμο της Θεσσαλονίκης, που λόγω της κακοκαιρίας μετατράπηκε σε… παγοδρόμιο λόγω της ολισθηρότητας.

Υπουργείο Εργασίας για ντελιβεράδες: «Διασφαλίστε την υγεία τους!»

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες. Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα».