ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θοδωρής Κοτονιάς: «Συλλαβίζω κύμα κύμα»

Από τον κύκλο τραγουδιών των Χ. Νικολόπουλου και Ν. Αναγνωστάκη «Τα Απρόοπτα» (Κύκλος Ά)!
Θοδωρής Κοτονιάς: «Συλλαβίζω κύμα κύμα»

Θοδωρής Κοτονιάς παρουσιάζει οπτικοποιημένο το νέο του τραγούδι με τίτλο «Συλλαβίζω κύμα κύμα» σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Νίκου Αναγνωστάκη.

Το τραγούδι, περιλαμβάνεται στον πρώτο κύκλο τραγουδιών των δύο δημιουργών που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group με γενικό τίτλο «Τα Απρόοπτα».

Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύουν εξαιρετικοί ερμηνευτές:

Μίλτος Πασχαλίδης, Ιουλία Καραπατάκη, Σταμάτης Κραουνάκης, Θοδωρής Κοτονιάς, Ρίτα Αντωνοπούλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Κότσιρας, Ασπασία Στρατηγού, Μανώλης Λιδάκης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ελένη Δήμου.

Το τραγούδι «Συλλαβίζω κύμα κύμα» φέρει τη σφραγίδα της δημιουργικής ευφυίας του Χρήστου Νικολόπουλου, που εξακολουθεί με το ίδιο πάθος, μετά από τις χιλιάδες συνθέσεις του που έχουν εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση, να μας χαρίζει σύγχρονα άφθαρτα τραγούδια που εμπλουτίζουν το μνημειώδες του έργο.

Ο λόγος του Νίκου Αναγνωστάκη δομημένος με δεξιοτεχνία και έμπνευση ξετυλίγει την ανέμη της ιστορίας ενός ανατρεπτικού έρωτα, χρησιμοποιώντας εύστοχα το μαγικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τη συνειρμική στιχουργική του. Μετουσιώνει τις εικόνες που συλλέγει σε συναισθήματα και εικονογραφεί με λυρισμό τις λέξεις του.

Ο σημαντικός τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς με μία σπουδαία ερμηνεία, αποδίδει με υποδειγματικό τρόπο το «Συλλαβίζω κύμα κύμα», αναδεικνύοντας με τη φωνή του και τις πιο αδιόρατες συναισθηματικές αποχρώσεις του τραγουδιού.

Το τραγούδι «Συλλαβίζω κύμα κύμα» έχει οπτικοποιήσει ατμοσφαιρικά ο Άκης Χρήστου σε ένα music video που κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group.

Τα «Απρόοπτα» κυκλοφορούν σε συλλεκτική έκδοση βιβλίου & cd από το Ogdoo Music Group και βρίσκονται στις προθήκες των δισκοπωλείων και επιλεγμένων βιβλιοπωλείων.

To βιβλίο που συνοδεύει «Τα Απρόοπτα», περιέχει πλούσιο υλικό με σπάνιες φωτογραφίες, κείμενα, στίχους και λεπτομέρειες της ηχογράφησης.

Προσεχώς «Τα Απρόοπτα», Κύκλος Α’ θα κυκλοφορήσουν και σε περιορισμένα αντίτυπα αριθμημένων LP σε «βαρύ» βινύλιο 180gr.

Το album είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Αποκτήσε το Βιβλίο & Cd από το shop.ogdoo.gr εδώ.

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Μόνο τυχαίο δεν ήταν αυτό που έγινε στο Βενιζέλος – Οι κραυγές αγωνίας εδώ και δυο χρόνια – Οι προειδοποιήσεις από τον Νίκο Παπαδόπουλο

Μόνο τυχαίο δεν ήταν αυτό που έγινε στο Βενιζέλος – Οι κραυγές αγωνίας εδώ και δυο χρόνια – Οι προειδοποιήσεις από τον Νίκο Παπαδόπουλο

Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν ένιωσαν και μεγάλη έκπληξη από αυτό που συνέβη την Κυριακή

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Θεοφάνεια: «Ο Ιορδάνης εστράφη εις τα οπίσω» – Ο Χριστός κόντρα στα «ρεύματα» και τη φθορά του θανάτου

Θεοφάνεια: «Ο Ιορδάνης εστράφη εις τα οπίσω» – Ο Χριστός κόντρα στα «ρεύματα» και τη φθορά του θανάτου

Κόντρα στη «Νεκρά Θάλασσα» των αμαρτιών μας - Η βάπτιση του σωτήρα Χριστού σήμανε τη μεταστροφή της ανθρωπότητας προς τη ζωή

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ντροπή! – «Σκουριάζει» παρατημένο το ασθενοφόρο που είχε κάνει δωρεά η Αθηνά Παπαχρήστου – Ιεροσυλία στη μνήμη της!

Ντροπή! – «Σκουριάζει» παρατημένο το ασθενοφόρο που είχε κάνει δωρεά η Αθηνά Παπαχρήστου – Ιεροσυλία στη μνήμη της!

Δεν σέβονται ούτε τους εθνικούς ευεργέτες - Εδώ και 6 μήνες είναι ακινητοποιημένο το ασθενοφόρο σε συνεργείο της Πάτρας!

Κοινωνία
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Φάνηκε πόσο διάτρητη είναι η ασφάλεια των αερομεταφορών – Το Sportime προειδοποιούσε εδώ και 1 χρόνο

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Φάνηκε πόσο διάτρητη είναι η ασφάλεια των αερομεταφορών – Το Sportime προειδοποιούσε εδώ και 1 χρόνο

Εκτεθειμένη η χώρα σε βλάβες και εξωτερικές επιθέσεις - Η κυβέρνηση αγνοούσε τα δημοσιεύματα και τις προειδοποιήσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για τον κίνδυνο

Κοινωνία
Κοινωνία: Γιώργος Γεραπετρίτης: «Κονσερβαρισμένες» woke ευχές για την πρωτοχρονιά – Μονίμως στη λάθος πλευρά της ιστορίας

Γιώργος Γεραπετρίτης: «Κονσερβαρισμένες» woke ευχές για την πρωτοχρονιά – Μονίμως στη λάθος πλευρά της ιστορίας

Επιμένουν ακόμα στο ίδιο «ποίημα» - Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ευχήθηκε για το 2026 «ανεκτικότητα» και «σεβασμό στη διαφορετικότητα»

Κοινωνία
Κοινωνία: Νέος ΚΟΚ και έλεγχοι: Έπρεπε να περάσουν 7 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη για να δούμε μείωση θανάτων από τροχαία

Νέος ΚΟΚ και έλεγχοι: Έπρεπε να περάσουν 7 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη για να δούμε μείωση θανάτων από τροχαία

Πρωτοχρονιάτικο ευχάριστο νέο οι μειωμένοι θάνατοι στην άσφαλτο για το 2025, αλλά θρηνήσαμε χιλιάδες νεκρούς την προηγούμενη εξαετία

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Ο Τειρεσίας των Ενοικιαστών»: To social credit system αλά Ελληνικά – Μαζικό φακέλωμα και όποιος χρωστάει δεν θα βρίσκει σπίτι!

«Ο Τειρεσίας των Ενοικιαστών»: To social credit system αλά Ελληνικά – Μαζικό φακέλωμα και όποιος χρωστάει δεν θα βρίσκει σπίτι!

Καλωσορίσατε στην απόλυτη δυστοπία του στεγαστικού - Το «πιστοποιητικό φερεγγυότητας» έρχεται για να γίνει εφιάλτης των ενοικιαστών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: 2 Ιανουαρίου: Κλειστά τα περισσότερα καταστήματα και ο Σκλαβενίτης– Τι ισχύει για τα άλλα σούπερ μάρκετ και τράπεζες

2 Ιανουαρίου: Κλειστά τα περισσότερα καταστήματα και ο Σκλαβενίτης– Τι ισχύει για τα άλλα σούπερ μάρκετ και τράπεζες

Η 2α Ιανουαρίου δεν είναι επίσημη αργία, όμως για τους καταναλωτές η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη. Παρότι η ημέρα θεωρείται εργάσιμη, πολλά καταστήματα και σούπερ μάρκετ είναι κλειστά,

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ευχή για Ευλογημένο 2026: Να εκμεταλλευτούμε το «χρυσάφι» του νέου χρόνου για να «αγοράσουμε» μετάνοια

Ευχή για Ευλογημένο 2026: Να εκμεταλλευτούμε το «χρυσάφι» του νέου χρόνου για να «αγοράσουμε» μετάνοια

12 νέοι μήνες - 12 μεγάλες ευκαιρίες αγιότητας - Ο μόνος κακός χρόνος είναι εκείνος που θα μας απομακρύνει από τον Χριστό

Ελευθέριος Ανδρώνης