ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ελληνικό Twitter αποθεώνει τους Ρουμάνους πυροσβέστες

Το ελληνικό Twitter αποθεώνει τους Ρουμάνους Πυροσβέστες που ήρθαν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα
Το ελληνικό Twitter αποθεώνει τους Ρουμάνους πυροσβέστες

Ρουμάνοι πυροσβέστες ήρθαν στην Ελλάδα ώστε να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην κατάσβεση των πυρκαγιών, και ο τρόπος οργάνωσης και δράσης τους άφησαν άπαντες άφωνους, κάτι που αποτυπώνεται και στο Twitter.

Όπως έγινε γνωστό, με την άφιξή τους στη Βόρεια Εύβοια έστησαν άμεσα το δικό τους ανεξάρτητο στρατηγείο, προχωρώντας άμεσα σε χαρτογράφηση δασικών δρόμων με drones, επιστρατεύοντας ενδοεπικοινωνία τελευταίας τεχνολογίας. Παράλληλα, εκμεταλλεύτηκαν τα δεκάδες ρυάκια και με μάνικες 60 μέτρων έσπευσαν να κατασβήσουν τις φωτιές.

Το ελληνικό twitter πέρασε στην αποθέωση των πυροσβεστών από τη Ρουμανία και τις πρακτικές τους, με τα σχόλια να είναι χιλιάδες, ενώ πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για τις μεγάλες διαφορές που έχουν με την Ελλάδα στον τρόπο δράσης τους, κάτι που φανερώθηκε με τα τελευταία γεγονότα.

«Βλέπω οι Ρουμάνοι πυροσβέστες έχουν έρθει με ανώτερο εξοπλισμό, ανώτερη τεχνογνωσία, ανώτερη οργάνωση. Η Ρουμανία, όχι η Νορβηγία ή η Ελβετία. Εδώ έχουμε μείνει στον ήρωα που ορμάει με το κλαδί να σβήσει φωτιές. Που προφανώς μπράβο του αλλά δεν μπορεί να είναι η επίσημη τακτική» γράφει ένας χρήστης των Social Media, ενώ ένας άλλος έγραψε: «Πάρτε τα διαβατήρια από τους Ρουμάνους πυροσβέστες, να μην μπορούν να φύγουν από τη χώρα. Αυτοί θα μας σώσουν».

Δείτε κάποια χαρακτηριστικά tweet:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιές: Στέλνει και άλλα πυροσβεστικά στην Ελλάδα ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Φωτιά Εύβοια: Προχωρά το πύρινο μέτωπο στη Γαλατσώνα – Δραματικές στιγμές

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ρεπορτάζ στη Γερμανία οι τρύπιες μάνικες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το ελληνικό Twitter αποθεώνει τους Ρουμάνους πυροσβέστες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.