ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Βαρυμπόμπη: «Τιτάνια» μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν περιοχές

Δραματικές καταστάσεις ζει η Αττική καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε πολλές περιοχές. 
Φωτιά Βαρυμπόμπη: «Τιτάνια» μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν περιοχές

«Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δραματικές καταστάσεις ζει η Αττική καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε πολλές περιοχές. 

«Φωτιά Βαρυμπόμπη: Η πυρκαγιά άρχισε περίπου στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης (3/8) και σύντομα εξελίχθηκε σε μια «πύρινη κόλαση» που εξαπλώθηκε με ταχύτητα… αστραπής προς πολλές κατευθύνσεις. Το Sportime σας ενημέρωσε LIVE για όλες τις εξελίξεις με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, και για τις ανείπωτες καταστροφές, καθώς χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, ενώ πολλά σπίτια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες.

Βαρυμπόμπη και Αδάμες εκκενώθηκαν, πρώτες, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους πανικόβλητοι!

Το σκηνικό «τρόμου» έκαναν ακόμη πιο δύσκολο από τις εκρήξεις που συχνά-πυκνά ακούγονταν σαν «βόμβες» στις περιοχές αυτές.

Λίγο αργότερα οι Αρχές έδωσαν εντολή ώστε να εκκενωθούν και οι Θρακομακεδόνες, και το Ολυμπιακό Χωριό, καθώς οι «πύρινες γλώσσες» έφταναν απειλητικά και εκεί.

Παράλληλα το απόγευμα της Τρίτης (3/8) η αστυνομία αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. και όπως ήταν φυσικό για αρκετή ώρα (σε συνδυασμό και με την αφόρητη ζέστη) δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό «χάος» στις περιοχές αυτές.

Το ευχάριστο μέσα σε όλα αυτά ήταν πως δεν αναφέρθηκαν ανθρώπινα θύματα (και ας ελπίσουμε πως δεν θα υπάρξουν τέτοια ούτε τις επόμενες ώρες), παρά το γεγονός ότι μέσα στον πανικό από τη φωτιά εγκλωβίστηκαν πολίτες, πυροσβέστες και αστυνομικοί.

Από την άλλη οι εικόνες που μας ήρθαν από τα καμένα σπίτια και Βαρυμπόμπη αι Αδάμες ήταν συγκλονιστικές, καθώς περιουσίες έγιναν στάχτη μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Όπως επίσης ανάλογα αποκαρδιωτικές ήταν και οι εικόνες από την Αττική που πνίγηκε στους καπνούς.

Επίσης το «μέτωπο» έφτασε και στο Τατόι, απειλώντας ακόμη και τα βασιλικά ανάκτορα. Μάλιστα κατέστη αναγκαίο να μεταφερθούν πολύτιμα αντικείμενα προκειμένου να μην κινδυνεύσουν να καούν.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο κίνδυνος για διακοπές ρεύματος στην Αττική λόγω της πυρκαγιάς είναι πιθανός σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΔΕΗ.

Οι μάχες που έδωσαν οι άνδρες της πυροσβεστικής ήταν για μία ακόμη φορά υπεράνθρωπες και ειδικότερα πρέπει να γίνει αναφορά στην αυτοθυσία ενός πυροσβέστη που μπήκε σε φλεγόμενο κτίριο για τυχόν εγκλωβισμένους πολίτες.

Ως την τελευταία ηλιαχτίδα της ημέρας οι εναέριες δυνάμεις έκαναν συνεχείς πτήσεις πάνω από τα «μέτωπα» της φωτιάς  και πλέον θα συνεχίσουν το έργο τους με το πρώτο φως της ημέρας.

Το σίγουρα είναι πως την Αττική περιμένει ένα πολύ δύσκολο βράδυ και μια εξίσου δύσκολη ημέρα (η Τετάρτη 4/8) κατά την οποία η μάχη με την «πύρινη λαίλαπα» θα συνεχιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη – Χαρδαλιάς: «Επιστρατεύτηκαν πάνω από 500 πυροσβέστες – Πυρκαγιά σε τρία μέτωπα»

«Συναγερμός» στις Αρχές για νέες φωτιές: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (4/8)

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Οργή στο Twitter για τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Στα τρεντς υβριστικά μηνύματα για τον πρωθυπουργό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Βαρυμπόμπη: «Τιτάνια» μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν περιοχές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.