ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον καταδίκασε η κοινωνία – Ένοχος για τον βιασμό της 12χρονης ο Μίχος

Ένοχος για τον βιασμό της 12χρονης ο Μίχος - Η αντίδραση της κοινωνίας έφερε αποτελέσματα
Τον καταδίκασε η κοινωνία – Ένοχος για τον βιασμό της 12χρονης ο Μίχος

Στο κενό έπεσε η εισαγγελική πρόταση προκειμένου να απαλλαχθεί ο Ηλίας Μίχος από τις κατηγορίες για τον βιασμό της 12χρονης, με το δικαστήριο εν τέλει να τον κρίνει ένοχο.

Πιο συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, κήρυξε ως ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Ειδικότερα, κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου, για μαστροπεία αλλά και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών!

Αντιθέτως, αθώα κρίθηκε από το δικαστήριο η μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και για μαστροπεία ενώ ενοχή κρίθηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση.

Ηλίας Μίχος: Τον καταδίκασε η κοινωνία!

Με αυτόν τον τρόπο, είναι πλέον ξεκάθαρο το αποτέλεσμα που έφερε η πίεση της κοινωνίας στην ελληνική δικαιοσύνη, προκειμένου ο Ηλίας Μίχος να καταδικαστεί όπως αρμόζει.

Η εισαγγελική παρέμβαση δημιούργησε ένα τεράστιο κοινωνικό ρεύμα αδικία που σε συνδυασμό με τα όσα γραφικά ακούγαμε όλες αυτές τις μέρες από τον δικηγόρο του παιδεραστή, προκάλεσαν ένα μπαράζ αντιδράσεων.

Με λίγα λόγια υποστηρίχθηκε πως αν η μητέρα της 12χρονης ήταν ο… «εγκέφαλος» του κυκλώματος και ο Ηλίας Μίχος ένας απλός συνεργός που δεν βίασε, δεν κέρδιζε χρήματα, ούτε εξανάγκαζε το κορίτσι να πηγαίνει με δεκάδες «πελάτες»!

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση για ενοχοποίηση της μητέρας που ξέσπασε σε κλάματα μετά την σημερινή έκβαση της υπόθεσης.

Μια νίκη της κοινωνίας που η αντίδραση της αποδεικνύεται πως πιάνει τόπο..

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τον καταδίκασε η κοινωνία – Ένοχος για τον βιασμό της 12χρονης ο Μίχος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.