ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζανάκης: «Η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και παιδιά»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, μίλησε για τους κινδύνους της μετάλλαξης Δέλτα.
Τζανάκης: «Η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και παιδιά»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, μίλησε για τους κινδύνους της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, σε δηλώσεις του, στον τηλεοπτικό σταθμό Open, μίλησε για την μετάλλαξη Δέλτα, του κορονοϊού.

Αρχικά τόνισε: «Πως η Κρήτη ακόμα και όταν βρισκόταν σε έξαρση ο ιός, αυτή δεν είχε αναλογικά τόσα κρούσματα. Την… χτύπησε μόνο το τρίτο κύμα, το πρώτο και το δεύτερο δεν την επηρέασαν.

Εμείς με το εργαστήριο μας ανακαλύψαμε πρώτοι την βρετανική μετάλλαξη, έτσι κάναμε και με την δέλτα, που είναι η ινδική μετάλλαξη».

Ενώ συνέχισε για το θέμα: «Στην Κρήτη δεν έχουμε βρει τον πρώτο που το έφερε, τον ασθενή μηδέν. Πάντως έχουμε 19 περιπτώσεις από νέους με την μετάλλαξη, που πήραν μέρος σε εκδηλώσεις.

Γι’ αυτόν που τον έφερε μπορεί να ταξίδεψε στο εξωτερικό και να γύρισε με αυτόν. Μπορεί όμως να πήγε στην υπόλοιπη Ελλάδα και πάλι να κόλλησε από εκεί.

Εμείς μελετάμε την πορεία του ιού την Πορτογαλία, γιατί και όσον αφορά τον πληθυσμό αλλά και την συμπεριφορά μιάζει στην χώρα μας. Εκεί ενώ μειώθηκαν πολύ τα κρούσματα, αυξήθηκαν πολύ και πάλι.

Ο λόγος μάλλον είναι το στέλεχος Δέλτα. Έτσι ίσως δούμε μέσα στο καλοκαίρι, μία διαχειρίσιμη αναταραχή. To κακό με το στέλεχος δέλτα είναι πως… ξεκλειδώνει το ανοσοποιητικό των νέων και ιδιαίτερα των παιδιών. Επομένως πρέπει να τα προστατέψουμε, με το να πάμε και να εμβολιαστούμε».

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πτήσεις: Νέες παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών για τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα

Euro 2020: Συνέχεια με την ματσάρα Βέλγιο – Πορτογαλία

Survivor spoiler 27/6: Ποιος κερδίζει στο Ελλάδα – Ρουμανία;

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Εισβολή λαθρομεταναστών στην Κρήτη: «Αλά τούρκα» ανοίγει την κάνουλα και η Λιβύη – Ανίκανη η κυβέρνηση να περιορίσει την εθνική απειλή

Εισβολή λαθρομεταναστών στην Κρήτη: «Αλά τούρκα» ανοίγει την κάνουλα και η Λιβύη – Ανίκανη η κυβέρνηση να περιορίσει την εθνική απειλή

Λαθρομεταναστευτική «ασφυξία» στο πιο στρατηγικό νησί της χώρας μας - Κομπάρσος η Αθήνα στον υβριδικό πόλεμο Λιβύης - Τουρκίας

Κοινωνία
ExtraTime: Στο επίκεντρο της Ε.Ε. τα νησιά: Τουριστική πολιτική με νησιωτική ταυτότητα ζητά η Ελλάδα

Στο επίκεντρο της Ε.Ε. τα νησιά: Τουριστική πολιτική με νησιωτική ταυτότητα ζητά η Ελλάδα

Ο Ηλίας Κικίλιας, γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, έθεσε το θέμα της νησιωτικότητας στον τουρισμό στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

ExtraTime
ExtraTime: Απαλλαγή από ΦΠΑ: Γιατί παραμένει ανενεργή μια τόσο σημαντική διάταξη για τις μικρές επιχειρήσεις;

Απαλλαγή από ΦΠΑ: Γιατί παραμένει ανενεργή μια τόσο σημαντική διάταξη για τις μικρές επιχειρήσεις;

Το ΥΠΟΙΚ φέρνει με νόμο την απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ, όμως η εφαρμογή της μένει στα χαρτιά — με εμπόδια, γραφειοκρατία και παράλογες προϋποθέσεις.

ExtraTime
Κοινωνία: Αμαλιάδα: Μητρότητα, προδοσία και θάνατος

Αμαλιάδα: Μητρότητα, προδοσία και θάνατος

Φέρεται να δολοφόνησε τρία βρέφη – δύο δικά της και ένα παιδί φίλης της – και να αποπειράθηκε να δολοφονήσει μία ενήλικη γυναίκα, επίσης φίλη της, όταν ακόμη ήταν ανήλικη.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Απόφαση – σταθμός στις ΗΠΑ αναγνωρίζει το δικαίωμα στους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους από τη ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδα στα σχολεία

Απόφαση – σταθμός στις ΗΠΑ αναγνωρίζει το δικαίωμα στους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους από τη ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδα στα σχολεία

Μια απόφαση - καταλύτης για το Αμερικανικό κράτος έρχεται να βάλει τέλος στον woke «γενιτσαρισμό» στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης

Ελευθέριος Ανδρώνης
ExtraTime: Πε και παι…

Πε και παι…

Πέσε και παίρνε Έλληνα. Έχουμε καταντήσει να έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

ExtraTime
Κοινωνία: Σερβία: Οι φοιτητές «σαρώνουν» την κυβέρνηση – Στους δρόμους για τα δικά τους «Τέμπη»

Σερβία: Οι φοιτητές «σαρώνουν» την κυβέρνηση – Στους δρόμους για τα δικά τους «Τέμπη»

Μετά την τραγωδία στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νοεμβρίου, η φοιτητική οργή διογκώθηκε και πλέον απειλεί ευθέως την κυβέρνηση Βούτσιτς. Μαζικές κινητοποιήσεις, αποκλεισμοί δρόμων και άγρια επεισόδια στο Βελιγράδι.

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Θεία Λειτουργία «μιλά» και στη νοηματική: Μια πράξη αγάπης και σεβασμού

Η Θεία Λειτουργία «μιλά» και στη νοηματική: Μια πράξη αγάπης και σεβασμού

Ο πατήρ Ιωάννης Καραμούζης διακονεί το Ευαγγέλιο με τρόπο μοναδικό: αποδίδει τη Θεία Λειτουργία και το θείο μήνυμα στη νοηματική γλώσσα, για ανθρώπους με προβλήματα ακοής. Με πίστη, εκπαίδευση και, κυρίως, βαθιά αγάπη για τον συνάνθρωπο, προσφέρει μια πολύτιμη γέφυρα επικοινωνίας.

Κοινωνία
Κοινωνία: Διπλωματία – φιάσκο στη Λιβύη με τον Γεραπετρίτη να μην κερδίζει τίποτα χειροπιαστό ενώ η Κρήτη «βουλιάζει» από λαθρομετανάστες

Διπλωματία – φιάσκο στη Λιβύη με τον Γεραπετρίτη να μην κερδίζει τίποτα χειροπιαστό ενώ η Κρήτη «βουλιάζει» από λαθρομετανάστες

Σκούρα τα πράγματα στις διμερείς επαφές με Λιβύη - «Σουρωτήρι» η Κρήτη παρά τις φρεγάτες που υποτίθεται θα απέτρεπαν τις ροές μεταναστών

Κοινωνία