ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασίλης Κικίλιας από τον ισοπεδωμένο Βόλο: Ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε ετοιμότητα, άλλα φταίει η κλιματική κρίση

Ο μονίμως «εξαφανισμένος» Βασίλης Κικίλιας έριξε ως συνήθως το μπαλάκι στην κλιματική κρίση, για το νέο επιτελικό φιάσκο στον Βόλο
Βασίλης Κικίλιας από τον ισοπεδωμένο Βόλο: Ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε ετοιμότητα, άλλα φταίει η κλιματική κρίση

Ο Βασίλης Κικίλιας που όπως έχουμε πει αποτελεί ξένο σώμα για το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το «αντάρτικο» που έκανε με αιχμηρές δηλώσεις εναντίον του νέου υπουργού Ναυτιλίας, Χρήστου Στυλιανίδη, προσπαθεί να πείσει τον λαό τώρα ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε… ετοιμότητα μπροστά στη νέα καταστροφή του Βόλου, την ώρα που η παράταξή του έχει γίνει «σκορποχώρι» που κυριαρχούν τα αλληλοκαρφώματα.

Να σημειωθεί πως o Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα την προπερασμένη Τρίτη απέναντι στον Βασίλη Κικίλια και τον απέκλεισε ξανά από ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε για τις φυσικές καταστροφές. Ο πρωθυπουργός διατηρεί αναγκαστικά τον κ. Κικίλια στην κυβέρνηση, παρά την εμφανή δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του, γιατί όπως ακούγεται λαμβάνει ισχυρή στήριξη από τον… αμερικανικό παράγοντα.

Ακολουθώντας το παραδοσιακό πλέον «ποίημα» της «κλιματικής κρίσης», ο κ. Κικίλιας έκρυψε για άλλη μια φορά το επιτελικό μπάχαλο πίσω από το βολικό αφήγημα, όπως ακριβώς είχε κάνει και με τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη μισή χώρα. Τότε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης έκανε λόγο για το «χειρότερο καλοκαίρι όλων των εποχών» και ταυτόχρονα εκτόξευε απειλές στους «αλιτήριους» εμπρηστές, που όμως δεν βρεθήκαν ποτέ.

Στην περίπτωση των επαναλαμβανόμενων πλημμυρών όμως ο κ. Κικίλιας «ξεμένει» από δικαιολογίες που να βασίζονται στον ανθρώπινο παράγοντα και του μένει μόνο η κλιματική «καραμέλα», για να δικαιολογεί έστω το όνομα του υπουργείου του, αφού ο ίδιος φαίνεται να είναι «διακοσμητικός» ως προς τα καθήκοντα που θα έπρεπε να εκτελεί. Εξαφανισμένος από τον λαό, εξαφανισμένος και από το περιβάλλον Μητσοτάκη που τον είχε «κόψει» από αλλεπάλληλες συσκέψεις, ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε ως συνήθως κατόπιν καταστροφής, αυτή τη φορά του Βόλου και της βόρειας Εύβοιας.

Μεταβαίνοντας στον ήδη ισοπεδωμένο Βόλο, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε… ετοιμότητα και όλοι «ρίχτηκαν στη μάχη».

«Εδώ και κάποιες μέρες, όταν υπήρχαν οι προγνώσεις, βρέθηκαν όλα τα Σώματα Ασφαλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο μηχανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κόκκινο συναγερμό», είπε συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας παρουσιάζοντας το αφήγημα της δήθεν ετοιμότητας, την ώρα που ο Βόλος έγινε ένα απέραντο ποτάμι επειδή δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των ακραίων φαινομένων, μετά το «μάθημα» που μας έδωσε η κακοκαιρία Daniel.

Αφού εκθείασε τον κρατικό μηχανισμό ο Βασίλης Κικίλιας πέρασε στο… αγαπημένο του θέμα λέγοντας ότι «οι τεράστιες ποσότητες, οι πρωτοφανείς ποσότητες βροχοπτώσεων πάλι μέσα σε λίγες μέρες μάς δείχνουν πέρα πάσης αμφιβολίας ότι η κλιματική κρίση είναι πλέον εδώ στη Μεσόγειο, είναι στην Ελλάδα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βασίλης Κικίλιας από τον ισοπεδωμένο Βόλο: Ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε ετοιμότητα, άλλα φταίει η κλιματική κρίση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.