ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα δοθεί, ποιοί θα την πάρουν, τι θα περιλαμβάνει

Η κυβέρνηση προσπαθεί με χαρτζιλίκι της πείνας να μετριάσει τις αντιδράσεις του κόσμου, ο οποίος βλέπει καθημερινά την αγοραστική του δύναμη να μειώνεται.
Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα δοθεί, ποιοί θα την πάρουν, τι θα περιλαμβάνει

Η κυβέρνηση βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο! Την ώρα που ο Στέλιος Πέτσας συστήνει στους πολίτες να διαλέγουν μικρότερο καλάθι για τα ψώνια τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρατεύει την υπομονή να τελειώσει ο χειμώνας, τώρα έρχεται η επιταγή ακρίβειας.

Η εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια φαίνεται να καθιστά απολύτως απαραίτητη την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης πριν από το Πάσχα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το επίδομα θα ανέρχεται έως τα 300 ευρώ. Χαμηλοσυνταξιούχοι, νοικοκυριά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και άνεργοι, είναι οι κατηγορίες ευάλωτων συμπολιτών μας στους οποίους φαίνεται ότι θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα.

Μάλιστα, το επικρατέστερο σενάριο αφορά σε «αντιγραφή» του μοντέλου που ακολουθήθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με καταβολή επιδόματος 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ καθώς και διπλό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους περίπου 250.000 δικαιούχους.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι πολίτες αντιδρούν για τη «φωτιά» που βάζει η ΔΕΗ στα πορτοφόλια τους, μιας και οι αντοχές τους τελειώνουν.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα δοθεί, ποιοί θα την πάρουν, τι θα περιλαμβάνει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.