ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: 209 νέα κρούσματα και 17 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε για την πορεία που έχει ο κορονοϊός στη χώρα μας, ανακοινώνοντας 209 νέα κρούσματα και 17 θάνατοι για τη Δευτέρα 21 Ιουνίου.
Κορονοϊός: 209 νέα κρούσματα και 17 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε για την πορεία που έχει ο κορονοϊός στη χώρα μας, ανακοινώνοντας 209 νέα κρούσματα και 17 θάνατοι για τη Δευτέρα 21 Ιουνίου.

Κορονοϊός- Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: «Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 209, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.548 (ημερήσια μεταβολή +0.0%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 32 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 672 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.565 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 283 (63.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.615 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 48 (ημερήσια μεταβολή -27.27%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 65 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 5.318.826 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 5.005.679 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 35.071 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 19 Ιουνίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 21.980.577 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού
ελέγχου, ενώ 415.303 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 20 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 33 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας
(ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 3.145 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 22 θετικά (0,7%)».

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online. Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σοκάρει το προφίλ του δολοφόνου – «Μπορεί να σκοτώσει χωρίς τύψεις»

Πετράλωνα: Είχε βιάσει 22χρονη ο 35χρονος βιαστής και βγήκε έξω με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αμβλώσεις: Το «προοδευτικό» μπλοκ λύσσαξε με την Καρυστιανού και τα δικαιώματα των αγέννητων παιδιών!

Αμβλώσεις: Το «προοδευτικό» μπλοκ λύσσαξε με την Καρυστιανού και τα δικαιώματα των αγέννητων παιδιών!

Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης έδειξαν πόσο «δημοκράτες» είναι, καταδικάζοντας ακόμα και την υπόνοια διαλόγου για τις αμβλώσεις

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ακρίβεια: Σε παράλληλο σύμπαν ο προκλητικός Τ.Θεοδωρικάκος – «Το μέσο ελληνικό νοικοκυριό καλύπτει τις ανάγκες του»

Ακρίβεια: Σε παράλληλο σύμπαν ο προκλητικός Τ.Θεοδωρικάκος – «Το μέσο ελληνικό νοικοκυριό καλύπτει τις ανάγκες του»

Χωρίς ίχνος ντροπής ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε τους Έλληνες σαν... γκρινιάρηδες και την ακρίβεια σαν... αυθύπαρκτο πρόβλημα

Κοινωνία
Κοινωνία: Μαρία Καρυστιανού: «Δεξιά και Αριστερά ανήκουν στο παρελθόν – Να κυβερνήσει το κίνημα πολιτών – Προκύπτει ηθικό θέμα στις αμβλώσεις»

Μαρία Καρυστιανού: «Δεξιά και Αριστερά ανήκουν στο παρελθόν – Να κυβερνήσει το κίνημα πολιτών – Προκύπτει ηθικό θέμα στις αμβλώσεις»

Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, η Μαρία Καρυστιανού ανέπτυξε πολλές από τις θέσεις του κινήματος που ετοιμάζει

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέσσερα νησιά ενώνουν δυνάμεις για λύση στη στεγαστική κρίση

Τέσσερα νησιά ενώνουν δυνάμεις για λύση στη στεγαστική κρίση

Τα ακίνητα θα παραχωρούνται με συμβολικό ενοίκιο για τον διορισμό εκπαιδευτικών και γιατρών.

Κοινωνία
Sportime BET: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Κυψέλη – 2 συλλήψεις και κατάσχεση 21 υπολογιστών

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Κυψέλη – 2 συλλήψεις και κατάσχεση 21 υπολογιστών

Έφοδος σε λέσχη στην Κυψέλη όπου διεξαγόταν παράνομα τυχερά παίγνια απο΄άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Συνέλαβαν δύο άτομα για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Sportime BET
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τα κόμπλεξ του Έντι Ράμα ξεχείλισαν: «Έλληνες δεν είστε απόγονοι του Πλάτωνα» – Η «νεκρική» σιγή της Αθήνας τον αποθράσυνε εντελώς

Τα κόμπλεξ του Έντι Ράμα ξεχείλισαν: «Έλληνες δεν είστε απόγονοι του Πλάτωνα» – Η «νεκρική» σιγή της Αθήνας τον αποθράσυνε εντελώς

«Ξεσαλώνει» ο Έντι Ράμα με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη αφού «όργωσε» ανενόχλητος για 2 χρόνια την Ελλάδα για εθνικιστικές φιέστες

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Eurostat: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες θέσεις σε όλους τους δείκτες φτώχειας

Eurostat: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες θέσεις σε όλους τους δείκτες φτώχειας

Η φτωχοποίηση των Ελλήνων «ξεχειλίζει» στη στατιστική γλώσσα της Eurostat - Ουραγός παντού η Ελλάδα επί διακυβερνήσεως Μητσοτάκη

Κοινωνία
Κοινωνία: Παλαμήδης, ο άριστος των Αχαιών

Παλαμήδης, ο άριστος των Αχαιών

Ο Παλαμήδης ήταν Έλληνας ήρωας του Τρωικού Πολέμου. Το όνομα του είναι σύνθετο, βγαίνει από τις λέξεις παλάμη + μήδομαι → «αυτός που με τα έργα των χεριών του (παλάμη) εκδηλώνει την ευφυΐα/τέχνη (μήδομαι)

Κοινωνία
Κοινωνία: Μεσοβέζικη συγγνώμη Ανεστίδη για την off camera χυδαιολογία κατά Μητσοτάκη: «Ζητάω συγγνώμη – Εξέφρασα αυτό που λένε όλοι οι Έλληνες»

Μεσοβέζικη συγγνώμη Ανεστίδη για την off camera χυδαιολογία κατά Μητσοτάκη: «Ζητάω συγγνώμη – Εξέφρασα αυτό που λένε όλοι οι Έλληνες»

«Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής - Την προσωπική επίθεση δεν την ξεκίνησα εγώ» είπε ο Κ. Ανεστίδης - Ανεπιθύμητος πλέον από το Μαξίμου ο αγροτοσυνδικαλιστής

Κοινωνία