ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Αυτοδυναμία Ράμα με 73-74 βουλευτές – Ποιος ήταν ο ξένος ηγέτης που τον συνεχάρη πρώτος

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι το κόμμα του Έντι Ράμα κατακτά αυτοδυναμία με 73 έως 74 βουλευτές επί συνόλου 140.
Αλβανία: Αυτοδυναμία Ράμα με 73-74 βουλευτές – Ποιος ήταν ο ξένος ηγέτης που τον συνεχάρη πρώτος

Αλβανία: Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι το κόμμα του Έντι Ράμα κατακτά αυτοδυναμία με 73 έως 74 βουλευτές επί συνόλου 140.

Οι εκλογές στην Αλβανία οδεύουν προς το τέλος και ο Έντι Ράμα μπορεί να χαμογελάει.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του κατακτά αυτοδυναμία με 73 έως 74 βουλευτές επί συνόλου 140 που συγκροτούν το Κοινοβούλιο.

Η αντιπολίτευση εκλέγει 63 με 64 βουλευτές και τα ψηφοδέλτια που δεν έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Ο Έντι Ράμα σε δηλώσεις του κάλεσε τους οπαδούς του σε πανηγυρική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη των Τιράνων, παρά τα απαγορευτικά μέτρα που ο ίδιος έχει λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τη νίκη του ως τη «δυσκολότερη, τη μεγαλύτερη και την ομορφότερη» και εμφανίστηκε ενωτικός, τείνοντας χείρα συνεργασίας στην αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα αναγνώρισε το αποτέλεσμα, ενώ ο πρώτος ξένος ηγέτης που χαιρέτισε τη νίκη του Ράμα ήταν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν στον κ. Ράμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Ντι Μάγιο και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: H Σαουδική Αραβία μεταξύ F-35 και Kaan και οι ΗΠΑ τσαντίζονται για τους Τούρκους

H Σαουδική Αραβία μεταξύ F-35 και Kaan και οι ΗΠΑ τσαντίζονται για τους Τούρκους

Η Σαουδική Αραβία εξετάζει το τουρκικό Kaan ενώ διαπραγματεύεται F 35 με τις ΗΠΑ προκαλώντας ανησυχία στην Ουάσιγκτον.

Κόσμος
Κόσμος: Μυστήριο με F 16 στην Ουκρανία και δυτικούς πιλότους

Μυστήριο με F 16 στην Ουκρανία και δυτικούς πιλότους

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μικτή μοίρα F 16 με Ουκρανούς, Αμερικανούς και Ολλανδούς πιλότους. Τι αναφέρεται και τι παραμένει ανεπιβεβαίωτο.

Κόσμος
Κόσμος: Η Ιαπωνία δοκιμάζει ναυτικό λέιζερ 100 kW που είναι ότι… πρέπει για την Ελλάδα

Η Ιαπωνία δοκιμάζει ναυτικό λέιζερ 100 kW που είναι ότι… πρέπει για την Ελλάδα

Αν επιβεβαιωθούν οι επιδόσεις, η Ιαπωνία ενδέχεται να επιταχύνει την τοποθέτηση τέτοιων όπλων σε μελλοντικές φρεγάτες και αντιτορπιλικά.

Κόσμος
Κόσμος: Το τελευταίο αντίο στη μητέρα του Αταμάν

Το τελευταίο αντίο στη μητέρα του Αταμάν

Η μητέρα του Εργκίν Αταμάν, Γκιουλτέν Αταμάν, κηδεύτηκε στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία συγγενών και φίλων.

Κόσμος
Κόσμος: Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα φέρεται να αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ.

Κόσμος
Κόσμος: Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Αναφορές από το εξωτερικό συνδέουν τον θάνατο της Νταϊάνα Μπαχαντόρ με επεισόδια καταστολής και περιγράφουν κλίμα πίεσης στην οικογένεια.

Κόσμος
Κόσμος: Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Ποια είναι η σχέση ενός βιβλικού βασιλιά με νησιά στον Ειρηνικό. Η ιστορία πίσω από το όνομα Νησιά του Σολομώντα και ο μύθος του χρυσού.

Κόσμος
Κόσμος: Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Αποκάλυψε γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ που βάζει με τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό.

Κόσμος
Κόσμος: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Ο Κωνσταντίνος Φίλης και ο Σπύρος Μπελεγράτης μιλούν για την τριμερή Ελλάδας–Ισραήλ–Κύπρου και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα.

Κόσμος