ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Στην ουρά περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι για δωρεάν τρόφιμα

Ελβετία: Σε μια από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, γνωστή για τις ιδιωτικές της τράπεζες και τις ακριβές μπουτίκ, η πανδημία του κορονοϊού άφησε άνεργους χιλιάδες μετανάστες Από τις 5 το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) άνεργοι μετανάστες άρχισαν να προσέρχονται στο παγοδρόμιο της Γενεύης για να πάρουν δωρεάν τρόφιμα. Στην ακριβή ελβετική πόλη,...
Ελβετία: Στην ουρά περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι για δωρεάν τρόφιμα

Ελβετία: Σε μια από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, γνωστή για τις ιδιωτικές της τράπεζες και τις ακριβές μπουτίκ, η πανδημία του κορονοϊού άφησε άνεργους χιλιάδες μετανάστες

Από τις 5 το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) άνεργοι μετανάστες άρχισαν να προσέρχονται στο παγοδρόμιο της Γενεύης για να πάρουν δωρεάν τρόφιμα.

Στην ακριβή ελβετική πόλη, γνωστή για τα ρολόγια της, την λίμνη με τους λευκούς και μαύρους κύκνους, τις ιδιωτικές τράπεζες και τις μπουτίκ, η πανδημία του κορωνοϊού άφησε χωρίς δουλειά χιλιάδες μετανάστες, που δεν έχουν πλέον τα απαραίτητα προς το ζην.

Σύμφωνα με την οργάνωση Caravane de Solidarité, (Καραβάνι Αλληλεγγύης), μία από τους διοργανωτές της πρωτοβουλίας, αν και η διανομή πακέτων με τρόφιμα είχε ανακοινωθεί για τις 9 το πρωί του Σαββάτου, η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε τέσσερις ώρες νωρίτερα και σχηματίστηκε μια ουρά περίπου 1,5 χιλιομέτρου. Όλοι φορούσαν μάσκα και τηρούσαν τις αποστάσεις.

Οι διοργανωτές υπολογίζουν πως προσήλθαν περισσότερα από 2.000 άτομα ενώ η Σιλβάνα Μαστροματέο, διευθύντρια στο Caravane de Solidarité δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πως η προσέλευση του κόσμου για δωρεάν τρόφιμα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αυτή ήταν η έκτη φορά διανομής δωρεάν τροφίμων από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία του κορoνοϊού στην Ελβετία και κάθε φορά, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ζήτηση είναι μεγαλύτερη.

Ανάμεσα στους μετανάστες που βρέθηκαν στην ουρά είναι άνθρωποι από τις Φιλιππίνες, την Νικαράγουα και την Κολομβία, που αναζήτησαν καλύτερη τύχη και δουλειά στην Ελβετία.

Με την πανδημία του κορονοϊού εδώ και δύο μήνες έβαλαν λουκέτο εστιατόρια, καφέ και εμπορικά καταστήματα. Οι οικονομικές δυσκολίες είναι μεγαλύτερες για τους μετανάστες που δεν διαθέτουν επίσημα έγγραφα.

Ο Πάτρικ Βίλαντ, επικεφαλής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» για την Ελβετία, δήλωσε πως, σύμφωνα με έρευνα της περασμένης εβδομάδας, οι μισοί από τους μετανάστες που παραλαμβάνουν δωρεάν τρόφιμα, είναι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στην Ελβετία χωρίς επίσημα έγγραφα.

Οι μετανάστες, που δούλευαν στην οικοδομή, στην εστίαση, σε ξενοδοχεία και ως κηπουροί, μετά την εξάπλωση της πανδημίας βρέθηκαν σε μια νύχτα χωρίς δουλειά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βίλαντ στον γαλλόφωνο ελβετικό Τύπο.

Πάντως, εκτός από τους μετανάστες, ο ελβετικός Τύπος αναφέρει πως στη χώρα, με βάση τα στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Στατιστικής για το 2018, το 8% των Ελβετών, περίπου 660.000 άνθρωποι ζουν σε καθεστώς φτώχειας ενώ ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαβιούν σε «επισφαλείς» συνθήκες.

Εθελοντές προσφέρουν στους μετανάστες τσάντες με τρόφιμα, όπως ρύζι, αλεύρι, καφέ και δημητριακά αλλά και 20 ελβετικά φράγκα στον καθένα. Όποιος εξ αυτών παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα κορoνοϊού υποβάλλεται δωρεάν σε τεστ από τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», που συμμετέχουν στο όλο εγχείρημα.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, καθώς δεν ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα για δωρεάν τρόφιμα, την προσεχή εβδομάδα θα συνεχιστεί η διανομή τροφίμων στις ευπαθείς ομάδες.

Στην Ελβετία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού είναι 30.305 και οι νεκροί ανέρχονται σε 1.830.

Πηγή: protothema.gr

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Χιλιάδες αεροπλάνα καθηλώνονται παγκοσμίως λόγω κρίσιμου προβλήματος στα συστήματα πτήσης

Χιλιάδες αεροπλάνα καθηλώνονται παγκοσμίως λόγω κρίσιμου προβλήματος στα συστήματα πτήσης

Η διεθνής αεροπορία αντιμετωπίζει σοβαρές αναταράξεις μετά την έκτακτη οδηγία της EASA που καθηλώνει χιλιάδες Airbus A320 λόγω προβλήματος στο σύστημα ελέγχου πτήσης οδηγώντας σε μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις

Κόσμος
Κόσμος: Η Κίνα δοκιμάζει διαστημικό όπλο λέιζερ με ισχύ 26 MW

Η Κίνα δοκιμάζει διαστημικό όπλο λέιζερ με ισχύ 26 MW

Νέο άλμα στη διαστημική τεχνολογία από την Κίνα. Αποκαλύφθηκε σύστημα λέιζερ 26 MW για δορυφόρους, με στόχο τον έλεγχο ισχύος και ακρίβειας σε επίπεδο χιλιοστού.

Κόσμος
Κόσμος: Τελικά αμα δεν είσαι… ναινέκος όλο και κάτι κερδίζεις περισσότερο απο τους yessir

Τελικά αμα δεν είσαι… ναινέκος όλο και κάτι κερδίζεις περισσότερο απο τους yessir

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα εξετάσει την άρση κυρώσεων για ρωσικό πετρέλαιο προς την Ουγγαρία, επικαλούμενος ενεργειακές δυσκολίες του Βίκτορ Όρμπαν.

Κόσμος
Κόσμος: Ο Μουνετάκα Μουρακάμι είναι ο Ιάπωνας Μπέιμπ Ρουθ

Ο Μουνετάκα Μουρακάμι είναι ο Ιάπωνας Μπέιμπ Ρουθ

Ο Μουνετάκα Μουρακάμι ετοιμάζεται για μεταγραφή στο MLB με διαδικασία posting και ενδιαφέρον από ομάδες όπως οι Mets και Mariners.

Κόσμος
Κόσμος: Η Trump Media αυξάνει τα κέρδη και επενδύει δυναμικά στα κρυπτονομίσματα

Η Trump Media αυξάνει τα κέρδη και επενδύει δυναμικά στα κρυπτονομίσματα

Η Trump Media παρουσίασε θετικά οικονομικά αποτελέσματα, επενδύσεις σε bitcoin και συνεργασία με το Crypto.com που αλλάζει το μοντέλο της Truth Social.

Κόσμος
Κόσμος: ΗΠΑ: Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III

ΗΠΑ: Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III

Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν δοκιμαστικά πύραυλο Minuteman III από την Καλιφόρνια. Ο πύραυλος διένυσε 6.760 χλμ. και κατέπεσε κοντά στις Νήσους Μάρσαλ, μετά από προειδοποίηση προς τη Ρωσία.

Κόσμος
Κόσμος: ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει τη νομιμότητα των δασμών Τραμπ και τα όρια της προεδρικής εξουσίας

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει τη νομιμότητα των δασμών Τραμπ και τα όρια της προεδρικής εξουσίας

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει αν οι δασμοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν νόμιμοι, με το επίδικο να αφορά το εύρος των εξουσιών του Αμερικανού προέδρου και τις συνέπειες για την οικονομία και το εμπόριο.

Κόσμος
Κόσμος: Σύλληψη ατζέντη που απείλησε ποδοσφαιριστή της Premier League με όπλο

Σύλληψη ατζέντη που απείλησε ποδοσφαιριστή της Premier League με όπλο

Ατζέντης συνελήφθη στο Λονδίνο επειδή απείλησε με όπλο ποδοσφαιριστή της Premier League. Ο 31χρονος κατηγορείται για εκβιασμό και κατοχή όπλου.

Κόσμος
Κόσμος: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει τα ιατρικά έξοδα των οπαδών της Φόρεστ μετά την επίθεση στο τρένο

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει τα ιατρικά έξοδα των οπαδών της Φόρεστ μετά την επίθεση στο τρένο

Το περιστατικό σημειώθηκε σε δρομολόγιο από το Ντόνκαστερ προς Λονδίνο, αμέσως μετά τον εντός έδρας αγώνα της Φόρεστ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κόσμος