Τα φύκια τρώγονται για διάφορους λόγους, κυρίως λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας και των ευεργετικών ιδιοτήτων τους.
Τα φύκια είναι εξαιρετικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Ιδιαίτερα είδη όπως η σπιρουλίνα και η χλωρέλλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνες. Έχουν ιώδιο. Απαραίτητο για τη λειτουργία του θυρεοειδούς.
Βιταμίνες. Περιέχουν A, C, E, K και σύμπλεγμα Β (ιδίως B12 σε ορισμένα είδη). Αντιοξειδωτικά, που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.
Φυτικές ίνες, που βοηθούν στη χώνευση και στη ρύθμιση του σακχάρου.
Η καλλιέργεια φυκιών δεν απαιτεί γλυκό νερό ή λίπασμα. Έχουν μικρό αποτύπωμα άνθρακα. Αναπτύσσονται γρήγορα και βοηθούν στη μείωση της οξίνισης των ωκεανών.
ΝΕΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ & VIP ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ FINAL 4 ΤΗΣ EUROLEAGUE!