Για όσους μεγαλώσαμε κατά τη δεκαετία του '70 και του '80 η Ραφαέλα Καρά εκφράζει τα πιο όμορφα συναισθήματα και τις πιο γλυκές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων.

Για όσους μεγαλώσαμε κατά τη δεκαετία του '70 και του '80 η Ραφαέλα Καρά εκφράζει τα πιο όμορφα συναισθήματα και τις πιο γλυκές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων.

Για όσους μεγαλώσαμε κατά τη δεκαετία του ’70 και του ’80 η Ραφαέλα Καρά εκφράζει τα πιο όμορφα συναισθήματα και τις πιο γλυκές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων.

Ήταν η Ραφαέλα Καρά, η ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ που συμμετείχε στα παιδικά μας πάρτι. Δεν υπήρχε περίπτωση να πας σε πάρτι συμμαθήτριας ή συμμαθητή και να μην υπάρχει τραγούδι της στο πικ απ ή στο κασετόφωνο. Άγνωστες λέξεις για τη σημερινή νεολαία αλλά τότε όλοι αγοράζαμε τους δίσκους ή τις κασέτες της Ιταλίδας σταρ.

Ακόμα κι αν δεν ακουγόταν, το ζητούσαμε. «Βάλε Ραφαέλα Καρά» και μάλιστα με επιμονή. Αλλά χωρίς υπομονή. To A far l’amore comincia tu έπρεπε οπωσδήποτε να ακουστεί. Παιδιά Δημοτικού τότε, τραγουδούσαμε τσιρίζοντας το ρεφρέν, σίγουρα… σκοτώναμε τους στίχους (που να ξέραμε ιταλικά) αλλά δεν είχε σημασία. Πάντα τραγουδάς με ψυχή και συναίσθημα κι όχι απαραίτητα με φωνή.

Κι ας έχουν τ’ αυτιά των διπλανών, αντίθετη άποψη.

Οι συμμαθήτριές μας είχαν μπροστά τους το απόλυτο μοντέλο για να μιμηθούν. Εμείς, αν και μικροί, την απόλυτη γυναίκα για να ερωτευτούμε. Και σε μια υπερσυντηρητική κοινωνία όπως τότε, δε λαμβάναμε υπόψη τα όσα ακούγονταν για την Ραφαέλα. Ανήθικη την ανέβαζαν, ανήθικη την κατέβαζαν αλλά εκείνη απλώς ήταν πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή της.

Ήταν η ΑΠΟΛΥΤΗ αντίπαλος του (ψευτο)συντηρητισμού. Διότι κυριαρχούσε ως τραγουδίστρια, ως ηθοποιός και ως παρουσιάστρια. Με εμφανίσεις που σόκαραν κι οδήγησαν στην απομάκρυνσή της από το ιταλικό κρατικό κανάλι, κατόπιν απαίτησης του Βατικανού. Η Καρά ήταν εχθρός…

Άλλωστε εκείνη την εποχή το να μιλάς για σεξουαλική απελευθέρωση… Το να λες ότι δεν είναι απαραίτητα υγιείς όλες οι σχέσεις… Το να αλλάζεις συντρόφους χωρίς να παντρεύεσαι και να εμφανίζεσαι με αποκαλυπτικές εμφανίσεις, οδηγούσαν εύκολα σε ταμπέλες και χαρακτηρισμούς.

Η Ραφαέλα Καρά έλεγε πάντα ότι για να είναι υγιής μια σχέση πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να τον απελευθερώσεις.

Μέχρι και πριν δύο χρόνια εργαζόταν παρουσιάζοντας σόου στην Ιταλία. Είχε κρυφό το πρόβλημα υγείας της.

Έδινε χαρά στον κόσμο, με τα πρωτοποριακά σόου (από τη δεκαετία του ’70). Αυτό την ενδιέφερε. Να περνάει καλά και να κάνει τον κόσμο χαρούμενο. Υπάρχει κάτι πιο όμορφο;

Η Ραφαέλα Καρά έφυγε στις 5 Ιουλίου του 2021. Ήταν 78 ετών.

Και κόντρα στα στερεότυπα που ονομάζουν «κυρία» μόνο όποια παντρεύεται… Ε η Ραφαέλα Καρά ήταν αν και ανύπαντρη, μια μεγάλη ΚΥΡΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στάση εργασίας στα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη 7/7

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ήταν ικανός να ρίξει μέχρι και το ελικόπτερο της αστυνομίας

Το κανάλι για τον πρώτο τελικό του NBA