ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Στους 59 οι νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Συνεχίζουν να αγνοούνται 25 άνθρωποι ενώ περίπου 3.400 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους
Ινδονησία: Στους 59 οι νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Ο απολογισμός των θυμάτων των πλημμυρών και των κατολισθήσεων των τελευταίων ημερών στην Ινδονησία διπλασιάστηκε σήμερα Παρασκευή, φθάνοντας τους 59 νεκρούς.  

Δεν αποκλείεται ωστόσο να γίνει ακόμη πιο βαρύς, αφού 25 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Περίπου 3.400 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων που έπληξαν τη νήσο Κελέβη (κεντρικά).

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη, έκανε λόγο για 30 νεκρούς.   Πολλές δεκάδες χωριά έχουν πλημμυρίσει σε δώδεκα περιφέρειες, όπως κι ένα τμήμα της πόλης Μακάσαρ, της πρωτεύουσας της Κελέβης.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ (πλημμύρες) τέτοιου εύρους, είναι οι χειρότερες», τόνισε ο Σιαμσίμπαρ, αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών στη νότια Κελέβη, στο Γαλλικό Πρακτορείο.   Η περιοχή Γκόουα ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο, με 44 νεκρούς, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, που όπως και πολλοί άλλοι Ινδονήσιοι χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα.

Μέλη σωστικών συνεργείων αλλά και κάτοικοι της Μακάσαρ μετακινούνται στους πλημμυρισμένους δρόμους της Μακάσαρ με το νερό να τους φθάνει μέχρι τη μέση, ορισμένοι μεταφέροντας κάποια από τα υπάρχοντά τους με τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποίησαν μονόξυλα και άλλα πλεούμενα για να φύγουν.   «Δεν πρόλαβα να σώσω όλα τα υπάρχοντά μου, το σπίτι μου παρασύρθηκε» από χείμαρρο, αφηγήθηκε η Άγιου, κάτοικος της Μακάσαρ.

Οι αρχές ανέφεραν πως τα νερά υποχωρούν, αλλά οι καταστροφές είναι μεγάλες. Σπίτια, κυβερνητικά κτίρια, σχολεία και γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές.Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι οι ισχυρές βροχές στην περιοχή θα διαρκούσαν μέχρι την Τετάρτη, αλλά η ένταση των φαινομένων άρχισε να υποχωρεί χθες Πέμπτη στη Μακάσαρ και το νότιο τμήμα του νησιού, ανέφερε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες είναι συχνές στην Ινδονησία, ένα αχανές αρχιπέλαγος το οποίο πλήττεται σχεδόν κάθε χρόνο από ακραία καιρικά φαινόμενα, ειδικά κατά την περίοδο των βροχών.   Τον Οκτώβριο, πάνω από 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας κατολισθήσεων στο νησί Σουμάτρα, στη δυτική Ινδονησία.

Πηγή: www.lifo.gr

162.000 αιτήσεις ασύλου στη Γερμανία

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα φέρεται να αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ.

Κόσμος
Κόσμος: Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Αναφορές από το εξωτερικό συνδέουν τον θάνατο της Νταϊάνα Μπαχαντόρ με επεισόδια καταστολής και περιγράφουν κλίμα πίεσης στην οικογένεια.

Κόσμος
Κόσμος: Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Ποια είναι η σχέση ενός βιβλικού βασιλιά με νησιά στον Ειρηνικό. Η ιστορία πίσω από το όνομα Νησιά του Σολομώντα και ο μύθος του χρυσού.

Κόσμος
Κόσμος: Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Αποκάλυψε γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ που βάζει με τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό.

Κόσμος
Κόσμος: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Ο Κωνσταντίνος Φίλης και ο Σπύρος Μπελεγράτης μιλούν για την τριμερή Ελλάδας–Ισραήλ–Κύπρου και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα.

Κόσμος
Κόσμος: Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οι μαροκινές αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις σε έξι πόλεις για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025 μέσω social media.

Κόσμος
Κόσμος: Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Λεπτό προς λεπτό τα δραματικά γεγονότα πριν από τη συντριβή του Falcon 50 στην Άγκυρα. Γενική ηλεκτρική βλάβη, σήμα κινδύνου αλλά όχι mayday και ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον Λίβυο στρατηγό.

Κόσμος
Κόσμος: Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Στρατιωτικές ενισχύσεις της Τουρκίας στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, κινητοποίηση αραβικών φυλών και σκληρά μηνύματα προς ΗΠΑ και Ισραήλ συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στη Συρία.

Κόσμος
Κόσμος: Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Η κατάρριψη UAV από την Τουρκία ανοίγει ερωτήματα για το μήνυμα της Μόσχας και τη συγκυρία με τις πιέσεις για τους S- 400 και τις σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον.

Κόσμος