ΚΟΣΜΟΣ

Iskander: «Έρχεται» ο αντικαταστάτης του «τρομακτικού» ρωσικού πυραύλου

Η Ρωσία φαίνεται πως προετοιμάζεται για μια μεγάλη αναβάθμιση και ενίσχυση στις Ένοπλες Δυνάμεις της, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε πρόσφατα Ρώσος Στρατηγός, τα περίφημα πυραυλικά συστήματα Iskander θα αντικατασταθούν.
Iskander: «Έρχεται» ο αντικαταστάτης του «τρομακτικού» ρωσικού πυραύλου

Η Ρωσία φαίνεται πως προετοιμάζεται για μια μεγάλη αναβάθμιση και ενίσχυση στις Ένοπλες Δυνάμεις της, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε πρόσφατα Ρώσος Στρατηγός, τα περίφημα πυραυλικά συστήματα Iskander θα αντικατασταθούν.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και παράλληλα «τρομακτικά» όπλα που διαθέτουν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, οι πύραυλοι Iskander, που πρόσφατα συζητήθηκαν για πιθανή εκτόξευσή τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αναμένεται να αντικατασταθούν από νέα πυραυλικά συστήματα.

Όπως δήλωσε Ρώσος Στρατηγός, οι πύραυλοι Iskander που διαθέτουν οι Ρώσοι θα παραμείνουν σε λειτουργία και θα αποτελούν το βασικό όπλο μέχρι το 2030 περίπου, καθώς στη συνέχεια εκτιμάται ότι τα νέα πυραυλικά συστήματα θα είναι έτοιμα προς χρήση για να τα παραλάβουν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και να ενταχθούν επιχειρησιακά στο οπλοστάσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά-Αμερικάνοι αναλυτές : «Να ενωθούμε με Ελλάδα-Κύπρο & να τους ενισχύσουμε κόντρα στην Τουρκία»

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των νέων συστημάτων που θα αντικαταστήσουν τους Iskander, ο Στρατηγός είπε ότι η Μόσχα διεξάγει επί του παρόντος επιστημονικές εργασίες που αφορούν το σχεδιασμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου όπλου, ωστόσο την ίδια στιγμή συνεχίζονται και οι προσπάθειες για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων στα υφιστάμενα πυραυλικά συστήματα.

Το σύστημα τακτικών πυραύλων Iskander έχει σχεδιαστεί για να χτυπήσει εχθρικούς στόχους όπως, εκτοξευτές πυραύλων, πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας, αεροσκάφη και ελικόπτερα σε αεροδρόμια, διοικητικά κέντρα και έχει εμβέλεια περίπου 500 χιλιόμετρα.

Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα φέρεται να αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ.

Κόσμος
Κόσμος: Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Αναφορές από το εξωτερικό συνδέουν τον θάνατο της Νταϊάνα Μπαχαντόρ με επεισόδια καταστολής και περιγράφουν κλίμα πίεσης στην οικογένεια.

Κόσμος
Κόσμος: Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Ποια είναι η σχέση ενός βιβλικού βασιλιά με νησιά στον Ειρηνικό. Η ιστορία πίσω από το όνομα Νησιά του Σολομώντα και ο μύθος του χρυσού.

Κόσμος
Κόσμος: Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Αποκάλυψε γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ που βάζει με τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό.

Κόσμος
Κόσμος: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Ο Κωνσταντίνος Φίλης και ο Σπύρος Μπελεγράτης μιλούν για την τριμερή Ελλάδας–Ισραήλ–Κύπρου και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα.

Κόσμος
Κόσμος: Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οι μαροκινές αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις σε έξι πόλεις για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025 μέσω social media.

Κόσμος
Κόσμος: Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Λεπτό προς λεπτό τα δραματικά γεγονότα πριν από τη συντριβή του Falcon 50 στην Άγκυρα. Γενική ηλεκτρική βλάβη, σήμα κινδύνου αλλά όχι mayday και ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον Λίβυο στρατηγό.

Κόσμος
Κόσμος: Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Στρατιωτικές ενισχύσεις της Τουρκίας στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, κινητοποίηση αραβικών φυλών και σκληρά μηνύματα προς ΗΠΑ και Ισραήλ συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στη Συρία.

Κόσμος
Κόσμος: Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Η κατάρριψη UAV από την Τουρκία ανοίγει ερωτήματα για το μήνυμα της Μόσχας και τη συγκυρία με τις πιέσεις για τους S- 400 και τις σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον.

Κόσμος