ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Τσουχτερό πρόστιμο σε όσους δεν φοράνε μάσκα

Στην Ισπανία η μάσκα θα είναι το υποχρεωτικό αξεσουάρ του καλοκαιριού για την προστασία από τη διασπορά του κορονοϊού. Όσο δεν συνετίζονται θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ.  Η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική επί ποινή προστίμου στην Ισπανία μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης των μέτρων καραντίνας και εωσότου ο κορονοϊός «νικηθεί οριστικά», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός...
Ισπανία: Τσουχτερό πρόστιμο σε όσους δεν φοράνε μάσκα

Στην Ισπανία η μάσκα θα είναι το υποχρεωτικό αξεσουάρ του καλοκαιριού για την προστασία από τη διασπορά του κορονοϊού. Όσο δεν συνετίζονται θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ. 

Η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική επί ποινή προστίμου στην Ισπανία μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης των μέτρων καραντίνας και εωσότου ο κορονοϊός «νικηθεί οριστικά», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια.

Το πρόστιμο των 100 ευρώ θα μπορούσε να επιβληθεί στους πολίτες που δεν φοράνε τη μάσκα σε δημόσιους ή κλειστούς χώρους, όπως τα καταστήματα, όταν δεν μπορούν να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας, διευκρίνισε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Θα παραμείνει επίσης υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα αεροσκάφη, τα τρένα ή τα ιδιωτικά οχήματα όπου οι επιβάτες δεν μένουν στο ίδιο σπίτι.

Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως από την πανδημία με περισσότερους από 27.000 νεκρούς, επέβαλε τη χρήση μάσκας στους πολίτες άνω των 6 ετών την 21η Μαΐου στους δημόσιους και στους κλειστούς χώρους, εφόσον δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου.

Το μέτρο ήταν υποχρεωτικό από την 4η Μαΐου στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα της χρήσης μάσκας αποτελεί μέρος ενός συνόλου μέτρων που ενέκρινε σήμερα η κυβέρνηση της Ισπανίας στο πλαίσιο της μάχης εναντίον του νέου κορονοϊού, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της καραντίνας και η κατάσταση συναγερμού αρθεί την 21η Ιουνίου.

«Αυτά τα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται μέχρι να νικήσουμε οριστικά τον ιό, δηλαδή όταν έχουμε στη διάθεσή μας μια αποτελεσματική θεραπεία ή ένα εμβόλιο», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Ο Ίγια διαβεβαίωσε ότι μόλις αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 21η Ιουνίου, η ελευθερία των μετακινήσεων θα αποκατασταθεί στη χώρα, ακόμα και για τους κατοίκους της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, των πλέον πληγεισών πόλεων από την πανδημία.

Στις 21 Ιουνίου, «εφόσον η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρθεί, όπως προβλέπεται, οι μετακινήσεις θα γίνονται χωρίς περιορισμούς στη χώρα μας», τόνισε, ενώ αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι Ισπανοί δεν μπορούν να βγουν εκτός της περιφέρειάς τους.

Εκτός της χρήσης μάσκας, το διάταγμα που εγκρίθηκε σήμερα προβλέπει μέτρα πρόληψης στο επαγγελματικό περιβάλλον, όπως «η οργάνωση των θέσεων εργασίας ή η κυκλική εργασία προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός».

Επιπλέον, προκειμένου να διασφαλίζεται η «ιχνηλασιμότητα» των νέων κρουσμάτων, οι αεροπορικές εταιρείες ή οι χερσαίες συγκοινωνίες θα πρέπει από την πλευρά τους να τηρούν τα δεδομένα των επιβατών τους για «τουλάχιστον 4 εβδομάδες».

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Έπεσε το Facebook

Έπεσε το Facebook

Χρήστες προσπαθούν να συνδεθούν και να τους βγαίνει μήνυμα για «τεχνικό πρόβλημα».

Κόσμος
Κόσμος: Κόβει κάθε σχέση με την Ισπανία ο Τραμπ αλλά γιατί η Ισπανία τραβάει το σχοινί και που έχει κάνει λάθος

Κόβει κάθε σχέση με την Ισπανία ο Τραμπ αλλά γιατί η Ισπανία τραβάει το σχοινί και που έχει κάνει λάθος

Ο... «τσαμπουκάς» του Σάντσεθ στον Τράμπ έχει... λόγο αλλά ο Ισπανός έκανε ένα λάθος που μπορεί να του στοιχίσει.

Κόσμος
Κόσμος: To Ιράν παράγει 400 drones την ημέρα – Τι σημαίνει

To Ιράν παράγει 400 drones την ημέρα – Τι σημαίνει

Ικανότητα παραγωγής έως και 400 drones την ημέρα αντιστοιχεί σε σχεδόν 146 000 UAV ετησίως.

Κόσμος
Κόσμος: Πώς ο Τραμπ παίζει το παιχνίδι των Ρώσων και πώς η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη από το… πουθενά

Πώς ο Τραμπ παίζει το παιχνίδι των Ρώσων και πώς η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη από το… πουθενά

Σαν από... σπόντα η Ελλάδα βρέθηκε να παίζει τον σημαντικότερο γεωπολιτικό ρόλο για τις ΗΠΑ και από το... πουθενά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε αξιολογότερος συνομιλητής για τον Λευκό Οίκο από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Κόσμος
Κόσμος: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον θάνατο του Χαμενεΐ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον θάνατο του Χαμενεΐ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Truth Social ότι ο Αλί Χαμενεΐ είναι νεκρός μετά τα χτυπήματα σε Τεχεράνη.

Κόσμος
Κόσμος: Νεκρός ο Χαμενεϊ

Νεκρός ο Χαμενεϊ

Να σημειωθεί πως οι ιρανικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατό του.

Κόσμος
Κόσμος: Νεκρός ο Χαμενεΐ;

Νεκρός ο Χαμενεΐ;

Το Ιράν διαψεύδει, αλλά η σιωπή του καθεστώτος και η διακοπή επικοινωνιών τροφοδοτούν αμφιβολίες.

Κόσμος
Κόσμος: Το Grok «πέτυχε» την ημερομηνία επίθεσης στο Ιράν – Πώς το έκανε

Το Grok «πέτυχε» την ημερομηνία επίθεσης στο Ιράν – Πώς το έκανε

Το Grok του Έλον Μασκ είχε αναφέρει την 28η Φεβρουαρίου ως πιθανή ημέρα επίθεσης στο Ιράν. Πώς προέκυψε η εκτίμηση και τι σημαίνει.

Κόσμος
Κόσμος: Το Netflix απέκτησε σοβαρό ανταγωνισμό

Το Netflix απέκτησε σοβαρό ανταγωνισμό

Η κίνηση που κλείνει έναν έντονο πόλεμο προσφορών.

Κόσμος