ΚΟΣΜΟΣ

Κυρώσεις από τις ΗΠΑ: Ο Ερντογάν θα πληρώσει το τίμημα των S-400!

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών ψήφισε την Τρίτη νομοθεσία για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400! Οι κοινοβουλευτικοί νομοθέτες υιοθέτησαν ομόφωνα τη διμερή τροποποίηση, η οποία εισήχθη από τον Ρεπουμπλικανικό εκπρόσωπο Adam Kinzinger και τον εκπρόσωπο των Δημοκρατών Abigail Spanberger, στο πλαίσιο του ετήσιου νομοσχεδίου για την...
Κυρώσεις από τις ΗΠΑ: Ο Ερντογάν θα πληρώσει το τίμημα των S-400!

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών ψήφισε την Τρίτη νομοθεσία για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400!

Οι κοινοβουλευτικοί νομοθέτες υιοθέτησαν ομόφωνα τη διμερή τροποποίηση, η οποία εισήχθη από τον Ρεπουμπλικανικό εκπρόσωπο Adam Kinzinger και τον εκπρόσωπο των Δημοκρατών Abigail Spanberger, στο πλαίσιο του ετήσιου νομοσχεδίου για την άμυνα. Το νομοσχέδιο, που εισήχθη στις 17 Ιουλίου, με τίτλο «Αντιμετώπιση των όπλων της Ρωσίας», αφορά αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον συγκρούστηκαν μετά την απόφαση της πρώτης να αγοράσει το ρωσικό σύστημα S-400 που, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, δεν είναι συμβατό με τα ΝΑΤΟϊκά συστήματα και συνιστά απειλή για τα αμερικανικά μαχητικά F-35 της εταιρείας Lockheed Martin. Εξοργίζοντας πολλά μέλη του Κογκρέσου, η Τουρκία αδιαφόρησε για την απειλή επιβολής κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ και άρχισε να παραλαμβάνει τους S-400 τον Ιούλιο. Σε αντίποινα, η Ουάσινγκτον απομάκρυνε την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35.

Η κυβέρνηση του Τραμπ δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, μολονότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος επικύρωσε το 2017 τον νόμο CAATSA που τις καθιστά υποχρεωτικές για τις χώρες που συνεργάζονται με τις ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες. Η οργή πολλών γερουσιαστών και βουλευτών απέναντι στην Τουρκία εντάθηκε μετά και την εισβολή της τελευταίας στη βόρεια Συρία, σε μια επιχείρηση εναντίον των Κούρδων που βοήθησαν τις αμερικανικές δυνάμεις στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: onalert.gr

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα φέρεται να αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ.

Κόσμος
Κόσμος: Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Αναφορές από το εξωτερικό συνδέουν τον θάνατο της Νταϊάνα Μπαχαντόρ με επεισόδια καταστολής και περιγράφουν κλίμα πίεσης στην οικογένεια.

Κόσμος
Κόσμος: Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Ποια είναι η σχέση ενός βιβλικού βασιλιά με νησιά στον Ειρηνικό. Η ιστορία πίσω από το όνομα Νησιά του Σολομώντα και ο μύθος του χρυσού.

Κόσμος
Κόσμος: Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Αποκάλυψε γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ που βάζει με τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό.

Κόσμος
Κόσμος: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Ο Κωνσταντίνος Φίλης και ο Σπύρος Μπελεγράτης μιλούν για την τριμερή Ελλάδας–Ισραήλ–Κύπρου και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα.

Κόσμος
Κόσμος: Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οι μαροκινές αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις σε έξι πόλεις για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025 μέσω social media.

Κόσμος
Κόσμος: Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Λεπτό προς λεπτό τα δραματικά γεγονότα πριν από τη συντριβή του Falcon 50 στην Άγκυρα. Γενική ηλεκτρική βλάβη, σήμα κινδύνου αλλά όχι mayday και ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον Λίβυο στρατηγό.

Κόσμος
Κόσμος: Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Στρατιωτικές ενισχύσεις της Τουρκίας στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, κινητοποίηση αραβικών φυλών και σκληρά μηνύματα προς ΗΠΑ και Ισραήλ συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στη Συρία.

Κόσμος
Κόσμος: Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Η κατάρριψη UAV από την Τουρκία ανοίγει ερωτήματα για το μήνυμα της Μόσχας και τη συγκυρία με τις πιέσεις για τους S- 400 και τις σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον.

Κόσμος