Η ραδιοφωνική παραγωγός Λίζα Σο σύμφωνα με τον Guardian πέθανε από επιπλοκές του εμβολίου κατά του κορονοϊού τον Μαΐο του 2021 .

Στοίχισε τη ζωή της Λίζα Σο το εμβόλιο της Astrazeneca.

Η ραδιοφωνική παραγωγός Λίζα Σο σύμφωνα με τον Guardian πέθανε από επιπλοκές του εμβολίου της Astrazeneca τον Μαΐο του 2021.

Λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή η 44χρονη είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του AstraZeneca.

Η Λίζα Σο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς ένιωθε πονοκεφάλους. Κατά την εξέτασή της οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Όσο νοσηλευόταν εκεί, οι θεράποντες ιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την κρατήσουν στη ζωή αλλά μάταια. Μάλιστα για να ελαττώσουν την πίεση στον εγκέφαλο προχώρησαν στην αποκοπή μέρους του κρανίου της.

«Η Λίζα πέθανε λόγω επιπλοκών του εμβολίου της AstraZeneca», τόνισε η ιατροδικαστής Karen Dilks. Ο Tuomo Polvikoski, παθολόγος, είπε στην ιατροδικαστή ότι η Σο ήταν σε φόρμα και υγιής πριν τη χορήγηση του εμβολίου. Η ιατροδικαστής απαντώντας σε ερώτηση για την αιτία θανάτου τόνισε ότι τα κλινικά στοιχεία «υποστηρίζουν έντονα την ιδέα ότι, πράγματι ο θάνατος προκλήθηκε από εμβόλιο». «Με βάση τις διαθέσιμες κλινικές πληροφορίες, φαίνεται ότι είναι η πιο πιθανή εξήγηση», επεσήμανε ακόμη.

Ο θάνατος της Σο ήρθε μερικές εβδομάδες αφότου η επιτροπή εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου περιόρισε τη χρήση του εμβολίου Oxford/AstraZeneca σε άτομα άνω των 40 ετών, καθώς υπήρξαν σπάνιες αναφορές που έλεγαν ότι όσοι εμβολιάστηκαν εμφάνισαν ασυνήθιστους θρόμβους αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια.

Κάποιες άλλες χώρες επέβαλαν παρόμοιους περιορισμούς ή ανέστειλαν εντελώς τη χρήση του εμβολίου.

Η ραδιοφωνική παραγωγός νοσηλεύτηκε στο Royal Victoria του Newcastle, ενώ εργαζόταν στο BBC Radio του Newcastle.

Διαβάστε επίσης

Αφγανιστάν: Τρίτη έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Κορονοϊός – Εμβόλια: Και εμβολιασμένοι στη πορεία της ΠΟΕΔΗΝ – Απόδειξη πως η προστασία των δικαιωμάτων μας αφορά όλους!

Τζέφρι Πάιατ – Ρόμπερτ Μενέντεζ: Έπεσε δέντρο σε εστιατόριο της Αθήνας την ώρα που έτρωγαν