ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Όταν ο Τζο Μπάιντεν είχε εκβιάσει για την απόλυση του γενικού εισαγγελέα της χώρας

Τι πραγματικά είχε συμβεί με τον Τζο Μπάιντεν και την Ουκρανία;
Ουκρανία: Όταν ο Τζο Μπάιντεν είχε εκβιάσει για την απόλυση του γενικού εισαγγελέα της χώρας

Ουκρανία: Η ηγεσία της χώρας είχε δεχθεί εκβιασμό από τον Τζο Μπάιντεν, πιθανότατα μεταξύ 2014 και 2015, όπως φαίνεται από video.

Σε αυτά τα πλάνα, τα οποία τραβήχτηκαν εν έτει 2018, ο πρόεδρος των ΗΠΑ λαμβάνει μέρος σε διεθνές συνέδριο.

Φαίνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν περιγράφει ένα περιστατικό εκτυλίχθηκε μετά τα γεγονότα της πλατείας Μαϊντάν.

Ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομπάμα αναφέρεται στον πρόεδρο Ποροσένκο και τον ακροδεξιό Αρσένι Γιάτσενιουκ, πρωθυπουργό της Ουκρανίας εκείνη την περίοδο, μετά την καθαίρεση Γιανουκόβιτς.

Ο Μπάιντεν λέει δημοσίως πως προκειμένου να χορηγηθεί το δάνειο του 1.000.000.000 είχε απαιτήσει από την τότε κυβέρνηση να απολύσει τον γενικό εισαγγελέα της χώρας.

«Ήταν η 12η ή 13η φορά που πήγαινα στο Κίεβο και τους ανακοίνωσα ότι υπήρχε διαθέσιμο άλλο 1.000.000.000 δολάρια για δάνειο και υπήρχε δέσμευση από τον Ποροσένκο και από τον Γιάτσενιουκ ότι θα απομάκρυναν τον γενικό εισαγγελέα και δεν το έκαναν!

Έτσι βγήκαν στη συνέντευξη Τύπου και είπα ότι ‘δεν θα σας δώσουμε το 1.000.000.000 δολάρια’ και είπαν ότι ‘δεν έχεις καμία αρμοδιότητα, δεν είσαι πρόεδρος’. Και τους είπα ‘τηλεφωνήστε του’.

Τους είπα ‘δεν θα πάρετε το 1.000.000.000 δολάρια’ και ότι ‘θα φύγουμε σε έξι ώρες, αν ο εισαγγελέας δεν απολυθεί, δεν παίρνεις τα λεφτά’. Αλλά, π… γιε. Απολύθηκε. Και έβαλαν στη θέση κάποιον που ήταν… αξιόπιστος τότε!»

Πώς εμπλέκεται ο Χάντερ Μπάιντεν με την Ουκρανία

Ο Μπάιντεν έβαλε ως όρο της χορήγησης εγγύησης δανείου στην Ουκρανία την απόλυση του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας για τον εξής λόγο:

Ο εισαγγελέας φέρεται πως ερευνούσε τη διαφθορά Ουκρανών ολιγαρχών και την ουκρανικών συμφερόντων εταιρείας Burisma Holding, με έδρα την Κύπρο.

Μια εταιρεία που είχε ιδρύσει το 2002 ο Μίκολα Σλοτσέβσκι, ο οποίος είχε διατελέσει και υπουργός της τελευταίας κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Από το 2014, μέλος του Δ.Σ. της Burisma Holdings ήταν ο… γιος του σημερινού προέδρου Χάντερ Μπάιντεν.

Δείτε το video:

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Αφιέρωμα των FT στον Έλληνα πλοιοκτήτη που στέλνει τα πλοία του στα Στενά του Ορμούζ

Αφιέρωμα των FT στον Έλληνα πλοιοκτήτη που στέλνει τα πλοία του στα Στενά του Ορμούζ

Τα Στενά του Ορμούζ αποτελούν κομβικό πέρασμα για την παγκόσμια αγορά ενέργειας καθώς από εκεί περνά μεγάλο μέρος των εξαγωγών πετρελαίου από τον Περσικό Κόλπο.

Κόσμος
Κόσμος: Τεράστιο κοίτασμα σπάνιων γαιών στη Νορβηγία

Τεράστιο κοίτασμα σπάνιων γαιών στη Νορβηγία

Νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι κοίτασμα σπάνιων γαιών στη Νορβηγία είναι πολύ μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις και μπορεί να αλλάξει την αγορά στην Ευρώπη.

Κόσμος
Κόσμος: Αραβικά Μέσα: Ιρανοί εκτέλεσαν τον στρατηγό των Φρουρών της Επανάστασης ως κατάσκοπο της Μοσάντ

Αραβικά Μέσα: Ιρανοί εκτέλεσαν τον στρατηγό των Φρουρών της Επανάστασης ως κατάσκοπο της Μοσάντ

Οι ιρανικές αρχές εκτέλεσαν τον στρατηγό Ισμαήλ Καανί, διοικητή της Δύναμης Quds των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Κόσμος
Κόσμος: Από Αθήνα η πρώτη πτήση επαναπατρισμού στο Ισραήλ

Από Αθήνα η πρώτη πτήση επαναπατρισμού στο Ισραήλ

Αεροπλάνο που απογειώθηκε από την Αθήνα έγινε η πρώτη πτήση που έφτασε στο Ισραήλ μετά το προσωρινό άνοιγμα του εναέριου χώρου για επαναπατρισμό πολιτών.

Κόσμος
Κόσμος: Πώς ο Τραμπ έβαλε φρένο στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου με μία… φράση και πώς το Ιράν έπαιξε τον ρόλο του

Πώς ο Τραμπ έβαλε φρένο στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου με μία… φράση και πώς το Ιράν έπαιξε τον ρόλο του

Πάντως και το Ιράν βοήθησε με τον τρόπο του στην αποκλιμάκωση των τιμών.

Κόσμος
Κόσμος: Το ΝΑΤΟ αναχαίτισε ιρανικό πύραυλο πριν πέσει στην Τουρκία

Το ΝΑΤΟ αναχαίτισε ιρανικό πύραυλο πριν πέσει στην Τουρκία

Στοχεύσανε το Ιντσιρλίκ οι Ιρανοί ή ήταν λάθος υπολογισμός ο πύραυλος στην Τουρκία;

Κόσμος
Κόσμος: Ηχούν οι σειρήνες στην Κύπρο – Κάνουν δοκιμές

Ηχούν οι σειρήνες στην Κύπρο – Κάνουν δοκιμές

Αποστολή δοκιμαστικού μηνύματος σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο.

Κόσμος
Κόσμος: Έπεσε το Facebook

Έπεσε το Facebook

Χρήστες προσπαθούν να συνδεθούν και να τους βγαίνει μήνυμα για «τεχνικό πρόβλημα».

Κόσμος
Κόσμος: Κόβει κάθε σχέση με την Ισπανία ο Τραμπ αλλά γιατί η Ισπανία τραβάει το σχοινί και που έχει κάνει λάθος

Κόβει κάθε σχέση με την Ισπανία ο Τραμπ αλλά γιατί η Ισπανία τραβάει το σχοινί και που έχει κάνει λάθος

Ο... «τσαμπουκάς» του Σάντσεθ στον Τράμπ έχει... λόγο αλλά ο Ισπανός έκανε ένα λάθος που μπορεί να του στοιχίσει.

Κόσμος