ΚΟΣΜΟΣ

Προκαλεί o Τσαβούσογλου: «Συνέχεια στις έρευνες μέχρι τέλος Αυγούστου» – «Θα εκδώσουμε άδειες και για άλλες περιοχές»

Προκαλεί εκ νέου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με νέα του δήλωση. Συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πριν από λίγο ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλος Αυγούστου.
Προκαλεί o Τσαβούσογλου: «Συνέχεια στις έρευνες μέχρι τέλος Αυγούστου» – «Θα εκδώσουμε άδειες και για άλλες περιοχές»

Προκαλεί εκ νέου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με νέα του δήλωση. Συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πριν από λίγο ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλος Αυγούστου.

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μέχρι τέλος Αυγούστου έρευνες με νέες οδηγίες. Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας χωρίς συμβιβασμό, ανέφερε o Μεβλούτ Τσαβούσογου.

Η Τουρκία θα εκδώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου άδειες για σεισμογραφικές έρευνες και εξορύξεις σε νέες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου και θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της εκεί, δήλωσε σήμερα ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών. Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα εκδώσει νέες άδειες για επιχειρήσεις και θα συνεχίσει «κάθε είδους σεισμογραφικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις» στην περιοχή.

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων: Το Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ο νέος χάρτης

Η Τουρκία κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο. Το Ορούτς Ρέις βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, έχει απλώσει καλώδια, αλλά δεν κάνει έρευνες.

Σημειώνεται πως στην περιοχή βρίσκονται πλοία του ελληνικού Στόλου, τα οποία ανά 15 λεπτά εκπέμπουν ηχογραφημένο μήνυμα ενημερώνοντας τα τουρκικά σκάφη ότι βρίσκονται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσία μεγάλου αριθμού πολεμικών πλοίων κάνει αδύνατη την όποια απόπειρα διεξαγωγής ερευνών του Ορούτς Ρέις λόγω θορύβου που δημιουργούν στη θάλασσα.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας η Άγκυρα προχώρησε σε μία νέα προκλητική ενέργεια δημοσιεύοντας έναν χάρτη στον οποίο απεικονίζεται η δραστηριότητα της υπεράκτιας έρευνας του σεισμικού ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις, το οποίο όπως υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ πλέει… εντός της υφαλοκρηπίδας της χώρας και στα σύνορα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στην ανατολική Μεσόγειο.

Μέσω του χάρτη, η Άγκυρα προαναγγέλλει έρευνες του Ορούτς Ρέις στην περιοχή που οριοθετήθηκε πρόσφατα στη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, δίπλα την Κάρπαθο.

Δείτε τον χάρτη που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας:

Πηγή: Enikos.gr

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα φέρεται να αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ.

Κόσμος
Κόσμος: Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Αναφορές από το εξωτερικό συνδέουν τον θάνατο της Νταϊάνα Μπαχαντόρ με επεισόδια καταστολής και περιγράφουν κλίμα πίεσης στην οικογένεια.

Κόσμος
Κόσμος: Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Ποια είναι η σχέση ενός βιβλικού βασιλιά με νησιά στον Ειρηνικό. Η ιστορία πίσω από το όνομα Νησιά του Σολομώντα και ο μύθος του χρυσού.

Κόσμος
Κόσμος: Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Αποκάλυψε γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ που βάζει με τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό.

Κόσμος
Κόσμος: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Ο Κωνσταντίνος Φίλης και ο Σπύρος Μπελεγράτης μιλούν για την τριμερή Ελλάδας–Ισραήλ–Κύπρου και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα.

Κόσμος
Κόσμος: Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οι μαροκινές αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις σε έξι πόλεις για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025 μέσω social media.

Κόσμος
Κόσμος: Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Λεπτό προς λεπτό τα δραματικά γεγονότα πριν από τη συντριβή του Falcon 50 στην Άγκυρα. Γενική ηλεκτρική βλάβη, σήμα κινδύνου αλλά όχι mayday και ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον Λίβυο στρατηγό.

Κόσμος
Κόσμος: Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Στρατιωτικές ενισχύσεις της Τουρκίας στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, κινητοποίηση αραβικών φυλών και σκληρά μηνύματα προς ΗΠΑ και Ισραήλ συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στη Συρία.

Κόσμος
Κόσμος: Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Η κατάρριψη UAV από την Τουρκία ανοίγει ερωτήματα για το μήνυμα της Μόσχας και τη συγκυρία με τις πιέσεις για τους S- 400 και τις σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον.

Κόσμος