ΚΟΣΜΟΣ

Σύμβουλος Ερντογάν: «Μόνο με όπλα θα λύσουμε τα προβλήματά μας στην ανατολική Μεσόγειο»

Ο παλαίμαχος Τούρκος πολιτικός, και σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν, Περιντσέκ Ντογκού υποστήριξε πως «μόνο με όπλα θα λυθούν τα προβλήματά μας στην ανατολική Μεσόγειο». Στη διάρκεια παρέμβασής του σε εκπομπή του CNN Turk, ο Ντογκού προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, λέγοντας πως: «τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου δεν μπορούν να επιλυθούν με το...
Σύμβουλος Ερντογάν: «Μόνο με όπλα θα λύσουμε τα προβλήματά μας στην ανατολική Μεσόγειο»

Ο παλαίμαχος Τούρκος πολιτικός, και σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν, Περιντσέκ Ντογκού υποστήριξε πως «μόνο με όπλα θα λυθούν τα προβλήματά μας στην ανατολική Μεσόγειο».

Στη διάρκεια παρέμβασής του σε εκπομπή του CNN Turk, ο Ντογκού προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, λέγοντας πως: «τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου δεν μπορούν να επιλυθούν με το δίκαιο, αλλά με τη δύναμη και με το στρατό», αφού σύμφωνα με τον ίδιο: «με διάφορες νομικές δικαιολογίες κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί το δίκαιο της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο».

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα, αμέτρητα στοιχήματα
+21 Παίξε υπεύθυνα

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «εάν χρειάζεται πόλεμος για να γίνει αυτό», ο άτυπος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν, τάχθηκε ευθαρσώς υπέρ της πολεμικής λύσης λέγοντας πως: «στο τέλος θα χρειαστεί να πολεμήσουμε».

Ο Ντογκού επανέλαβε για μία ακόμη φορά τους ισχυρισμούς πως η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος που δεν της ανήκουν βάση διεθνών συνθηκών. «Οι Έλληνες ήρθαν στο Αγαθονήσι και αποβίβασαν τους στρατιώτες τους, Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους κάθε τόσο πάει εκεί. Έμπηξαν πια την ελληνική σημαία και εσείς και μόνο με τη δύναμη μπορείτε να βγάλετε από εκεί τους Έλληνες» δήλωσε προκλητικά, καταλήγοντας πως στην ανατολική Μεσόγειο : «Από τώρα και μετά πλέον, το λόγο θα έχουν τα όπλα, ο στρατός και ο στόλος».

Δείτε τις προκλητικές πολεμοχαρείς δηλώσεις του Περιντσέκ Ντογκού στο CNN Turk (μετάφραση tourkikanea.gr):

Πηγή: protothema.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα φέρεται να αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ.

Κόσμος
Κόσμος: Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Αναφορές από το εξωτερικό συνδέουν τον θάνατο της Νταϊάνα Μπαχαντόρ με επεισόδια καταστολής και περιγράφουν κλίμα πίεσης στην οικογένεια.

Κόσμος
Κόσμος: Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Ποια είναι η σχέση ενός βιβλικού βασιλιά με νησιά στον Ειρηνικό. Η ιστορία πίσω από το όνομα Νησιά του Σολομώντα και ο μύθος του χρυσού.

Κόσμος
Κόσμος: Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Αποκάλυψε γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ που βάζει με τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό.

Κόσμος
Κόσμος: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Ο Κωνσταντίνος Φίλης και ο Σπύρος Μπελεγράτης μιλούν για την τριμερή Ελλάδας–Ισραήλ–Κύπρου και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα.

Κόσμος
Κόσμος: Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οι μαροκινές αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις σε έξι πόλεις για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025 μέσω social media.

Κόσμος
Κόσμος: Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Λεπτό προς λεπτό τα δραματικά γεγονότα πριν από τη συντριβή του Falcon 50 στην Άγκυρα. Γενική ηλεκτρική βλάβη, σήμα κινδύνου αλλά όχι mayday και ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον Λίβυο στρατηγό.

Κόσμος
Κόσμος: Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Στρατιωτικές ενισχύσεις της Τουρκίας στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, κινητοποίηση αραβικών φυλών και σκληρά μηνύματα προς ΗΠΑ και Ισραήλ συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στη Συρία.

Κόσμος
Κόσμος: Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Η κατάρριψη UAV από την Τουρκία ανοίγει ερωτήματα για το μήνυμα της Μόσχας και τη συγκυρία με τις πιέσεις για τους S- 400 και τις σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον.

Κόσμος