ΚΟΣΜΟΣ

Συρία-Τουρκία: «Καψώνια» Ερντογάν, αντίδραση Τσαβούσογλου

Τα τελευταία νέα από το φλέγον μέτωπο
Συρία-Τουρκία: «Καψώνια» Ερντογάν, αντίδραση Τσαβούσογλου

Συρία-Τουρκία: Τα τελευταία νέα από το φλέγον μέτωπο.

Όρεξη για «καψώνια» είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα τους συναντήσω» είπε αναφερόμενος στους Μάικ Πενς και Μάικ Πομπέο (αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αντίστοιχα).

Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας απέκλεισε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τις κουρδικές δυνάμεις.

Τουναντίον, απαίτησε να καταθέσουν τα όπλα και να αποσυρθούν από τα τουρκικά σύνορα.

«Θα συναντήσουν τους ομολόγους τους. Εγώ δεν θα μιλήσω παρά μόνο στον Τραμπ αν έρθει» υπερθεμάτισε ο Ερντογάν.

Εν συνεχεία, ανέφερε: «Εάν θέλετε να δείτε δολοφονίες αμάχων, πριν από την επέμβαση της Τουρκίας, δείτε στην Κύπρο.

Εάν θέλετε να δείτε δολοφονίες αμάχων είναι μπροστά στη μύτη σας. Δείτε καθημερινώς στην Παλαιστίνη που δολοφονούνται συνεχώς στους δρόμους Παλαιστίνιοι».

Λίγο αργότερα, πάντως, ο Ερντογάν άλλαξε στάση και ενημέρωσε ότι θα γίνει η σχετική συνάντηση με τους Πενς και Πομπέο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ παραχώρησε συνέντευξη στο Fox News Business Network.

«Έχουμε κάθε προσδοκία ότι θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο Ερντογάν. Πρέπει να σταματήσει την επιδρομή μέσα στη Συρία. Πρέπει να αποσυρθούν οι Τούρκοι. Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός απ’ όπου θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να το διορθώνουμε όλο αυτό πάλι» είπε.

Την ίδια ώρα, τμήματα του συριακού στρατού εισέβαλαν στην πόλη Κομπάνι που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Χαλέπι.

Συρία-Τουρκία και… Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις, από την πλευρά τους, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, διέσχισαν τον Ευφράτη ποταμό στη βόρεια Συρία.

Έφθασαν στις περιοχές έξω από την πόλη Κομπάνι και ώθησαν προς τα ανατολικά τις υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Στο μεταξύ, η ελβετική κυβέρνηση καταδίκασε την τουρκική επιδρομή στη Συρία και ανακοίνωσε πως μετριάζει τις κυρώσεις στη χώρα.

Αυτό συμβαίνει για να επιτραπεί σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που χρηματοδοτεί, να εκπληρώσουν χωρίς πρόβλημα τον σκοπό τους.

Η τελευταία είδηση σχετίζεται με την τουρκική αντίδραση για τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε, μεταξύ άλλων: «Όλες οι απειλές και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας είναι απαράδεκτες. Περίμενα από το αμερικανικό Κογκρέσο να απομακρυνθεί από την καταστρεπτική του προσέγγιση. Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο».

Συρία-Τουρκία: «Η Τουρκία ουδέποτε στην ιστορία της διέπραξε σφαγή αμάχων!»

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα φέρεται να αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ.

Κόσμος
Κόσμος: Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Αναφορές από το εξωτερικό συνδέουν τον θάνατο της Νταϊάνα Μπαχαντόρ με επεισόδια καταστολής και περιγράφουν κλίμα πίεσης στην οικογένεια.

Κόσμος
Κόσμος: Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Ποια είναι η σχέση ενός βιβλικού βασιλιά με νησιά στον Ειρηνικό. Η ιστορία πίσω από το όνομα Νησιά του Σολομώντα και ο μύθος του χρυσού.

Κόσμος
Κόσμος: Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Αποκάλυψε γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ που βάζει με τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό.

Κόσμος
Κόσμος: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Ο Κωνσταντίνος Φίλης και ο Σπύρος Μπελεγράτης μιλούν για την τριμερή Ελλάδας–Ισραήλ–Κύπρου και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα.

Κόσμος
Κόσμος: Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οι μαροκινές αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις σε έξι πόλεις για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025 μέσω social media.

Κόσμος
Κόσμος: Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Λεπτό προς λεπτό τα δραματικά γεγονότα πριν από τη συντριβή του Falcon 50 στην Άγκυρα. Γενική ηλεκτρική βλάβη, σήμα κινδύνου αλλά όχι mayday και ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον Λίβυο στρατηγό.

Κόσμος
Κόσμος: Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Στρατιωτικές ενισχύσεις της Τουρκίας στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, κινητοποίηση αραβικών φυλών και σκληρά μηνύματα προς ΗΠΑ και Ισραήλ συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στη Συρία.

Κόσμος
Κόσμος: Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Η κατάρριψη UAV από την Τουρκία ανοίγει ερωτήματα για το μήνυμα της Μόσχας και τη συγκυρία με τις πιέσεις για τους S- 400 και τις σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον.

Κόσμος