Τουρκία: Δραματικές εκκλήσεις από Τούρκους πολίτες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας: «Πεθαίνουμε της πείνας, βγες στον δρόμο Ερντογάν».

Την ώρα που ο Ερντογάν διαφημίζει τα «έργα» της Κυβέρνησής του, εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες τον καλούν να δει την πραγματικότητα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εξασφαλίσει μια πλουσιοπάροχη ζωή για τον εαυτό του και τη οικογένειά του, μένοντας στο παλάτι των 1000 δωματίων. Την ίδια ώρα εκατομμύρια πολίτες στην Τουρκία λένε το ψωμί… ψωμάκι, καλώντας τον Τούρκο πρόεδρο να δει την πραγματική κατάσταση στη χώρα.

Ωστόσο ο Ερντογάν «κωφεύει» και ισχυρίζεται ότι οι όποιες δυσκολίες προκύπτουν για την Τουρκία προέρχονται από  πόλεμο που δέχεται από άλλες χώρες όπως για παράδειγμα η Ελλάδα. Γενικότερα κάνει λόγο για άτυπο εμπάργκο από ξένες δυνάμεις που μπλοκάρουν την προμήθεια οπλικών συστημάτων στην χώρα του.

Στην Τουρκία η υποτίμηση της λίρας έχει φέρει χαοτική κατάσταση, σε τέτοιο βαθμό που τα super market, μετά το βρεφικό γάλα βάζουν αντικλεπτικά και στο ηλιέλαιο (η τιμή του έχει φτάσει στα ύψη) προκειμένου οι εξαθλιωμένοι πολίτες να μην τα κλέψουν από τα ράφια!

Μία ακόμη χαρακτηριστική απόδειξη της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η τουρκική οικονομία είναι ότι τα τελευταία τρία χρόνια, έχει αλλάξει 4 φορές ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας! Επιπλέον σε 13 μήνες έχουν αναλάβει υπουργοί Οικονομικών τρία διαφορετικά πρόσωπα.

Τουρκία: Ο Ερντογάν αλλάζει τα στελέχη της Κυβέρνησης σαν τα… πουκάμισα

Την ίδια ώρα απλοί πολίτες καλούν τον αλαζόνα πρόεδρο να βγει στους δρόμους ώστε να έρθει κοντά στον λαό και να δει τι πραγματικά συμβαίνει.

«Ο κόσμος πεθαίνει της πείνας. Ο Ερντογάν να βγει στον δρόμο να δει την κατάσταση του λαού. Πεινάει ο κόσμος», δηλώνει ένας απεγνωσμένος Τούρκος πολίτης.

Επίσης ένας τυροπώλης λέει καταρρακωμένος πως «…ο κόσμος παλιά ερχόταν εδώ για να αγοράσει φθηνά, τώρα δεν έχει νόημα».

Ο Ερντογάν ωστόσο  εμμένει στην ίδια οικονομική στρατηγική ισχυριζόμενος πως η Τουρκία θα εφαρμόσει το μοντέλο της Κίνας, εννοώντας την τεχνολογική ανάπτυξη ώστε να είναι αυτόνομη.

«Όπως και σε άλλους τομείς, βάλαμε ως στόχο να εμποδίσουμε την εξάρτηση της χώρας μας στο πυροβόλο θαλάσσης.  Ήδη υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες και στο ζήτημα του κόστους προμήθειας των συστημάτων από το εξωτερικό, όσο και στο χρόνο της παράδοσης τους και έχουμε υποστεί και κρυφά και φανερά εμπάργκο και προσπάθειες παρεμπόδισης των προμηθειών αυτών.

Θα μείνουν στην ιστορία και θα σταματήσουν  τα μεγάλα κόστη προμήθειας των οπλικών συστημάτων από το εξωτερικό, όπως και τα κρυφά εμπάργκο», σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος.

Είχατε διαβάσει στο Sportime ποια είναι τα οπλικά συστήματα της Τουρκίας, τα οποία όμως δεν φοβίζουν την Ελλάδα.

Τουρκία: Σε κατάσταση εξαθλίωσης οι Τούρκοι πολίτες