EXTRATIME

Παπακώστα για Λυκουρέζο: Δεν εννοούσα αυτόν αλλά το σύνολο

Κατάθεση αγωγής εκ μέρους του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου κατά τις υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, για τοποθέτησή της στην ΕΡΤ,  με την υφυπουργό να προβαίνει σε διορθωτική δήλωση. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην Δημόσια Τηλεόραση σήμερα το πρωί η κα. Παπακώστα, η αναφορά της για την υπόθεση της «Μαφίας των Φυλακών» αφορούσε «στο...
Παπακώστα για Λυκουρέζο: Δεν εννοούσα αυτόν αλλά το σύνολο

Κατάθεση αγωγής εκ μέρους του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου κατά τις υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, για τοποθέτησή της στην ΕΡΤ,  με την υφυπουργό να προβαίνει σε διορθωτική δήλωση. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην Δημόσια Τηλεόραση σήμερα το πρωί η κα. Παπακώστα, η αναφορά της για την υπόθεση της «Μαφίας των Φυλακών» αφορούσε «στο σύνολο και δεν είναι προσωπική».

Η υπουργός, το Σάββατο, μετά την απόφαση να κρατηθεί για το Σαββατοκύριακο ο κ. Λυκουρέζος είχε εκφράσει τη λύπη της «διότι το κύκλωμα αυτό, το οποίο ήταν ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα, είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου».

Το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας η κα Παπακώστα ανέφερε σχετικά:

«Συνεχάρην, ως όφειλα, την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την εξαιρετική της δουλειά και στο ζήτημα του κυκλώματος της μαφίας των φυλακών, το οποίο συνδέεται με τέσσερις δολοφονίες, η μία εκ των οποίων αφορούσε στον καλό συνάδελφό μου αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και με πληγώνει.

Ο κάθε πολίτης έχει από το Σύνταγμα και τους Νόμους το τεκμήριο αθωότητας έως ότου τελεσιδικήσει υπόθεση που τον αφορά και εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη.

Δεν αισθάνομαι ευτυχής διότι στην διαδικασία της έρευνας για την εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια στις φυλακές, προφυλακίστηκαν, διότι έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, και δικηγόροι. Η αναφορά μου, λοιπόν, αφορά στο σύνολο και δεν είναι προσωπική.

Θέλω να συγχαρώ πραγματικά την Αντιτρομοκρατική μας Υπηρεσία. Υπάρχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στην Ελληνική Αστυνομία κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η Αντιτρομοκρατική είναι μία από αυτές. Έμπειρη, με τεκμηρίωση και μέθοδο, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην εθνική ασφάλεια της χώρας, στην εσωτερική ασφάλεια, αλλά και εκτός αυτής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με άλλες ομόλογές της Υπηρεσίες στην Ευρώπη και αλλού.

Επειδή με διακρίνει καλή πίστη, δεν θα μπω στον πειρασμό να υποθέσω ότι γίνομαι αποδέκτης από συνηγόρους πολιτών επιθέσεων για δημιουργία εντυπώσεων, επειδή έχω την πολιτική συνευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του οποίου εργαζόμενη νυχθημερόν εξάρθρωσε αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο κύκλωμα.

Θέλω να γνωρίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματικά επαγρυπνούν. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, διότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εργάζονται με ζήλο, με αφοσίωση, με σχέδιο και μεθοδικότητα για την ασφάλειά τους».

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Φόβοι για ντόμινο εκρηκτικής ακρίβειας στην ενέργεια – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Φόβοι για ντόμινο εκρηκτικής ακρίβειας στην ενέργεια – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Τι θα προκαλέσει το παρατεταμένο «κλείσιμο» των Στενών του Ορμούζ - Στο μάτι του κυκλώνα εκατοντάδες ελληνικά δεξαμενόπλοια

Κοινωνία
Κοινωνία: Σάλος με τραπεζικό σκάνδαλο: Οι τράπεζες έφτιαξαν άτυπο «Τειρεσία» και φακελώνουν Έλληνες μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού!

Σάλος με τραπεζικό σκάνδαλο: Οι τράπεζες έφτιαξαν άτυπο «Τειρεσία» και φακελώνουν Έλληνες μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού!

«Σουρωτήρι» τα οικονομικά στοιχεία των Ελλήνων - Οι τράπεζες «κοκκίνιζαν» ΑΦΜ ακόμα και πολιτών που μπήκαν διερευνητικά στην πλατφόρμα!

Κοινωνία
ExtraTime: Σαν σήμερα 2 Μαρτίου 1969: Ο Πελέ φτάνει τα 1.000 γκολ και γράφει αιωνιότητα

Σαν σήμερα 2 Μαρτίου 1969: Ο Πελέ φτάνει τα 1.000 γκολ και γράφει αιωνιότητα

Στις 2 Μαρτίου 1969 ο Βραζιλιάνος θρύλος έφτασε τα 1.000 γκολ και μπήκε για πάντα στο ποδοσφαιρικό πάνθεον.

ExtraTime
ExtraTime: Σαν σήμερα 1 Μαρτίου 1896: Οι πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες πήραν σάρκα και οστά στην Αθήνα

Σαν σήμερα 1 Μαρτίου 1896: Οι πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες πήραν σάρκα και οστά στην Αθήνα

Η 1η Μαρτίου 1896 σηματοδότησε την αναγέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και την απαρχή του παγκόσμιου αθλητικού θεσμού.

ExtraTime
Κοινωνία: Τέμπη: Συνταρακτικές μνήμες από επιζήσασα – «Ακούγαμε τις κραυγές αλλά δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε»

Τέμπη: Συνταρακτικές μνήμες από επιζήσασα – «Ακούγαμε τις κραυγές αλλά δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε»

«Είναι σαν να έχει πεθάνει ένα κομμάτι μας στα Τέμπη» είπε συγκινημένη η Αλεξάνδρα Τσακίρη που βρισκόταν στο 5ο βαγόνι τη μοιραία νύχτα

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστική μαρτυρία από οπερατέρ που βρέθηκε πρώτος στο σημείο – «Πάγωσε το αίμα μου – Δεν ήξερα τι έπρεπε να δείξω και τι όχι»

Τέμπη: Συγκλονιστική μαρτυρία από οπερατέρ που βρέθηκε πρώτος στο σημείο – «Πάγωσε το αίμα μου – Δεν ήξερα τι έπρεπε να δείξω και τι όχι»

«Σημαδεύτηκε η ζωή μου για πάντα» είπε ο οπερατέρ του Open, Δημήτρης Αλεξάκης, αποκαλύπτοντας ότι η κόρη του παραλίγο να επιβιβαζόταν στο μοιραίο τρένο

Κοινωνία
ExtraTime: Ρήσος, ο Βασιλιάς της Θράκης

Ρήσος, ο Βασιλιάς της Θράκης

Ο Ρήσος ήταν Έλληνας ήρωας του Τρωικού Πολέμου και Βασιλιάς της ενδοχώρας της Θράκης

ExtraTime
ExtraTime: Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου 1900: Η γέννηση της Μπάγερ Μονάχου που άλλαξε για πάντα το γερμανικό ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου 1900: Η γέννηση της Μπάγερ Μονάχου που άλλαξε για πάντα το γερμανικό ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα το 1900 ιδρύθηκε η Μπάγερν Μονάχου, απόφαση έντεκα νεαρών που εξελίχθηκε σε σύλλογο σύμβολο τίτλων και οργάνωσης σε όλη την Ευρώπη

ExtraTime
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστικό μήνυμα από τον πατέρα του Γεράσιμου – «Το Σάββατο οι προσευχές όλων να γίνουν η φωνή του παιδιού μου»

Τέμπη: Συγκλονιστικό μήνυμα από τον πατέρα του Γεράσιμου – «Το Σάββατο οι προσευχές όλων να γίνουν η φωνή του παιδιού μου»

«3 χρόνια μετά η πληγή παραμένει ανοιχτή κι αιμορραγούσα - Η Ανάσταση του Κυρίου ας φέρει και την ανάσταση του Γεράσιμου»

Κοινωνία