ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Λαμβάνουμε θέσεις μάχης για το 8ωρο» – Για «ψεύτικους εχθρούς» κάνει λόγο η ΝΔ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε σε συσπείρωση εναντίον του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, ενώ η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για «ψεύτικους εχθρούς».
Τσίπρας: «Λαμβάνουμε θέσεις μάχης για το 8ωρο» – Για «ψεύτικους εχθρούς» κάνει λόγο η ΝΔ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε σε συσπείρωση εναντίον του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, ενώ η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για «ψεύτικους εχθρούς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε σε διαδικτυακή εκδήλωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσε σε συντονισμό ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, των συλλογικών συμβάσεων και των απλήρωτων υπερωριών.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση σε μία κρίσιμη καμπή της πανδημίας αποφάσισε να κηρύξει πόλεμο στην εργασία, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να μπουν στη… μάχη.

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της δεν άφησε ασχολίαστα τα λόγια του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «πάλι κατασκευάζει ψεύτικους εχθρούς για να κάνει ξανά ψεύτικους πολέμους». Και συμπλήρωσε πως «μιλάει με κλισέ και συνθήματα από το μακρινό παρελθόν».

«Σήμερα σας κάλεσα για να λάβουμε θέσεις μάχης, για να ενώσουμε δυνάμεις, κανείς δεν περισσεύει, προκειμένου να υπερασπιστούμε το οχτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη καταγραφή και τη πληρωμή των υπερωριών, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη κανονικότητα στην εργασία, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας», τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε μια εκδήλωση όπου συμμετάσχουν εκπρόσωποι εργατικών κέντρων από όλη την Ελλάδα, συνδικαλιστικών φορέων από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, εργολαβικών εργαζομένων καθώς και εργαζόμενοι από τους κλάδους της βιομηχανίας, του τουρισμού- επισιτισμού, των μεταφορών και του Πολιτισμού, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποφάσισε εν μέσω «κορύφωσης του δράματος της πανδημίας, να κηρύξει τον πόλεμο στην εργασία, δηλαδή στην κοινωνική πλειοψηφία». «Και όταν κηρύσσεται πόλεμος», είπε, «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσεις, όχι με στόχο τις λιγότερες απώλειες, αλλά με στόχο να τον κερδίσεις τον πόλεμο».

«Οι ζωές δεν μπορεί να γίνουν λάστιχο, επειδή αυτό εξυπηρετεί την αύξηση των κερδών κάποιων ελίτ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σημείωσε ότι «η προάσπιση της εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων αφορά τη ζωή τής κοινωνικής πλειοψηφίας, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, κάθε μορφή εργασίας, και ιδιαίτερα αφορά τους νέους ανθρώπους και την προοπτική τους. Αυτούς που από ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να ρίξει στον Καιάδα».

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λάθος αν νομίζει ότι θα καταφέρει να κρατήσει σε ύπνωση τους εργαζόμενους»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει «χρέη» σε «μεγάλα επιχειρηματικά τζάκια» που τις προθέσεις τους για «διάλυση της εργασίας και ταπείνωση των μισθών», όπως είπε, τις έχουν επιχειρήσει και με αφορμή το μνημόνιο «και σύμμαχο τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ».

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία «για να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να οδηγήσει την εργατική τάξη στην κόλαση της θεσμοθετημένης ασυδοσίας και τους εργαζόμενους στις ερπύστριες του οδοστρωτήρα, που είχε υποσχεθεί και προεκλογικά». «Προειδοποίησε» τον πρωθυπουργό να το ξανασκεφτεί και να μην καταθέσει το νομοσχέδιο.

Γιάννης Λαγός: Θα εισπράττει κανονικά μισθό ευρωβουλευτή όσο είναι στη φυλακή

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μέχρι τις 22:00 η κυκλοφορία την Μ. Εβδομάδα και μέχρι τις 23:00 όταν ανοίξει η εστίαση»

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Υγεία: Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Να μη σου τύχει καλοκαιριάτικα! Στα όρια τους γιατροί και νοσηλευτές! Υποστελέχωση και… αποχωρήσεις αντί προσλήψεων! Με το Γ.Ν. Κεφαλονιάς να είναι μέρος του κανόνα και τις ευθύνες να βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους αρμόδιους φορείς.

Υγεία
Απόψεις: Μονή Σινά : Η Πίστη δεν δημεύεται

Μονή Σινά : Η Πίστη δεν δημεύεται

Η Μονή Σινά δεν είναι απλώς ένα μοναστήρι. Είναι φάρος Ορθοδοξίας, κιβωτός μνήμης και πίστης, ρίζα του Ελληνισμού στην έρημο. Όσοι απλώνουν χέρι στο Σινά, απλώνουν χέρι στην Ιστορία και στην ψυχή μας. Είναι ώρα ευθύνης, όχι σιωπής. Ο Περικλής Γκιόλιας γραφει για το Σινά που μας καλεί...

Απόψεις
Οικονομία: Χωρίς ξένες συνταγές: Τα έθνη μεγαλουργούν μόνο με τις δικές τους ρίζες

Χωρίς ξένες συνταγές: Τα έθνη μεγαλουργούν μόνο με τις δικές τους ρίζες

Η ανάπτυξη δεν μπορεί να επιβληθεί απ’ έξω. Τα έθνη μεγαλουργούν όταν βαδίζουν με βάση τη δική τους ταυτότητα, τις δικές τους αξίες και παραδόσεις. Όχι με ξένα πρότυπα.

Οικονομία
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (9/5) :Ο Τραμπ δεν χάνει ούτε στο… Κονκλάβιο – Η εκλογή Αμερικανού Πάπα ως «άλλη μία νίκη» της Ουάσινγκτον

e-sportime (9/5) :Ο Τραμπ δεν χάνει ούτε στο… Κονκλάβιο – Η εκλογή Αμερικανού Πάπα ως «άλλη μία νίκη» της Ουάσινγκτον

Από τις κάλπες μέχρι το... Βατικανό, ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκει λόγους να πανηγυρίζει. Η εκλογή Αμερικανού Πάπα γίνεται αφορμή για ένα ακόμα φαντασμαγορικό σχόλιό του.

Ηλεκτρονική έκδοση
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Νότια Κορέα φτιάχνουν στόλο φονιά – Φόβος για Πεκίνο και συμμάχους του

ΗΠΑ και Νότια Κορέα φτιάχνουν στόλο φονιά – Φόβος για Πεκίνο και συμμάχους του

Η Ουάσινγκτον ενώνει τις δυνάμεις της με τη Σεούλ για την κατασκευή νέων αντιτορπιλικών Arleigh Burke, με την Κίνα να βλέπει ένα ακόμα μέτωπο αποτροπής να σφίγγει γύρω της.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Γαλλία αναβαθμίζει ριζικά τα Mirage – Στην Τουρκία… ιδρώνουν

Η Γαλλία αναβαθμίζει ριζικά τα Mirage – Στην Τουρκία… ιδρώνουν

Η Γαλλική Αεροπορία θα έχει μέχρι το 2025 στα χέρια της τα πλήρως αναβαθμισμένα Mirage 2000D RMV με δυνατότητες αιχμής. Το Παρίσι επενδύει σε ισχύ και αξιοπιστία, την ώρα που η Άγκυρα δεν έχει απάντηση.

Ελληνοτουρκικά
Πολιτική: Σαν σήμερα δάκρυσε για τη Μακεδονία – Ένας πολιτικός που δεν γεννιέται πια

Σαν σήμερα δάκρυσε για τη Μακεδονία – Ένας πολιτικός που δεν γεννιέται πια

Σαν σήμερα το 1992, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δακρυσμένος μπροστά στις κάμερες, ύψωνε το ανάστημά του για τη Μακεδονία, θυμίζοντας σε όλους ότι κάποτε η Ελλάδα είχε πολιτικούς

Πολιτική
ExtraTime: Αυτή η χώρα είχε τις περισσότερες αποικίες – Διοικούσε πάνω από 400 εκατομμύρια ανθρώπους

Αυτή η χώρα είχε τις περισσότερες αποικίες – Διοικούσε πάνω από 400 εκατομμύρια ανθρώπους

Η χώρα με τις περισσότερες αποικίες

ExtraTime
Πολιτική: Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει μέρος για να κάνει ουρανοξύστη και στην Ελλάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει μέρος για να κάνει ουρανοξύστη και στην Ελλάδα

τους επόμενους μήνες αναμένεται να επισκεφθεί, την Ελλάδα άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Αμερικανού προέδρου με εμπλοκή στον Οργανισμό Τραμπ.

Πολιτική