EXTRATIME

Σαν σήμερα 12 Μαρτίου 1900: Το πρώτο παιχνίδι της εθνικής Αγγλίας και η απαρχή του διεθνούς ποδοσφαίρου

Σαν σήμερα γράφτηκαν σημαντικές στιγμές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που συνέβαλαν στην εξέλιξη και παγκόσμια εξάπλωση του πιο δημοφιλούς αθλήματος.
Σαν σήμερα 12 Μαρτίου 1900: Το πρώτο παιχνίδι της εθνικής Αγγλίας και η απαρχή του διεθνούς ποδοσφαίρου

Η 12η Μαρτίου έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, καθώς συνδέεται με ένα από τα πρώτα μεγάλα βήματα για τη διεθνοποίηση του αθλήματος. Στις αρχές του 20ού αιώνα, το ποδόσφαιρο άρχισε να αποκτά δομή και να οργανώνεται σε διεθνές επίπεδο, ανοίγοντας τον δρόμο για τις διοργανώσεις που γνωρίζουμε σήμερα.

Σαν σήμερα, στις 12 Μαρτίου 1900, η εθνική ομάδα της Αγγλίας έδωσε έναν από τους πρώτους σημαντικούς διεθνείς αγώνες της εκτός βρετανικών συνόρων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξάπλωση του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Εκείνη την εποχή το άθλημα βρισκόταν ακόμα σε φάση ανάπτυξης, όμως η δημοτικότητα του αυξανόταν με γρήγορους ρυθμούς.

Η Αγγλία, που θεωρείται η «γενέτειρα» του σύγχρονου ποδοσφαίρου, αποτέλεσε βασικό παράγοντα στη διάδοση των κανονισμών και της οργανωμένης μορφής του παιχνιδιού. Οι διεθνείς αναμετρήσεις της περιόδου εκείνης αποτέλεσαν το θεμέλιο για τη δημιουργία μεγάλων διοργανώσεων, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ακολούθησαν δεκαετίες αργότερα.

Από εκείνα τα πρώτα διεθνή παιχνίδια μέχρι το σύγχρονο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το άθλημα εξελίχθηκε σε μια τεράστια βιομηχανία και ένα παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο που ενώνει εκατομμύρια φιλάθλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Δείτε ό,τι νεότερο παίζει εδώ.

Ανδρέας Βρεττάκος

Είμαι αρθρογράφος και γράφω έξω από τα δόντια. Δεν με ενδιαφέρει να χωρέσω σε καλούπια ούτε να χαϊδέψω αυτιά. Αν κάτι με ενοχλεί, το γράφω. Αν κάτι αξίζει, το στηρίζω. Ασχολούμαι με όλη την επικαιρότητα και κυρίως με τα αθλητικά. Είμαι απόφοιτος Σχολής Διοίκησης, σκέφτομαι δομημένα αλλά γράφω με ένστικτο. Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής και τα ταξίδια τρόπος να ανοίγω το μυαλό μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Σοφία Χρηστίδου: Ένα αθώο θύμα της δικτατορίας των κακομαθημένων και των αδιάφορων

Σοφία Χρηστίδου: Ένα αθώο θύμα της δικτατορίας των κακομαθημένων και των αδιάφορων

Ο θάνατος της Σοφίας Χρηστίδου δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά το επιμύθιο μιας κοινωνίας που έμαθε να θεοποιεί τον δικαιωματισμό και να απαξιώνει τον δάσκαλο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Καταπέλτης ο Αντώνης Κανάκης για τις υποκλοπές: «Βγήκαν δικογραφίες και κουνάνε τις ουρίτσες τους υποστηρίζοντας τα αδικαιολόγητα»

Καταπέλτης ο Αντώνης Κανάκης για τις υποκλοπές: «Βγήκαν δικογραφίες και κουνάνε τις ουρίτσες τους υποστηρίζοντας τα αδικαιολόγητα»

«Δεν θεώρησαν αρκετά σοβαρό ότι το αφεντικό τους, τους παρακολουθούσε όλους» είπε ο Αντώνης Κανάκης για τις αμήχανες δηλώσεις Γεραπετρίτη στη Ράνια Τζίμα

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φωτιές» άναψε στον Βορίδη το εμπιστευτικό έγγραφο Βάρρα που τον ενημέρωνε για τα αίσχη του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πρώτη φορά το βλέπω» απαντά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φωτιές» άναψε στον Βορίδη το εμπιστευτικό έγγραφο Βάρρα που τον ενημέρωνε για τα αίσχη του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πρώτη φορά το βλέπω» απαντά

Ο Μάκης Βορίδης ισχυρίζεται ότι ίσως του... παράπεσε το έγγραφο - Για ψευδορκία στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ τον κατηγορεί η αντιπολίτευση

Κοινωνία
ExtraTime: Σαν σήμερα 11 Μαρτίου 1900: Ιδρύεται ο Άγιαξ και γεννιέται ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Σαν σήμερα 11 Μαρτίου 1900: Ιδρύεται ο Άγιαξ και γεννιέται ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Μια ημερομηνία με ξεχωριστό βάρος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού σηματοδοτεί την απαρχή μιας ομάδας που άφησε εποχή μέσα στα γήπεδα.

ExtraTime
Κοινωνία: Συγκλόνισε ο Μητροπολίτης Ιωάννης στο μνημόσυνο των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ στο σημείο της τραγωδίας: «Το ταξίδι τους τελείωσε εδώ, αλλά ξεκίνησαν άλλο προς τον Ουρανό»

Συγκλόνισε ο Μητροπολίτης Ιωάννης στο μνημόσυνο των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ στο σημείο της τραγωδίας: «Το ταξίδι τους τελείωσε εδώ, αλλά ξεκίνησαν άλλο προς τον Ουρανό»

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης έγινε το μνημόσυνο στη Τιμισοάρα όπου ανεγέρθηκε και μνημείο για την τραγωδία - Συγκινητικοί λόγοι από τον Μητροπολίτη Ιωάννη

Κοινωνία
Κοινωνία: «Σαρακοστιανό Προσευχητάρι»: Το πνευματικό μας βοήθημα για την Αγία Τεσσαρακοστή – Όλες οι ακολουθίες σε ένα βιβλίο

«Σαρακοστιανό Προσευχητάρι»: Το πνευματικό μας βοήθημα για την Αγία Τεσσαρακοστή – Όλες οι ακολουθίες σε ένα βιβλίο

Το βιβλίο προλογίζει ο π. Γεώργιος Σχοινάς ενώ όλα τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς - Αναζητήστε το σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Alco: Οι 7 στους 10 απαντούν ότι μόνο με αλλαγή κυβέρνησης θα υπάρξει δικαιοσύνη και κάθαρση στη χώρα

Δημοσκόπηση Alco: Οι 7 στους 10 απαντούν ότι μόνο με αλλαγή κυβέρνησης θα υπάρξει δικαιοσύνη και κάθαρση στη χώρα

Δημοσκοπικό «ράπισμα» και για τις υποκλοπές, αφού το 67% των πολιτών απαντά ότι οι δικαστικές εξελίξεις εκθέτουν την κυβέρνηση

Κοινωνία
Κοινωνία: Νέο κυβερνητικό φιάσκο με προσωπικά δεδομένα – Ομαδικό e-mail του ΥΠΕΞ αποκάλυψε τα στοιχεία 383 Ελλήνων στα ΗΑΕ!

Νέο κυβερνητικό φιάσκο με προσωπικά δεδομένα – Ομαδικό e-mail του ΥΠΕΞ αποκάλυψε τα στοιχεία 383 Ελλήνων στα ΗΑΕ!

Το μήνυμα εστάλη σε όλους τους παραλήπτες ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα τα στοιχεία του καθενός να είναι ορατά σε όλους τους υπόλοιπους!

Κοινωνία
ExtraTime: Σαν σήμερα 10 Μαρτίου 1906: Ιδρύεται η Τσέλσι και ξεκινά η ιστορία ενός μεγάλου συλλόγου

Σαν σήμερα 10 Μαρτίου 1906: Ιδρύεται η Τσέλσι και ξεκινά η ιστορία ενός μεγάλου συλλόγου

Μια ημερομηνία που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και συνδέθηκε με την αφετηρία μιας πορείας γεμάτης ιστορία.

ExtraTime