EXTRATIME

Σαν σήμερα 20 Φεβρουαρίου: Ατλέτικο – Γιουβέντους, τα δύο χτυπήματα που άλλαξαν τη νύχτα

Σαν σήμερα 18/2 Ατλέτικο - Γιουβέντους, ματς που γράφτηκε σε λεπτομέρειες, με στιγμές που γυρίζουν τα πάντα και μένουν στη μνήμη για πάντα.
Σαν σήμερα 20 Φεβρουαρίου: Ατλέτικο – Γιουβέντους, τα δύο χτυπήματα που άλλαξαν τη νύχτα

Υπάρχουν βραδιές που τις θυμάσαι γιατί για 70 λεπτά μοιάζουν να μην «γράφουν» τίποτα και μετά, μέσα σε πέντε, αλλάζουν τα πάντα. Για εκείνο το σημείο που το ματς είναι κλειστό, νευρικό, σχεδόν ισορροπημένο και ξαφνικά η λεπτομέρεια γίνεται χαστούκι.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2019 η Ατλέτικο υποδέχθηκε τη Γιουβέντους στο Wanda Metropolitano για το πρώτο ματς των «16» του Champions League και το παιχνίδι κύλησε όπως το ήθελε ο Σιμεόνε. Μπλοκ χαμηλά, μονομαχίες, πίεση στα σωστά μέτρα, λίγοι χώροι. Η Γιούβε έψαχνε τον δρόμο της, ο Ρονάλντο περίμενε τη στιγμή, όμως το βράδυ δεν ήταν φτιαγμένο για εύκολες λύσεις.

Το πρώτο σοκ ήρθε στο 70’ όταν η Ατλέτικο βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε και το ματς έδειχνε να επιστρέφει στο γνώριμο 0-0. Εκεί όμως φάνηκε το μέταλλο της ομάδας του Σιμεόνε. Δεν έσβησε, δεν δίστασε, δεν έμεινε στην απογοήτευση. Συνέχισε να πιέζει, να γεμίζει την περιοχή, να κυνηγά δεύτερες μπάλες.

Και τότε ήρθαν τα δύο χτυπήματα που έγραψαν ιστορία

Στο 78’ ο Χιμένες άνοιξε το σκορ και στο 83’ ο Γοδίν έκανε το 2-0, δίνοντας στην Ατλέτικο ένα αποτέλεσμα που έμοιαζε με μισή πρόκριση. Όχι επειδή η Γιουβέντους διαλύθηκε, αλλά επειδή στο πιο κρίσιμο σημείο η Ατλέτικο ήταν πιο έτοιμη ψυχικά και πιο αποφασιστική μέσα στην περιοχή.

Ήταν από εκείνα τα βράδια που η ιστορία δεν γράφεται με κατοχή και εντυπώσεις, αλλά με επιμονή, συγκέντρωση και δύο στιγμές που δεν συγχωρούν λάθος.

Δείτε ό,τι νεότερο πaίζει εδώ!

 

*Η εικόνα έχει δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και δεν αποτελεί αυθεντική φωτογραφία από πραγματικό αγώνα.

Ανδρέας Βρεττάκος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Νίκος Δένδιας: Υπαινικτικά «καρφιά» για Μητσοτάκη – «Αγκομαχούμε για δυάρια στις δημοσκοπήσεις – Δεν είναι αυτό που μας αξίζει»

Νίκος Δένδιας: Υπαινικτικά «καρφιά» για Μητσοτάκη – «Αγκομαχούμε για δυάρια στις δημοσκοπήσεις – Δεν είναι αυτό που μας αξίζει»

«Έχω μεγάλη αγωνία βλέποντας τις δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος και όχι της παράταξης» είπε με νόημα ο Νίκος Δένδιας

Κοινωνία
Κοινωνία: Βασίλης Κοκοτσάκης για εκταφές: «Οι οικογένειες δεν ζήτησαν επιλεκτικές εξετάσεις – Ποιος φοβάται τους νεκρούς των Τεμπών;»

Βασίλης Κοκοτσάκης για εκταφές: «Οι οικογένειες δεν ζήτησαν επιλεκτικές εξετάσεις – Ποιος φοβάται τους νεκρούς των Τεμπών;»

«Η κοινωνία δεν ζήτησε προκαθορισμένο αποτέλεσμα - Αν η φωτιά οφειλόταν στα έλαια σιλικόνης, τότε γιατί να φοβόμαστε έναν πλήρη και εξαντλητικό έλεγχο;»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ντροπιαστικές εικόνες καταστολής στο Νοσοκομείο Νίκαιας – Οργή και γιουχαΐσματα υγειονομικών στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ντροπιαστικές εικόνες καταστολής στο Νοσοκομείο Νίκαιας – Οργή και γιουχαΐσματα υγειονομικών στον Άδωνι Γεωργιάδη

Αστυνομικές δυνάμεις χτυπούσαν και απωθούσαν γιατρούς - Φώναζαν στον Γεωργιάδη ότι είναι ανεπιθύμητος και του μπλόκαραν την είσοδο

Κοινωνία
ExtraTime: Σαν σήμερα 19 Φεβρουαρίου: Η νύχτα που η Μπάγερν μπήκε στο Emirates και το έκανε να shhωπάσει!

Σαν σήμερα 19 Φεβρουαρίου: Η νύχτα που η Μπάγερν μπήκε στο Emirates και το έκανε να shhωπάσει!

Σαν σήμερα η Μπάγερν σίγησε το Emirates νίκησε 3-1 την Άρσεναλ και έδειξε μέταλλο με Κρος Μίλερ και Μάντζουκιτς μπροστά σε εκείνο βράδυ.

ExtraTime
Ελευθέριος Ανδρώνης: Καισαριανή: Οι Ναζί δεν μας έσφαζαν για κόμματα – Εμείς επιμένουμε στον διχασμό πάνω από Ελλήνων τα πτώματα!

Καισαριανή: Οι Ναζί δεν μας έσφαζαν για κόμματα – Εμείς επιμένουμε στον διχασμό πάνω από Ελλήνων τα πτώματα!

Γίναμε τραγικοί ως λαός - Αντί για ιστορική μνήμη και περηφάνεια για την εθνική αντίσταση ξύπνησε μια ιδεολογική μάχη (κυριολεκτικά) επί πτωμάτων

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τέμπη: Οργή συγγενών για τις εκταφές – Η Εισαγγελία Λάρισας ζητά να δηλωθούν εργαστήρια αγνοώντας τις εξετάσεις που μπορούν να γίνουν μόνο στο εξωτερικό

Τέμπη: Οργή συγγενών για τις εκταφές – Η Εισαγγελία Λάρισας ζητά να δηλωθούν εργαστήρια αγνοώντας τις εξετάσεις που μπορούν να γίνουν μόνο στο εξωτερικό

Να δηλωθούν άρον - άρον τα εργαστήρια για τις εκταφές ζητά η Εισαγγελία, αποκλείοντας τις εξετάσεις που θα δείξουν τα αίτια θανάτου

Κοινωνία
Κοινωνία: Ντροπιαστικά «ήξεις αφήξεις» Πλεύρη για τον Βασίλη Γιαϊλαλί – Θα παρέμβει μόνο αν δεν είχε συμμετέχει σε εγκλήματα ως… «Τούρκος»

Ντροπιαστικά «ήξεις αφήξεις» Πλεύρη για τον Βασίλη Γιαϊλαλί – Θα παρέμβει μόνο αν δεν είχε συμμετέχει σε εγκλήματα ως… «Τούρκος»

Αντί να σταθεί στο ύψος της εθνικής ευθύνης του, ο Πλεύρης πετάει το μπαλάκι στον ίδιο τον βασανισμένο Πόντιο, Γιάννη - Βασίλη Γιαϊλαλί

Κοινωνία
ExtraTime: Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου: Η νύχτα που η Μπαρτσελόνα καθάρισε στο Etihad με Μέσι και Άλβες

Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου: Η νύχτα που η Μπαρτσελόνα καθάρισε στο Etihad με Μέσι και Άλβες

Σαν σήμερα το 2014 η Μπαρτσελόνα πέρασε με 0-2 από το Etihad απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, με Μέσι και Άλβες να γράφουν την ιστορία.

ExtraTime
Κοινωνία: Καθαρά Δευτέρα: Εφιάλτης το τραπέζι της σαρακοστής – Έως και 26% πιο ακριβό από πέρυσι

Καθαρά Δευτέρα: Εφιάλτης το τραπέζι της σαρακοστής – Έως και 26% πιο ακριβό από πέρυσι

Απόγνωση δημιουργεί η συνεχιζόμενη ακρίβεια στη χώρα - Είδη πολυτελείας έχουν γίνει πλέον τα θαλασσινά, φτάνοντας σε εξωφρενικές τιμές

Κοινωνία