Σαν σήμερα έφυγε εκείνη που «έτσι όπως πάμε θα το δεις και το πουλάκι»
(VIDEO) Έπαιξε σε 40 περίπου ταινίες κάνοντας αισθητή την τολμηρή παρουσία της.
Στην δεκαετία του ’60 αλλά και στα πρώτα χρόνια αυτής του ’70 η παρουσία της Γκιζέλας Ντάλι σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αποτελούσαν το αλάτι και το πιπέρι τους.
Η Αδαμαντία Μαυροειδή, όπως ήταν το πραγματικό ονοματεπώνυμο της Γκιζέλας Ντάλι, γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1937 στη Νάξο και έφυγε απ’ τη ζωή στις 10 Σεπτεμβρίου του 2010 σε ηλικία 73 ετών.
Σίγουρα ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός στον τίτλο του άρθρου αδικεί την Γκιζέλα Ντάλι.
Κι αυτό γιατί και σπουδές είχε στο ενεργητικό της, και ικανότητες και γρήγορα σχετικά έκοψε τη σχέση της με τον κόσμο του θεάματος ακολουθώντας μια «απομονωμένη» και ιδιότυπη στάση ζωής.
Ορισμένοι τίτλοι ταινιών μιλούν από μόνοι τους: «Αμαρτωλές», «Η Ελληνίδα και ο έρωτας», «Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα», «Διεστραμμένοι», «Ο παρθένος», «Έρωτας δίχως σύνορα», «Ο κύκλος της ανωμαλίας», «Μιρέλλα, η σάρκα της ηδονής», «Αιμιλία η διεστραμμένη». Κάποιες από αυτές θεωρούνται cult.
H Γκιζέλα Ντάλι υπήρξε σύζυγος του σκηνοθέτη Ντίμη Δαδήρα. Για ένα διάστημα έσμιξε στη ζωή με το αντρικό sex symbol της εποχής Άλκη Γιαννακά.
Στιγμή ανθολογίας η σύμπραξή της με τον Θανάση Βέγγο το 1963, σε ρόλο φωτογράφου, στην ταινία «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης».