EXTRATIME

Στουρνάρας: «Πλήρη κατάργηση των capital controls εισηγήθηκα στον Μητσοτάκη»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας
Στουρνάρας: «Πλήρη κατάργηση των capital controls εισηγήθηκα στον Μητσοτάκη»

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Τι είπε για τα κόκκινα δάνεια και την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Στουρνάρας αμέσως μετά την συνάντηση μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε μεταξύ άλλων: «Θα εισηγηθούμε στην κυβέρνηση την πλήρη απάλειψη των capital controls το συντομότερο δυνατόν. Θεωρούμε ότι πλέον δεν έχουν χρησιμότητα. Για τα κόκκινα δάνεια είπε ότι κυρίως έγινε συζήτηση για το θέμα αυτό υπάρχουν δυο λύσεις στο τραπέζι και η κυβέρνηση θα επιλέξει την καλύτερη και την χρονική συνέχεια. Ο κ. Στουρνάρας άφησε αιχμές εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας ότι μετά από 3 χρόνια έρχομαι για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, είπε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος με βάση τον θεσμικό της ρόλο θα σταθεί αρωγός στο έργο της κυβέρνησης.

«Μιλήσαμε για το τραπεζικό σύστημα και τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και στην ελληνική οικονομία γενικά», είπε ο κ. Στουρνάρας. Συμφωνήσαμε ότι το τραπεζικό σύστημα πηγαίνει καλά και χρειαζόμαστε συστημικές λύσης και όλα τα όπλα που υπάρχουν στο τραπέζι. Η κυβέρνηση θα διεκδικήσει όλες οι εφικτές λύσεις να εφαρμοστούν», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος είπε ακόμα ότι όσον αφορά στην οικονομία συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις ότι η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για να κάνει μεταρρυθμίσεις για να έχουμε υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης απ’ ότι είχαμε μέχρι τώρα. Και η Τράπεζα της Ελλάδος θα είναι αρωγός. Άλλωστε από το καταστατικό της είμαστε και σύμβουλοι της κυβέρνησης στο πλαίσιο του ευρωσυστήματος και των κανόνων του και του καταστατικού μας.

Είμαστε πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουμε την κυβέρνηση στις προσπάθειες αυτές. Επιμένουμε, είπε ακόμα ότι αν δεν αλλάξει κάτι και δεν ενταθούν οι προσπάθειες θα υπάρξει ένα δημοσιονομικό κενό φέτος ότι θα είαμστε σε πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ αντί για 3,5%. Είναι όμως θέμα του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης όχι της Τράπεζας της Ελλάδος.

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Ανείπωτος θρήνος – Πέντε γυναίκες νεκρές στο νυχτοκάματο ενός εργοστασίου σε μια χώρα που κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να νοιώθει ασφαλής

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Δημογραφικό – SOS: To 2025 η Ελλάδα είχε τις λιγότερες γεννήσεις της νεότερης ιστορίας της – 42% κατάρρευση από το 2010

Δημογραφικό – SOS: To 2025 η Ελλάδα είχε τις λιγότερες γεννήσεις της νεότερης ιστορίας της – 42% κατάρρευση από το 2010

Τραγικά νούμερα για το δημογραφικό - Μόλις 66.532 γεννήσεις είχαμε το 2025 εκ των οποίων μόνο τα 40.000 ήταν ελληνόπουλα

Κοινωνία
Κοινωνία: Φωτιά στο εργοστάσιο Βιολάντα: Σοκ στο πανελλήνιο – 5 νεκρές εργαζόμενες – Πήγαν για το νυχτοκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ

Φωτιά στο εργοστάσιο Βιολάντα: Σοκ στο πανελλήνιο – 5 νεκρές εργαζόμενες – Πήγαν για το νυχτοκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ

Μεροκάματα θανάτου στην Ελλάδα του 2026 - Οι νεκροί θα ήταν περισσότεροι αν δεν είχε γίνει κοπή της βασιλόπιτας το προηγούμενο βράδυ

Κοινωνία
ExtraTime: Αποθεώθηκε ο Μίλτος Πασχαλίδης στην πρεμιέρα του, στον Σταυρό του Νότου

Αποθεώθηκε ο Μίλτος Πασχαλίδης στην πρεμιέρα του, στον Σταυρό του Νότου

Εφεξής τα Σαββατοκύριακα ξέρουμε που θα ανταμώνουμε, που θα γέρνουμε όταν αναλογιζόμαστε «τις κακές συνήθεις» και όταν θέλουμε, σηκώνοντας το ποτήρι ψηλά, να τραγουδήσουμε με την ψυχή μας το «Αγύριστο κεφάλι».

ExtraTime
ExtraTime: Κυριάκος Μητσοτάκης: πόσο κοστίζει το τζάκετ που φορούσε στο χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα

Κυριάκος Μητσοτάκης: πόσο κοστίζει το τζάκετ που φορούσε στο χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα

Το τεχνικό τζάκετ που φορούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Καλάβρυτα δεν είναι απλό μπουφάν σκι και η τιμή του το επιβεβαιώνει

ExtraTime
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την απαράδεκτη κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην ασφάλεια των αερομεταφορών - «Πάμε και όπου βγει» και στον αέρα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Παπαγαλίζοντας τη γραμμή Μερτς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόσβαλε τη νοημοσύνη εκατομμυρίων αγροτών λέγοντας ότι είναι «ελλιπώς ενημερωμένοι»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Δημοκρατία ιδιωτικής χρήσεως - Η κυβέρνηση πέρασε «νύχτα» μια τροπολογία για τη συνεπιμέλεια και «όλως τυχαίως» η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν η πρώτη που την αξιοποίησε

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ο ευρωπαϊκός θεσμός ολοταχώς σε διάσπαση - Ο Καγκελάριος Μερτς αγνοεί το ευρωκοινοβούλιο και επιβάλλει την ατζέντα της Γερμανίας

Κοινωνία