ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

YouTube: Απαγορεύει την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια

To YouTube έβαλε όρια στα βίντεο για τον Covid-19. Θεωρείτε πως θα βοηθήσει ή θα ενισχύσει την παγκόσμια συνομωσία;
YouTube: Απαγορεύει την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια

YouTube: Σε μια νέα προσπάθεια να σταματήσει η ροή της παραπληροφόρησης κατά των εμβολίων. Το YouTube δήλωσε την Τετάρτη δεν θα επιτρέψει βίντεο που ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τις υγειονομικές αρχές είναι επικίνδυνα ή δεν λειτουργούν.

Η πλατφόρμα απαγορεύει επίσης σημαντικούς λογαριασμούς αντι-εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου του καναλιού του Joseph Mercola και του Robert F. Kennedy Jr.

Η νέα πολιτική επεκτείνεται για να αποκλείσει την παραπληροφόρηση γύρω από άλλα εμβόλια. Συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου γρίπης, του εμβολίου HPV και του εμβολίου ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR). Βίντεο που ανακριβώς ισχυρίζονται ότι το εμβόλιο MMR προκαλεί αυτισμό ή ότι το εμβόλιο γρίπης προκαλεί υπογονιμότητα, για παράδειγμα, δεν θα επιτρέπονται βάσει της νέας πολιτικής.

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις

Το YouTube θα εξακολουθεί να επιτρέπει βίντεο που περιλαμβάνουν άτομα που μοιράζονται τις προσωπικές τους εμπειρίες με τον εμβολιασμό. Θα καταργήσει αυτό το περιεχόμενο εάν τα κανάλια στα οποία βρίσκονται «επιδεικνύουν ένα μοτίβο προώθησης παραπληροφόρησης για το εμβόλιο». Οι οδηγίες λένε ότι η πλατφόρμα θα επιτρέψει επίσης βίντεο με πληροφορίες που παραβιάζουν την πολιτική, εάν αυτό το βίντεο περιλαμβάνει άλλο πλαίσιο, όπως δηλώσεις ιατρικών ειδικών.

Το YouTube τερματίζει επίσης τα κανάλια μεγάλων αντικαρκινικών, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του YouTube στο The Verge . Αυτά περιλαμβάνουν τον Joseph Mercola, το Ταμείο Προστασίας της Υγείας των Παιδιών, την Erin Elizabeth και τη Sherri Tenpenny. Τα κανάλια για δύο άλλα μεγάλα πρόσωπα, τον Rashid Bhuttar και τους Ty και Charlene Bollinger, τερματίστηκαν πριν από μερικούς μήνες, είπε ο εκπρόσωπος.

Αυτά τα στοιχεία για τα εμβόλια είναι όλα μέρος του “Deinform Dozen“, μιας ομάδας που προσδιορίστηκε από το Κέντρο για την Καταπολέμηση του Digitalηφιακού Μίσους ως υπεύθυνο για το μεγαλύτερο μέρος των παραπλανητικών ισχυρισμών για εμβόλια στα κοινωνικά μέσα.

Το YouTube διεύρυνε τις πολιτικές του για τα εμβόλια. Σημείωσε ότι η παραπληροφόρηση σε όλα τα εμβόλια θα μπορούσε να συμβάλει στη δυσπιστία γύρω από το εμβόλιο COVID-19. Στην Washington Post ο Matt Halprin, αντιπρόεδρος της παγκόσμιας εμπιστοσύνης και ασφάλειας του YouTube . Τους τελευταίους μήνες, η αντίδραση στα εμβόλια COVID-19 επεκτάθηκε και στοχεύει σε άλλα εμβόλια.

Το Υπουργείο Υγείας του Τενεσί ανέστειλε προσωρινά την προσέγγιση γύρω από τους εμβολιασμούς της παιδικής ηλικίας. Αυτό το καλοκαίρι και ένας γερουσιαστής της πολιτείας της Φλόριντα δήλωσε ότι θέλει να «αναθεωρήσει» τις απαιτήσεις σχολικού εμβολιασμού.

Το Facebook επέκτεινε ομοίως την πολιτική παραπληροφόρησης για τα εμβόλια τον Φεβρουάριο για να αποκλείσει τους ισχυρισμούς ότι τα πλάνα είναι επικίνδυνα.

Από την πηγή μας:

Διόρθωση 30 Σεπτεμβρίου, 8:38 π.μ. ET : Μια προηγούμενη έκδοση αυτού του άρθρου διέγνωσε εσφαλμένα το συνδεδεμένο ταμείο Robert F. Kennedy Jr. ως το Ταμείο Άμυνας των Παιδιών. Είναι το Ταμείο Άμυνας για την Υγεία των Παιδιών. 

Photo: geneticliteracyproject

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Γράφω για Media, Celebrities, Gossip κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games όπως το Survivor, MasterChef κι άλλα

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τεχνολογία: Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Σε μια εποχή όπου η αβεβαιότητα έχει γίνει η νέα κανονικότητα, η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα (business resilience) δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια αλλά βασική προϋπόθεση επιβίωσης.

Τεχνολογία
Τεχνολογία: Ψήφος από το κινητό: Πώς θα ψηφίζουμε στις επόμενες εκλογές – Όλη η νέα διαδικασία

Ψήφος από το κινητό: Πώς θα ψηφίζουμε στις επόμενες εκλογές – Όλη η νέα διαδικασία

Ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης φέρνει μεγάλες αλλαγές στη διαδικασία των εκλογών, καθώς για πρώτη φορά οι πολίτες θα μπορούν να ρίχνουν την ψήφο τους απευθείας από το κινητό τους.

Τεχνολογία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Αστεία που σκοτώνουν – Από το like στον κίνδυνο

Αστεία που σκοτώνουν – Από το like στον κίνδυνο

Ο Εκπαιδευτικός Μάριος Παπαευσταθίου στο True Story 102.8 του Νομού Κοζάνης με την Δημοσιογράφο Αναστασία Κοτζακόλιου

Κοινωνία
Τεχνολογία: Το ρομπότ Memo έρχεται να σου πλύνει τα πιάτα και να καθαρίσει το σπίτι

Το ρομπότ Memo έρχεται να σου πλύνει τα πιάτα και να καθαρίσει το σπίτι

Το Memo παρουσιάζεται σαν το πρώτο ρομπότ που πραγματικά δουλεύει σε ένα αληθινό σπίτι σερβίρει καφέ πλένει πιάτα και τακτοποιεί πάγκους

Τεχνολογία
Κοινωνία: Cloudflare Εrror-Xάος στο Διαδίκτυο

Cloudflare Εrror-Xάος στο Διαδίκτυο

Εκτεταμένο διαδικτυακό blackout: Όταν ένα αρχείο «γκρέμισε» το X, την ChatGPT και χιλιάδες ιστοσελίδες

Κοινωνία
Τεχνολογία: Κυβερνοεπιθέσεις από εξελιγμένους χάκερ σε επιχειρήσεις και οργανισμούς

Κυβερνοεπιθέσεις από εξελιγμένους χάκερ σε επιχειρήσεις και οργανισμούς

«Ψηφιακές Σκιές σε Τρίκαλα και Μετέωρα: Επιθέσεις χάκερ και ψεύτικες καταχωρήσεις κατοικιών που απειλούν τον τουρισμό - Ο Καθηγητής Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου στο OPEN TV για τον αόρατο πόλεμο του 21ου αιώνα

Τεχνολογία
Τεχνολογία: Ψηφιακή επιτήρηση και πτυχία για influencers: Το νέο πρόσωπο της Κίνας

Ψηφιακή επιτήρηση και πτυχία για influencers: Το νέο πρόσωπο της Κίνας

Ο Καθηγητής Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου στο ραδιόφωνο NEO 103.3 του Βόλου

Τεχνολογία
Τεχνολογία: Ο Τζένσεν Χουάνγκ προειδοποιεί: «Η Κίνα θα κερδίσει τον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης»

Ο Τζένσεν Χουάνγκ προειδοποιεί: «Η Κίνα θα κερδίσει τον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης»

Ο CEO της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, προειδοποιεί ότι η Κίνα προηγείται στις τεχνολογίες AI και καλεί τις ΗΠΑ να κινηθούν γρηγορότερα.

Τεχνολογία