ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Νέα τουρκική NAVTEX – Άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Τουρκικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου στις 29 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας. Αναλυτικά η άσκηση θα λάβει χώρα στην περιοχή που περικλείουν οι κάτωθι συντεταγμένες: TURNHOS N/W : 1201/20 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 26-09-2020 11:36) TURNHOS N/W : 1201/20 MEDITERRANEAN SEA 1....
Ελληνοτουρκικά: Νέα τουρκική NAVTEX – Άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Τουρκικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου στις 29 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας.

Αναλυτικά η άσκηση θα λάβει χώρα στην περιοχή που περικλείουν οι κάτωθι συντεταγμένες: TURNHOS N/W : 1201/20 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 26-09-2020 11:36)

TURNHOS N/W : 1201/20
MEDITERRANEAN SEA
1. GUNNERY EXERCISE, ON 29 SEP 20 FROM 0500Z TO 1300Z IN AREA BOUNDED BY;
36 26.11 N – 029 07.47 E
36 28.32 N – 028 46.26 E
36 19.56 N – 028 43.46 E
36 08.56 N – 029 18.56 E
36 14.52 N – 029 18.58 E
CAUTION ADVISED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 291400Z SEP 20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Σκέφτονται να βάλουν τέλη στον Βόσπορο;

Την ίδια στιγμή Τ. Ερντογάν και Χ. Ακάρ με σημερινές δηλώσεις συντηρούν την ρητορική της «Γαλάζιας Πατρίδας», κάνοντας λόγο για «συμφέροντα» τα οποία η Τουρκία θα προστατεύσει.

Για υπεράσπιση της «Γαλάζιας Πατρίδας» έκανε λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επέτειο για τη ναυμαχία της Πρέβεζας τον Σεπτέμβριο του 1538, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προασπίζει τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα.

«Σήμερα ως μια από τις 10 χώρες που μπορούν σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικά πλοία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα”» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος στο δικό του μήνυμα έκανε λόγο ότι «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα».

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το να διαθέτει η χώρα μας σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα φτάσει σε ισχυρότερο επίπεδο με την ολοκλήρωση των νέων σχεδίων που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα» κατέληξε στην δήλωσή του ο Χουλουσί Ακάρ.

«Ας δώσουμε μια ευκαιρία στην διπλωματία»

Από την πλευρά του πάντως ο Κυρ.Μητσοτάκης μιλώντας χθες στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα, παρά την τουρκική στάση, είναι πρόθυμη να δώσει στην διπλωματία μία ευκαιρία και ταυτόχρονα κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ενεργηήσει ανάλογα με τις αξίες των Ηνωμένων Εθνών, αν, όπως είπε, πιστεύει πραγματικά ότι αυτά αποτελούν φάρο ελπίδας και προπύργιο παγκόσμιας συνεργασίας.

Λίγη ώρα μετά, ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις με την Ελλάδα θα διεξαχθούν σε τρία επίπεδα. Εκτός από τις διερευνητικές επαφές θα γίνουν ταυτόχρονα πολιτικές και στρατιωτικές συνομιλίες, καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, όπως σημείωσε.

Επιβεβαιώνει το Βερολίνο για ατζέντα των διερευνητικών

Στο μεταξύ την θέση ότι οι συζητήσεις Ελλάδας και Τουρκίας θα αφορούν μόνο το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών επιβεβαίωσε και το Βερολίνο. Σε χθεσινή ερώτηση, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών παρέπεμψε σε σχετικές δηλώσεις του Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος είχε σημειώσει ότι «θα υπάρξει επανάληψη των απευθείας συνομιλιών για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Πηγή: parapolitika

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Τα Rafale-Mirage 2000-5: Θα επιφέρουν την αεροπορική υπεροχή στην Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Τουρκικές Μηχανότρατες έξω από το «Ηραίον της Σάμου»

Τουρκικό drone πέταξε πάνω από το Καστελόριζο και έπαιξε τον τούρκικο εθνικό ύμνο! (vid)

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τα νησιά μας δεν πέφτουν – Η ΑΣΔΕΝ θωρακίζει το Αιγαίο με νέα μέσα και ανασύνταξη δυνάμεων

Τα νησιά μας δεν πέφτουν – Η ΑΣΔΕΝ θωρακίζει το Αιγαίο με νέα μέσα και ανασύνταξη δυνάμεων

Η ενίσχυση της ΑΣΔΕΝ και η πλήρης αναδιοργάνωση των δυνάμεων στο Αιγαίο δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει ούτε σπιθαμή ελληνικού εδάφους απροστάτευτη. Με φόντο τις απειλές της Άγκυρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις περνούν στην αντεπίθεση με στοχευμένες κινήσεις.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αναθεώρηση δόγματος: Τροχοφόρα στα νησιά – Τα άρματα μάχης αποσύρονται σιωπηλά

Αναθεώρηση δόγματος: Τροχοφόρα στα νησιά – Τα άρματα μάχης αποσύρονται σιωπηλά

Η μετατόπιση από τα ερπυστριοφόρα στα τροχοφόρα οχήματα στα νησιά του Αιγαίου σηματοδοτεί μια κρίσιμη αλλαγή στη στρατηγική άμυνας. Το νέο δόγμα βασίζεται στην ευκινησία, την ταχύτητα και το χαμηλότερο κόστος, με την απειλή απόβασης να αντιμετωπίζεται πλέον διαφορετικά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η ΑΣΔΕΝ στα νησιά: Θωρακίζοντας την πρώτη γραμμή με BMP-1, ΤΟΜΠ και πυραυλικά συστήματα

Η ΑΣΔΕΝ στα νησιά: Θωρακίζοντας την πρώτη γραμμή με BMP-1, ΤΟΜΠ και πυραυλικά συστήματα

Η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας στο Αιγαίο ενισχύεται με νέα αμυντικά δόγματα και επαναξιολόγηση των τεθωρακισμένων μονάδων στα νησιά. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα BMP-1 με πυροβόλο Zu-23, τα ΤΟΜΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, και οι ρουκετοβόλοι RM-70.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Άρματα μάχης και ΤΟΜΑ στην ΑΣΔΕΝ: Αξιολόγηση στο πεδίο και προτάσεις για το μέλλον

Άρματα μάχης και ΤΟΜΑ στην ΑΣΔΕΝ: Αξιολόγηση στο πεδίο και προτάσεις για το μέλλον

Η επιχειρησιακή παρουσία αρμάτων και τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού στα νησιά αποτελεί κρίσιμο ζήτημα. Είναι χρήσιμα στο Αιγαίο ή πρέπει να αντικατασταθούν από νέα, ευέλικτα μέσα μάχης;

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΑΣΔΕΝ απέναντι στο “θα έρθουμε μια νύχτα”: Η ελληνική αποτροπή στο στόχαστρο της Άγκυρας

ΑΣΔΕΝ απέναντι στο “θα έρθουμε μια νύχτα”: Η ελληνική αποτροπή στο στόχαστρο της Άγκυρας

Η Τουρκία εντείνει τη ρητορική περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, αλλά η απάντηση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη: Η ΑΣΔΕΝ όχι μόνο παραμένει παρούσα, αλλά ενισχύεται με νέα μέσα και δόγμα ευέλικτης αποτροπής.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: MICA NG: Το νέο «όπλο» των Rafale που αλλάζει τους συσχετισμούς και προκαλεί πονοκέφαλο στην Άγκυρα

MICA NG: Το νέο «όπλο» των Rafale που αλλάζει τους συσχετισμούς και προκαλεί πονοκέφαλο στην Άγκυρα

Ο MICA NG, με υπέρυθρη και ραντάρ καθοδήγηση, αλλά και 40% μεγαλύτερο βεληνεκές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale και «Επιχείρηση Sindoor»: Τι κρύβει η ελληνοϊνδική αεροπορική προσέγγιση και ποια μηνύματα στέλνονται σε Τουρκία και Πακιστάν

Rafale και «Επιχείρηση Sindoor»: Τι κρύβει η ελληνοϊνδική αεροπορική προσέγγιση και ποια μηνύματα στέλνονται σε Τουρκία και Πακιστάν

Η συνεργασία Ελλάδας – Ινδίας επιβεβαιώνεται ως κρίσιμος πυλώνας αποτροπής.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: «Ασπίδα του Νότου» με δύο φρεγάτες: Επιχείρηση αποτροπής μεταναστευτικών ροών νότια της Κρήτης

«Ασπίδα του Νότου» με δύο φρεγάτες: Επιχείρηση αποτροπής μεταναστευτικών ροών νότια της Κρήτης

Δύο φρεγάτες, εξοπλισμένες με προηγμένα μέσα επιτήρησης και πλήρωμα σε διαρκή ετοιμότητα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Κρήτη: Μεγάλη αύξηση μεταναστευτικών ροών – Εώς και 500 μετανάστες την ημέρα – Η Λιβύη γεμίζει μετανάστες την Ελλάδα;

Κρήτη: Μεγάλη αύξηση μεταναστευτικών ροών – Εώς και 500 μετανάστες την ημέρα – Η Λιβύη γεμίζει μετανάστες την Ελλάδα;

Η Άγκυρα, που έχει ενεργό ρόλο στη Λιβύη, παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Ελληνοτουρκικά