ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εποχικοί Πυροσβέστες : Ένας ακόμα πυροσβέστης νεκρός – Καταγγελίες για τα εξαντλητικά ωράρια

Ακόμα μία απώλεια θρηνούν οι Εποχικοί Πυροσβέστες. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης «έφυγε» από τη ζωή ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες του…
Εποχικοί Πυροσβέστες : Ένας ακόμα πυροσβέστης νεκρός – Καταγγελίες για τα εξαντλητικά ωράρια

Οι Εποχικοί Πυροσβέστες καταγγέλλουν πως οι συνθήκες εργασίες είναι αντίστοιχες… γαλέρας. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, έχοντας ξεκουραστεί μόλις 2,5 ώρες ανάμεσα στις βάρδιές του.

Μία ακόμα απώλεια απόρροια, κατά τα φαινόμενα, της κόπωσης και της εξάντλησης που βιώνουν κάθε καλοκαίρι όλοι οι εποχικοί πυροσβέστες. Με αφορμή τον θάνατο του Ανδρέα Ανδρεάδη πληθαίνουν οι καταγγελίες από συναδέλφους του για εξαντλητικά ωράρια και παρατυπίες στον ορισμό των υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, συνάδελφοι του Ανδρέα Ανδρεάδη αναφέρουν πως σκοτώθηκε ενώ πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία, σχεδόν στο… καπάκι. Με άλλα λόγια, από τη σύμβαση προβλέπεται πως μετά από 24ωρη υπηρεσία ο χρόνος ανάπαυσης είναι στις 12 ώρες. Ο 34χρονος πυροσβέστης αμέσως μετά την 24ωρη υπηρεσία του ορίστηκε να αναλάβει για άλλες δέκα ώρες, με το διάστημα που είχε μεσολαβήσει από τη μία υπηρεσία στην άλλη, να είναι μόλις 2,5 ώρες. Αποτέλεσμα της ελλιπούς ξεκούρασης ήταν το τροχαίο δυστύχημα

Ακόμα μία απώλεια θρηνούν οι Εποχικοί Πυροσβέστες. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης «έφυγε» από τη ζωή ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες του…

Μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει στα social media και η συλλογική σύμβαση των εποχικών πυροσβεστών που αναφέρει τα συγκεκριμένα στοιχεία για τις προβλεπόμενες ώρες ανάπαυσης. Αν οι καταγγελίες επαληθευτούν τότε το κατηγορητήριο για τη διοίκηση του Π.Κ. Θάσου θα είναι βαρύτατο.

Δείτε την ανάρτηση

«Η συλλογική σύμβαση εργασίας των Εποχικών Πυροσβεστών είναι ξεκάθαρη. Ανάμεσα σε δύο υπηρεσίες θα πρέπει να μεσολαβεί 12 ώρες ανάπαυση.
Ο συνάδελφος μας στην Θάσο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, ήταν ορισμενος 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση στο σύνολο των ωρών αυτών. ( ανάπαυση δόθηκε μετά από 24 ώρες 07:30 με 10:00 το πρωί όπου ανέλαβε και πάλι υπηρεσία ).

Για όλα αυτά εννοείται πως υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία. Ο θάνατος του συναδέλφου βαραίνει τη διοίκηση του Π.Κ ΘΑΣΟΥ καθώς υπάρχει σωρεία παραβάσεων ωραρίων. Πλέον έχουν ανοίξει τα στόματα και μαθαίνουμε τα μύρια οσα για όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο κλιμάκιο.
Κάποιοι θεωρούν πως το Πυροσβεστικό Σώμα είναι τσιφλίκι τους, κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να είναι διοικητές και ταυτόχρονα ιδιοκτήτες κρεπερι, κάνοντας διανομή τρόφιμα για το μαγαζί τους με υπηρεσιακα αυτοκίνητα.

Κάποιοι θα χάσετε τον ύπνο σας…


Πλέον αναμένουμε την αντίδραση του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών το οποίο απ’ όσο ενημερωνομαστε έχει ξεκινήσει ήδη τις απαραίτητες διαδικασίες για την υπόθεση.


Υγ: Να χαίρεστε το Νέο Δόγμα σας άπαντες
».

Εν κατακλείδι, οι φωνές για συνθήκες εργασίες και ωράρια που δεν συνάδουν με τη νομοθεσία και την κοινή λογική πληθαίνουν. Δυστυχώς μαζί και οι… ήρωες πυροσβέστες που «φεύγουν» άδικα. Είναι τεράστιες οι ελλείψεις στο πυροσβεστικό σώμα γενικότερα, δεν είναι δυνατόν τα κενά να καλύπτονται με υπερωρίες από τους ίδιους ανθρώπους. Κάνουν που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στα πύρινα μέτωπα, δεν είναι γίνεται αν τους ζητείται να υπερβούν και τα όρια του ανθρώπινου οργανισμού.

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης είναι ένα ακόμα θύμα σε μια αλυσίδα ανθρώπινων απωλειών από την έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού του κρατικού μηχανισμού στην Ελλάδα. Αν μάλιστα αποδειχθούν βάσιμες οι καταγγελίες των συναδέλφων του, δεν θα έχουν κανένα άδικο που ονομάζουν τον χαμό του, «κρατική» δολοφονία.

Υγ. Η φωτογραφία είναι από το ύστατο χαίρε των συναδέλφων και συγγενών του Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος κηδεύτηκε την Παρασκευή (30/8).

Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Σιδηρόδρομος: Ρομά εξακολουθούν να λεηλατούν το δίκτυο – Συνελήφθη 40χρονος που είχε κλέψει 70 κιλά χαλκού – Φράκτες θα κατασκευάσει ο ΟΣΕ

Σιδηρόδρομος: Ρομά εξακολουθούν να λεηλατούν το δίκτυο – Συνελήφθη 40χρονος που είχε κλέψει 70 κιλά χαλκού – Φράκτες θα κατασκευάσει ο ΟΣΕ

Ανίκανη η κυβέρνηση να σταματήσει το φαινόμενο - 3 χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών, η ασφάλεια των επιβατών κινδυνεύει από τις συμμορίες του χαλκού

Κοινωνία
Κοινωνία: Αποκάλυψη – βόμβα από τον Δ.Κουτσούμπα: 2 drones που καταρρίφθηκαν στην Κύπρο, είχαν στόχο τη Σούδα

Αποκάλυψη – βόμβα από τον Δ.Κουτσούμπα: 2 drones που καταρρίφθηκαν στην Κύπρο, είχαν στόχο τη Σούδα

Αποκρύπτει η κυβέρνηση τον άμεσο κίνδυνο από το Ιράν; - Μόλις πριν 2 μέρες ο Γ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωνε ότι η Σούδα δεν διατρέχει κίνδυνο

Κοινωνία
Κοινωνία: Δεν υπήρξε χορήγηση φύλλων πορείας στην Ελλάδα – Fake news

Δεν υπήρξε χορήγηση φύλλων πορείας στην Ελλάδα – Fake news

Fake SMS δημιούργησε αναστάτωση, υποστηρίζοντας πως στάλθηκαν φύλλα πορείας, με φόντο τις εξελίξεις στο Ιράν.

Κοινωνία
Κοινωνία: Μέση Ανατολή: Αγωνία για τους Έλληνες ναυτικούς που εγκλωβίστηκαν στον Περσικό – Σοκαριστικό βίντεο με εκρήξεις κοντά σε ελληνικό πλοίο

Μέση Ανατολή: Αγωνία για τους Έλληνες ναυτικούς που εγκλωβίστηκαν στον Περσικό – Σοκαριστικό βίντεο με εκρήξεις κοντά σε ελληνικό πλοίο

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ζητά τον άμεσο απεγκλωβισμό τον ελληνικών πλοίων, καταγγέλλοντας εταιρείες που στέλνουν πληρώματα «στο στόμα του λύκου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Δεν μπορούν να πουν 3 χρόνια μετά ότι τα τρένα είναι ασφαλή – Τζογάρουν την ασφάλεια μας»

Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Δεν μπορούν να πουν 3 χρόνια μετά ότι τα τρένα είναι ασφαλή – Τζογάρουν την ασφάλεια μας»

«Τρία χρόνια μετά, μας κάνουν τεστ αντοχής - Κάθονται και λένε “θα τους έχουμε γραμμένους στα τέτοια μας, άστους να χτυπιούνται, θα βαρεθούν”»

Κοινωνία
Κοινωνία: Η μεγάλη ευκαιρία για προβολή ελληνικής ισχύος στη Μεσόγειο – Ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου, αλλά όχι μόνο για… Ιρανικά drones

Η μεγάλη ευκαιρία για προβολή ελληνικής ισχύος στη Μεσόγειο – Ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου, αλλά όχι μόνο για… Ιρανικά drones

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακροβατεί μεταξύ δράσης και παθητικότητας, κινδυνεύοντας να χάσει μια ιστορική ευκαιρία για τα ελληνοτουρκικά

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χτύπημα στο Ντουμπάι: Οι πύραυλοι ξύπνησαν τη «Βαβέλ» από το όργιο της ματαιοδοξίας της

Χτύπημα στο Ντουμπάι: Οι πύραυλοι ξύπνησαν τη «Βαβέλ» από το όργιο της ματαιοδοξίας της

Μια παγκόσμια μητρόπολη της διεστραμμένης ελίτ έγινε... σκορποχώρι μόλις έφυγε από τη μέση το απατηλό παραπέτασμα της ασφάλειας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Φόβοι για ντόμινο εκρηκτικής ακρίβειας στην ενέργεια – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Φόβοι για ντόμινο εκρηκτικής ακρίβειας στην ενέργεια – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Τι θα προκαλέσει το παρατεταμένο «κλείσιμο» των Στενών του Ορμούζ - Στο μάτι του κυκλώνα εκατοντάδες ελληνικά δεξαμενόπλοια

Κοινωνία
Κοινωνία: Σάλος με τραπεζικό σκάνδαλο: Οι τράπεζες έφτιαξαν άτυπο «Τειρεσία» και φακελώνουν Έλληνες μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού!

Σάλος με τραπεζικό σκάνδαλο: Οι τράπεζες έφτιαξαν άτυπο «Τειρεσία» και φακελώνουν Έλληνες μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού!

«Σουρωτήρι» τα οικονομικά στοιχεία των Ελλήνων - Οι τράπεζες «κοκκίνιζαν» ΑΦΜ ακόμα και πολιτών που μπήκαν διερευνητικά στην πλατφόρμα!

Κοινωνία