Ποια θα είναι η τιμωρία του Ολυμπιακού αν οι Αγγελόπουλοι δεν πάνε στο ραντεβού με Βρούτση;
Το πλαίσιο παραμένει ρευστό, αλλά είναι σαφές πως η απουσία του Ολυμπιακού από μια συνάντηση που θεωρείται «τελευταία ευκαιρία» για εκτόνωση της κρίσης, θα έχει σοβαρό κόστος.
Αν τελικά ο Παναθηναϊκός παραστεί στη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, δεν προσέλθουν, τότε σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Βρούτσης είναι έτοιμος να εισηγηθεί την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League.
Ο ίδιος ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως δεν θα υπάρξει κάποια ποινή για τις ομάδες όμως αν η ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση των τελικών αποδοθεί στον Ολυμπιακό, θα υπάρξουν πιθανές συνέπειες τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα μπορούσε να τιμωρηθεί από τον ΕΣΑΚΕ με μηδενισμό, αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, υψηλό χρηματικό πρόστιμο ή ακόμη και αποβολή από τη διοργάνωση. Παράλληλα, θα μπορούσε να τεθεί υπό συζήτηση και η παρουσία της ομάδας στην Euroleague, εφόσον θεωρηθεί ότι πλήττεται η εικόνα της διοργάνωσης από την άρνηση συνεργασίας με τις αρχές.
Το πλαίσιο παραμένει ρευστό, αλλά είναι σαφές πως η απουσία του Ολυμπιακού από μια συνάντηση που θεωρείται «τελευταία ευκαιρία» για εκτόνωση της κρίσης, θα έχει σοβαρό κόστος για όλους.
Διαβάστε επίσης:
Και όμως, ο Ολυμπιακός κοιτάει Σρέντερ – Δεν είναι εύκολο, αλλά όχι απίθανο