FEATURED

Σε επαγρύπνηση οι Ένοπλες Δυνάμεις-Τα τουρκικά “παιχνίδια” στο Twitter

Σε επαγρύπνηση οι Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι να λήξει η Navtex – Τα σημάδια αποκλιμάκωσης και τα τουρκικά “παιχνίδια” στο Twitter Η σταδιακή απόσυρση των τούρκικων πλοίων δείχνει ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία. Από το απόγευμα του Σαββάτου παρουσιάζεται τάση προς αποκλιμάκωση της έντασης που υπάρχει και όπως έγινε γνωστό έχει αρχίσει...
Σε επαγρύπνηση οι Ένοπλες Δυνάμεις-Τα τουρκικά “παιχνίδια” στο Twitter

Σε επαγρύπνηση οι Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι να λήξει η Navtex – Τα σημάδια αποκλιμάκωσης και τα τουρκικά “παιχνίδια” στο Twitter

Η σταδιακή απόσυρση των τούρκικων πλοίων δείχνει ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία. Από το απόγευμα του Σαββάτου παρουσιάζεται τάση προς αποκλιμάκωση της έντασης που υπάρχει και όπως έγινε γνωστό έχει αρχίσει η σταδιακή απόσυρση των τουρκικών πλοίων προς τους ναυστάθμους.

Ωστόσο, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε ο Χρήστος Μαζανίτης για το enikos.gr , σε καμία περίπτωση δεν πανηγυρίζουμε. Η κατάσταση αξιολογείται. Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε επαγρύπνηση, υπό το καθεστώς της αυξημένης επιφυλακής, όσο η τουρκική navtex παραμένει εν ισχύ, μέχρι τις 2 Αυγούστου.​

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και “παιχνίδια” με το Ορούτς Ρέις

Κι ενώ είχε ξεκινήσει η μετακίνηση μονάδων του τουρκικού στόλου προς τις βάσεις τους, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ανακοίνωνε την έναρξη σεισμικών ερευνών από το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. “Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο”, αναφερόταν στην ανάρτηση. Η ίδια ανάρτηση σημείωνε ότι “η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο”. Βέβαια, στον χάρτη του Marine Traffic, φαινόταν ξεκάθαρα ότι το σκάφος εξακολουθούσε να φαίνεται αγκυροβολημένο ανοιχτά της Αττάλειας. Αμετακίνητο είναι και σήμερα, όπως βλέπετε παρακάτω.

Σε άλλες αναρτήσεις της, η τουρκική πρεσβεία κατηγορούσε την Ελλάδα ότι παριστάνει ότι η περιοχή των ερευνών βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων “σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις μαξιμαλιστικές επιδιώξεις της, που στηρίζονται στο Καστελόριζο”. ”

Είναι απαράδεκτο να πιστεύει κανείς ότι ένα μικρό νησί 4 τετραγωνικών μιλίων, μόλις 1 μίλι μακριά από την Τουρκία, αλλά 360 μίλια μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια θαλάσσια ζώνη 15.400 τετραγωνικών μιλίων. Αυτός ο μαξιμαλιστικός ισχυρισμός της Ελλάδας είναι αντίθετος με το διεθνές δίκαιο. Το Καστελόριζο ​​δεν μπορεί να δημιουργήσει μια περιοχή ναυτικής δικαιοδοσίας πέρα ​​από τα χωρικά του ύδατα και να διακόψει παράκτια προβολή της Τουρκίας προς τη Μεσόγειο, δεδομένου του μεγέθους του και της εγγύτητάς τους με την Τουρκία” ανέφερε η τουρκική πρεσβεία, μεταξύ άλλων, σε σειρά tweets που δημοσιεύτηκαν στον λογαριασμό της.

Πάντως το επίμαχο tweet σχετικά με την “έναρξη σεισμικών ερευνών εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο”, όπως ανέφερε η τουρκική πρεσβεία, κατέβηκε λίγο αργότερα ως δια μαγείας. Στο νέο tweet, η τουρκική πρεσβεία έγραψε ότι το Oruc Reis είχε δηλώσει στις 21 Ιουλίου ότι θα ξεκινήσει τις έρευνες.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: O Παναιτωλικός ψάχτηκε για Αναγνωστόπουλο, δεν τον άφησε να φύγει η ΑΕΛ!

O Παναιτωλικός ψάχτηκε για Αναγνωστόπουλο, δεν τον άφησε να φύγει η ΑΕΛ!

Ο Παναιτωλικός κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Αναγνωστόπουλο, κίνηση που προκάλεσε την έντονη δυσφορία των ανθρώπων της ΑΕΛ!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: «Stop» από Μεντιλίμπαρ! Ούτε να ακούει για πώληση!

Ολυμπιακός: «Stop» από Μεντιλίμπαρ! Ούτε να ακούει για πώληση!

Για ποιον ποδοσφαιριστή του σήκωσε απαγορευτικό σε πιθανή πώληση ο Μεντιλίμπαρ.

Ποδόσφαιρο
Κοινωνία: Δένδιας και Μπακογιάννη «ξύπνησαν» από τον λήθαργο του «διεθνούς δικαίου»: «Δεν αποτελεί κανόνα λειτουργίας των κρατών» – «Ήρθε το τέλος της ανεμελιάς»

Δένδιας και Μπακογιάννη «ξύπνησαν» από τον λήθαργο του «διεθνούς δικαίου»: «Δεν αποτελεί κανόνα λειτουργίας των κρατών» – «Ήρθε το τέλος της ανεμελιάς»

Η απαγωγή Μαδούρο από τις ΗΠΑ «ξύπνησε» την κυβέρνηση, που ως τώρα ήταν «κολλημένη» με το διεθνές δίκαιο για να καταγγέλλει τη Ρωσία

Κοινωνία
Ποδόσφαιρο: Eπιβεβαίωση Sportime στην Αργεντινή για Αντίνο! «Πάει Παναθηναϊκό»!

Eπιβεβαίωση Sportime στην Αργεντινή για Αντίνο! «Πάει Παναθηναϊκό»!

Στην Αργεντινή γράφουν ότι ο Σαντίνο Αντίνο ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα και Παναθηναϊκό!

Ποδόσφαιρο
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Άγνωστο παραμένει το πώς έγινε, αλλά και το πώς διορθώθηκε! – «Μπορεί να ξανασυμβεί» λένε οι ελεγκτές κυκλοφορίας

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Άγνωστο παραμένει το πώς έγινε, αλλά και το πώς διορθώθηκε! – «Μπορεί να ξανασυμβεί» λένε οι ελεγκτές κυκλοφορίας

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας επιβεβαιώνει ότι τα αίτια του μπλακ άουτ παραμένουν άγνωστα

Κοινωνία
Ποδόσφαιρο: Κηφισιά: Οι… προσωπικοί λόγοι του Κυργιάκου και ο Μπενίτεθ!

Κηφισιά: Οι… προσωπικοί λόγοι του Κυργιάκου και ο Μπενίτεθ!

Οι λόγοι που οδήγησαν στην αποχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου από την Κηφισιά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: O Σαντίνο Αντίνο επέλεξε…

O Σαντίνο Αντίνο επέλεξε…

Ο Σαντίνο Αντίνο συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό και περνάει τον Ατλαντικό για λογαριασμό του τριφυλλιού.  

Ποδόσφαιρο
ExtraTime: Γυναίκα οπαδός των Jaguars squat-άρισε τον Trevor Lawrence σε μπαρ

Γυναίκα οπαδός των Jaguars squat-άρισε τον Trevor Lawrence σε μπαρ

Οπαδός των Jaguars σήκωσε και έκανε squat τον Trevor Lawrence σε μπαρ και το βίντεο έκανε τον γύρο των social media

ExtraTime
Must Read: Το λάθος που άλλαξε τον κόσμο και η εμμονή του Κολόμβου μέχρι το τέλος της ζωής του να λέει ότι είχε φτάσει στην Ινδία

Το λάθος που άλλαξε τον κόσμο και η εμμονή του Κολόμβου μέχρι το τέλος της ζωής του να λέει ότι είχε φτάσει στην Ινδία

Παρά το ιστορικό του ταξίδι, ο Κολόμβος δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι είχε βρει νέα ήπειρο και έμεινε πιστός στην ιδέα ότι είχε φτάσει στις Ινδίες

Must Read