MEDIA

Ανατροπές και αναβολές σειρών στην ΕΡΤ: Ποιες πάνε για Σεπτέμβριο και ποιες αλλάζουν πλάνο

Σημαντικές ανατροπές στον σχεδιασμό της μυθοπλασίας φέρνει η νέα στρατηγική της ΕΡΤ, με σειρές να μπαίνουν σε αναβολή, άλλες να μετακινούνται χρονικά και το πρόγραμμα να επαναχαράσσεται ενόψει της επόμενης σεζόν.
Ανατροπές και αναβολές σειρών στην ΕΡΤ: Ποιες πάνε για Σεπτέμβριο και ποιες αλλάζουν πλάνο

Η ΕΡΤ προχωρά σε συνολική αναθεώρηση του τηλεοπτικού της πλάνου, με τις αλλαγές να επηρεάζουν άμεσα αρκετές σειρές που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για την τρέχουσα ή την προσεχή περίοδο. Με την έναρξη της τηλεοπτικής χρονιάς, η δημόσια τηλεόραση είχε στο «χαρτοφυλάκιό» της έντεκα σειρές, οι περισσότερες εκ των οποίων προορίζονταν για πρεμιέρα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Η Μεγάλη Χίμαιρα, το πιο «βαρύ» χαρτί της ΕΡΤ εκανε την πρμειέρα της και έχει ορίζοντα μετάδοσης έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Ωστόσο, πέρα από τη συγκεκριμένη παραγωγή, το τοπίο αλλάζει αισθητά, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός αναθεωρείται εκ βάθρων.

Σε ολική αναβολή για την επόμενη σεζόν οδηγείται η δραματική σειρά εποχής Από ήλιο σε ήλιο, που διαδραματίζεται στη Σέριφο και πραγματεύεται την απεργία των μεταλλωρύχων το 1917. Παρότι τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί, η σειρά έχει περάσει από διαδοχικές καθυστερήσεις. Αρχικά είχε τοποθετηθεί για τα τέλη Νοεμβρίου 2025, στη συνέχεια μεταφέρθηκε για τις αρχές του 2026 και πλέον παίρνει τον δρόμο για Σεπτέμβριο.

Προβληματισμός υπάρχει και για το λανσάρισμα της σειράς Οι θάλασσες μας χώρισαν, με πρωταγωνιστές τον Λεωνίδα Κακούρη και την Κατερίνα Λέχου, καθώς εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας για τη σεζόν 2026-2027. Την ίδια στιγμή, η βιογραφική σειρά για τον Ελευθέριο Βενιζέλο παραμένει επίσης εκτός άμεσου προγραμματισμού.

Με ερωτηματικό συνεχίζει να βρίσκεται και η κωμική σειρά TV land, σε σενάριο του Γιώργου Φειδά και παραγωγή της Φρόσως Ράλλη. Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο η ΕΡΤ καλείται να αποφασίσει αν θα την εντάξει στο πρόγραμμα μέσα στον Φεβρουάριο ή αν θα τη μεταφέρει στη νέα σεζόν.

Αντίθετα, σίγουρα «χαρτιά» που αναμένεται να βγουν στον αέρα στα τέλη Ιανουαρίου είναι το Εκτός σχεδίου, με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη σε ρόλο σκηνοθέτη, καθώς και η νέα κοινωνική σειρά Οι κυρίες του πεπρωμένου, με παρουσιάστρια την Ηρώ Σαΐα.

Τέλος, για τις αρχές του 2026 έχει «κλειδώσει» η πρεμιέρα της σειράς Αύριο, του Γιώργου Γκικαπέππα, με πρωταγωνιστές τη Στεφανία Γουλιώτη και τον Χρήστο Λούλη, η οποία θα ανέβει στο ERTflix τον Φεβρουάριο.

Το συμπέρασμα είναι σαφές: η ΕΡΤ επανασχεδιάζει τη μυθοπλασία της με προσεκτικές κινήσεις, μεταφέροντας αρκετά projects χρονικά, ώστε να αποφύγει συνωστισμό και να χτίσει πιο καθαρό πρόγραμμα για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο.

Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Μάρκος Σεφερλής – Mega: Δεν υπάρχει τηλεοπτική εκπομπή στα σκαριά

Μάρκος Σεφερλής – Mega: Δεν υπάρχει τηλεοπτική εκπομπή στα σκαριά

Μπορεί το όνομα του Μάρκου Σεφερλή να «κλείδωσε» στο Mega, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική από όσα ακούστηκαν για τηλεοπτική επιστροφή.

Media
Media: Το Star «κλειδώνει» Μουτσινά και ετοιμάζει αντεπίθεση – Το νέο project πρώτης γραμμής

Το Star «κλειδώνει» Μουτσινά και ετοιμάζει αντεπίθεση – Το νέο project πρώτης γραμμής

Το Star ανεβάζει στροφές στην ψυχαγωγία, κλείνοντας τον Νίκο Μουτσινά και ετοιμάζοντας νέα projects...

Media
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τεταρτη 11 Φεβρουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τεταρτη 11 Φεβρουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τεταρτη 11 Φεβρουαρίου 2026.

Media
Media: Survivor spoiler αποχώρηση 10/2 : ΚΛΕΙΔΩΣΕ! Αυτός είναι ο 3ος υποψήφιος!

Survivor spoiler αποχώρηση 10/2 : ΚΛΕΙΔΩΣΕ! Αυτός είναι ο 3ος υποψήφιος!

Κλειδωμένο Survivor spoiler για το ποιος είναι ο 3ος παίκτης υποψήφιος προς αποχώρηση. Άνδρας

Media
Media: Γιατί δεν έχει Survivor την Τετάρτη – Τα ταξίδια Λιανού και Τσιμιτσέλη ανατρέπουν τον προγραμματισμό του ΣΚΑΪ

Γιατί δεν έχει Survivor την Τετάρτη – Τα ταξίδια Λιανού και Τσιμιτσέλη ανατρέπουν τον προγραμματισμό του ΣΚΑΪ

Αλλαγές και έκτακτες προσαρμογές στον προγραμματισμό του ΣΚΑΪ φέρνουν τα ταξίδια του Γιώργου Λιανού και του Γιάννη Τσιμιτσέλη, με το Survivor να επηρεάζεται άμεσα τις επόμενες ημέρες.

Media
Media: Άγιος Παΐσιος: Όπως σάρωσε η σειρά, σαρώνει και η ταινία – Η ανάγκη του κόσμου για μηνύματα πίστης αποτυπώνεται στις αίθουσες

Άγιος Παΐσιος: Όπως σάρωσε η σειρά, σαρώνει και η ταινία – Η ανάγκη του κόσμου για μηνύματα πίστης αποτυπώνεται στις αίθουσες

Η συγκλονιστική αποδοχή της τηλεοπτικής σειράς βρίσκει φυσική συνέχεια στον κινηματογράφο, με τον Άγιο Παΐσιο να ανεβαίνει στην κορυφή...

Media
Media: Survivor 10-2 spoiler : Ποια ομάδα κερδίζει την 3η ασυλία;

Survivor 10-2 spoiler : Ποια ομάδα κερδίζει την 3η ασυλία;

Αγώνας για γερά νεύρα θα είναι αυτός για την 3η ασυλία. Ποια ομάδα την κερδίζει;

Media
Media: Τελικά ήταν lip-syncing η εμφάνιση της Mariah Carey στην τελετή των Ολυμπιακών;

Τελικά ήταν lip-syncing η εμφάνιση της Mariah Carey στην τελετή των Ολυμπιακών;

Ερωτήματα για το αν η Mariah Carey τραγούδησε live στην τελετή των Ολυμπιακών

Media
Media: Γιατί ο Alpha βάζει τέλος σε Άγιο Έρωτα, Να μ’ αγαπάς και Porto Leone – Η στρατηγική πίσω από την απόφαση

Γιατί ο Alpha βάζει τέλος σε Άγιο Έρωτα, Να μ’ αγαπάς και Porto Leone – Η στρατηγική πίσω από την απόφαση

Ο Alpha προχωρά σε πλήρη ανανέωση της prime time την επόμενη σεζόν, κλείνοντας τον κύκλο τριών σειρών. Οι στρατηγικοί λόγοι.

Media