MEDIA

Eurovision 2022: Η ΕΡΤ στέλνει τραγούδι που «υμνεί» το «ερωτικό έγκλημα» ενώ οι γυναικοκτονίες είναι η μάστιγα της εποχής μας;

Την ώρα που οι γυναικοκτονίες διαδέχονται η μία την άλλη, η ΕΡΤ στέλνει στη Eurovision τραγούδι το οποίο με υμνεί με «καλλιτεχνικό μανδύα» τέτοιες πράξεις.
Eurovision 2022: Η ΕΡΤ στέλνει τραγούδι που «υμνεί» το «ερωτικό έγκλημα» ενώ οι γυναικοκτονίες είναι η μάστιγα της εποχής μας;

Eurovision 2022: Το τραγούδι «Die Together» το οποίο θα ερμηνεύσει η Αμάντα Γεωργιάδη είναι η επιλογή της χώρας μας για τη διοργάνωση της Eurovision η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.

Ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτηματικά για την επιλογή της ΕΡΤ, την επιλογή αυτή του τραγουδιού καθώς τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει ζήσει δεκάδες γυναικοκτονίες – ανθρωποκτονίες και ερωτικά εγκλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2021 η Ελλάδα μέτρησε 18 γυναικοκτονίες καθώς τη ζωή τους έχασαν η Βασιλική, η Κωνσταντίνα, η Καρολάιν, η Ελένη, η Γαρυφαλλιά, η Ανίσα, η Μαρία, η Σταυρούλα, η Μόνικα, η Δώρα, η Νεκταρία, Ελόνα, η Τζεβριέ και τρεις γυναίκες στη Θεσσαλονίκη και μία στην Αργολίδα.

Εκτός από τον τίτλο του κομματιού («Να πεθάνουμε μαζί») ιδιαίτερα «χτυπητοί» είναι και κάποιοι στίχοι οι οποίοι μεταξύ άλλων σημειώνουν «…ο μόνος τρόπος για να βγούμε από την κόλαση που έχουμε φτιάξει είναι να πεθάνουμε μαζί» και «…πάρε την καρδιά μου και ξερίζωσε την και φέρτη στην άλλη πλευρά», και πως «…αν πεθάνουμε μαζί τώρα θα έχουμε πάντα ο ένας τον άλλον και δε θα σε χάσω».

Ουσιαστικά η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στον κορυφαίο τραγουδιστικό διαγωνισμό από ένα κομμάτι το οποίο κατά κάποιο τρόπο υμνεί με «καλλιτεχνικό μανδύα» τις παραπάνω άσχημες καταστάσεις που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Eurovision 2022: Τι λέει η Αμάντα για το κομμάτι

Παράλληλα, σε συνέντευξή  που έδωσε η ελληνονορβηγίδα Αμάντα Γεωργιάδη στο περιοδικό «ΟΚ» και τον Γιάννη Πουλόπουλο στην ερώτη «Είπες πριν ότι το τραγούδι αυτό γράφτηκε όταν χώρισες από την πρώτη σου αγάπη»: «To Die Together είναι κατά τη γνώμη μου η έκφραση του απόλυτου έρωτα. Είχα χωρίσει από τον πρώτο μου μεγάλο έρωτα και για ενάμισι χρόνο δεν μπορούσα να γράψω ούτε νότα.! Ολα μου τα συναισθήματα λοιπόν εκφράστηκαν σε αυτό το τραγούδι. Η ιδέα ήρθε όταν χωρίσαμε.

Πόνεσα τόσο πολύ που σκέφτηκα ότι ο απόλυτος έρωτας είναι να πεθάνεις μαζί με εκείνον που αγαπάς. Τότε συναισθηματικά ήμουν σε ένα χάος και δεν μπορούσα να εξωτερικεύσω αυτό που ένιωθα. Ύστερα από ενάμιση χρόνο βρέθηκα στο στούντιο με τον συνεργάτη μου, του είπα τη σκέψη μου, του άρεσε και το τραγούδι. Με το Die Together ήταν ουσιαστικά σαν να έβαλα μια τελεία σε αυτή τη σχέση και να προχώρησα μπροστά. Μπορεί ο τίτλος του τραγουδιού να έχει αρνητική χροιά, αλλά αν ακούσουν προσεκτικά το κομμάτι θα δουν ότι είναι ο ύμνος της απόλυτης αγάπης».

Eurovision 2022: Αναλυτικά οι στίχοι του «Die Together»

I’m in you’re back seat

You are driving me crazy

You’re in fully control

It’s like always know so

Are you having a good time

Doesn’t seem like you’re all fine

We don’t laugh anymore

And when we cry we do it on our own

It’s been a lovely year for us

Yeah that’s what they say

It’s been a hell of year

And we’ve been living in fear

Close to giving up

But if we die together now

We will always have each other

I won’t lose you for another

And if we die together now

I will hold you till forever

If we die together die together now

I love you, say that you love me too

That’s the only way we can get out of this hell we made

It’s been a lovely year for us

Yeah that’s what they say

It’s been a hell of year

And we’ve been living in fear

Close to giving up

But if we die together now

We will always have each other

I won’t lose you for another

And if we die together now

I will hold you till forever

If we die together die together now

Take my heart and rip it out

Bring it to the other side

(x2) Take my heart and rip it out…

But if we die together now

We will always have each other

I won’t lose you for another

And if we die together now

I will hold you till forever

If we die together die together now

 

 

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Grand hotel επόμενα επεισόδια: Ο Ρήγας ψάχνει σαν τρελός την Αλίκη για να την κακοποιήσει

Grand hotel επόμενα επεισόδια: Ο Ρήγας ψάχνει σαν τρελός την Αλίκη για να την κακοποιήσει

Όταν η Αλίκη καταφέρνει να του ξεγλιστρήσει ξανά, ο Ρήγας χάνει κάθε έλεγχο και βυθίζεται στη μανία και την εμμονή. Η αναζήτησή του φτάνει στα άκρα και κανείς δεν ξέρει πού θα σταματήσει.

Media
Media: Παιχνίδια Εκδίκησης επόμενα επεισόδια: «Η μάνα σου ήταν ψυχοπαθής» – Ο Άγης ξεπερνά κάθε όριο με τη Μαρίνα

Παιχνίδια Εκδίκησης επόμενα επεισόδια: «Η μάνα σου ήταν ψυχοπαθής» – Ο Άγης ξεπερνά κάθε όριο με τη Μαρίνα

Η ένταση κορυφώνεται στη σειρά «Παιχνίδια Εκδίκησης», με τον Άγη να προκαλεί τη Μαρίνα με έναν εξευτελιστικό ισχυρισμό για τη μητέρα της.

Media
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025. Δείτε αναλυτικά τι αναφέρουν...

Media
Media: Οι Αθώοι: Σε πόσα επεισόδια θα ολοκληρωθεί η νέα σειρά του MEGA

Οι Αθώοι: Σε πόσα επεισόδια θα ολοκληρωθεί η νέα σειρά του MEGA

Μια από τις πιο φιλόδοξες σειρές της νέας σεζόν, οι «Αθώοι» του MEGA, βασίζεται στον «Κατάδικο» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη και ολοκληρώνεται σε 16 επεισόδια. Πόσα γνωρίζεις για την παραγωγή;

Media
Media: Ένας ακόμα λόγος να πανηγυρίζουν στο MEGA του Μαρινάκη

Ένας ακόμα λόγος να πανηγυρίζουν στο MEGA του Μαρινάκη

Ακόμα μία σεζόν πανηγυρικής επικράτησης για το MEGA, με την υπογραφή Βαγγέλη Μαρινάκη και τον σχεδιασμό του Σταμάτη Μαλέλη. Το κανάλι επιβεβαίωσε ξανά ότι η ενημέρωση έχει όνομα.

Media
Media: Land of Bad: Πολεμική δράση με αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο

Land of Bad: Πολεμική δράση με αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο

Η ταινία Land of Bad αποτελεί μια πολεμική περιπέτεια. Που συνδυάζει κοινωνικό σχόλιο. Για τις σύγχρονες στρατιωτικές επιχειρήσεις

Media
Media: STRAW: Το κοινωνικό δράμα που συγκλονίζει με ρεαλισμό

STRAW: Το κοινωνικό δράμα που συγκλονίζει με ρεαλισμό

Η ταινία Straw είναι ένα κοινωνικό δράμα που εξερευνά με ρεαλισμό τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, με πρωταγωνίστρια την Taraji P. Henson

Media
Media: Άγιος έρωτας επόμενα επεισόδια: Ο Κλεάνθης χάνει τα πάντα στα χαρτιά – Τον ξυλοκοπούν οι τοκογλύφοι

Άγιος έρωτας επόμενα επεισόδια: Ο Κλεάνθης χάνει τα πάντα στα χαρτιά – Τον ξυλοκοπούν οι τοκογλύφοι

Ο εθισμός στον τζόγο καταστρέφει τον Κλεάνθη. Χάνει όλα του τα χρήματα, η Σμαρώ ξεσπά εναντίον του, ενώ οι τοκογλύφοι δεν του χαρίζονται και τον σαπίζουν στο ξύλο.

Media
Media: Plane: Ο Gerard Butler σε μια εναέρια αποστολή θανάτου – Κριτική χωρίς spoiler

Plane: Ο Gerard Butler σε μια εναέρια αποστολή θανάτου – Κριτική χωρίς spoiler

Η ταινία «Plane» σε σκηνοθεσία του Jean-François Richet και με πρωταγωνιστή τον Gerard Butler, αποτελεί ένα δυναμικό θρίλερ δράσης

Media