Eurovision 2025: Στη Βιέννη η 70ή διοργάνωση – Αντιδράσεις για το λογότυπο!
Αντιδράσεις για τη Eurovision και είμαστε ακόμα μακριά!
Η Βιέννη θα φιλοξενήσει τελικά τη 70ή Eurovision, όπως ανακοίνωσε επίσημα η αυστριακή ραδιοτηλεόραση (ORF).
Οι ημερομηνίες του διαγωνισμού ορίστηκαν για τις 12 Μαΐου (Α’ Ημιτελικός), 14 Μαΐου (Β’ Ημιτελικός) και 16 Μαΐου (Μεγάλος Τελικός), οπότε καλά θα κάνετε να τις σημειώσετε.
Η αυστριακή πρωτεύουσα επικράτησε του Ίνσμπρουκ και θα υποδεχτεί τον διαγωνισμό για τρίτη φορά στην ιστορία της, μετά το 1967 και το 2015, με το συνολικό κόστος να εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 22,6 εκατομμύρια ευρώ.
Η επιλογή της Βιέννης προκάλεσε μικτές αντιδράσεις. Από τη μία υπήρξε ενθουσιασμός, καθώς πολλοί θυμήθηκαν την εντυπωσιακή διοργάνωση του 2015, από την άλλη όμως υπήρξαν έντονες φωνές που επιθυμούσαν διαφορετική πόλη.
Την ανακοίνωση σκίασαν και τα γεγονότα που ακολούθησαν. Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία του ORF, διαμαρτυρόμενοι για τη συμμετοχή του Ισραήλ, με την αστυνομία να επεμβαίνει άμεσα για να αποκαταστήσει την τάξη.
Παράλληλα, θύελλα σχολίων έχει προκαλέσει το νέο λογότυπο της Eurovision, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την EBU. Χιλιάδες φανς τους διαγωνισμού εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους μέσα από τα social media, ζητώντας την απόσυρσή του και την επιστροφή στο προηγούμενο σχέδιο.