Eurovision 2026: Σε φουλ ρυθμούς η ΕΡΤ για ημιτελικούς και τελικό
Σε φάση εντατικής προετοιμασίας βρίσκεται η ΕΡΤ για τους δύο ημιτελικούς και τον εθνικό τελικό της Eurovision 2026, με αυστηρούς κανόνες στη σκηνική παρουσίαση.
Σε φάση εντατικής προετοιμασίας για τους δύο ημιτελικούς και τον εθνικό τελικό της Eurovision 2026 βρίσκεται η ΕΡΤ. Ο Φωκάς Ευαγγελινός, που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια για ολόκληρο το σόου, πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με τους 28 υποψήφιους, προκειμένου να καταλήξει στο act που θα έχει κάθε τραγούδι.
Σύμφωνα με τους κανόνες που έχει ορίσει η ΕΡΤ, κατά την παρουσίαση των τραγουδιών επί σκηνής θα αξιοποιηθούν οθόνες LED στο background, ωστόσο δεν θα χρησιμοποιηθούν props, δηλαδή αντικείμενα όπως σκάλες, καρέκλες ή άλλα ευρήματα. Η έμφαση δίνεται στην εικόνα, τον φωτισμό και τη σκηνική κίνηση, χωρίς πρόσθετα σκηνικά στοιχεία.
Τα τρία σόου, που θα πραγματοποιηθούν στις 11, 13 και 15 Φεβρουαρίου, θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στον Πολυχώρο Πειραιώς 260 του Φεστιβάλ Αθηνών. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την ειδική διαμόρφωση του χώρου, ενώ οι πρόβες επί σκηνής αναμένεται να ξεκινήσουν τρεις ημέρες πριν από τους ημιτελικούς.