MEDIA

Οι Πανθέοι: Το συγκλονιστικό τραγούδι της σειράς που θα σαρώσει στον ΣΚΑΪ

Αυτό είναι το τραγούδι της σειράς «Οι Πανθέοι» που αναβιώνει στον ΣΚΑΪ.
Οι Πανθέοι: Το συγκλονιστικό τραγούδι της σειράς που θα σαρώσει στον ΣΚΑΪ

Η εμβληματική σειρά του 1977 «Οι Πανθέοι» επιστρέφει στην τηλεόραση, αυτή τη φορά όχι στην ΕΡΤ, αλλά στον ΣΚΑΪ, κάνοντας πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου.

Στο σήριαλ μετέχει και πάλι η Κάτια Δανδουλάκη που έπαιζε και τότε, ενώ στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Το συγκλονιστικό τραγούδι του σήριαλ υπογράφουν: Τους στίχους η Σοφία Καψούρου τη μουσική ο Μίνως Μάτσας, ενώ ερμηνευτής είναι ο Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Ακούστε ΕΔΩ το τραγούδι

Οι Πανθέοι: Υπόθεση

Οι Πανθέοι» το θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη μεταφέρεται τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν, σε μία σύγχρονη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών. «Οι Πανθέοι», ένα αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, χάρισε στον δημιουργό του Τάσο Αθανασιάδη το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959.

Το βιβλίο, ένα από τα μυθιστορήματα του συγγραφέα που μεταφέρθηκαν στην ελληνική τηλεόραση, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979 και εξιστορεί τις περιπέτειες των «Πανθέων», μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 47 χρόνια μετά, η οικογένεια των «Πανθέων» έρχεται στον ΣΚΑΪ σε μια σειρά που θα καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

Η ιστορία των «Πανθέων» ξεκινά το 1939…

Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος;..

Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο…

Ο καιρός περνάει… Οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν με εκβιασμούς και απάτες, σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Ταυτόχρονα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων.

Η Ιστορία όμως τρέχει με πιο γρήγορα βήματα από τους ήρωες…

 Σε λίγο η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ανθρώπων. Μια περίοδος, που όλοι θα πρέπει να επιβιώουν στα δύσκολα. Μια μάχη, σε μια εποχή που θα αναδείξει ήρωες, δειλούς και τυχοδιώκτες…

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Έλενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού), Κώστας Φιλλίπογλου (Ιορδάνης Βαλλίδης), Παντελής Δεντάκης (Λουκάς Αυγουστάκης), Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Ματούλα Γκανά), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέτα Πανθέου), Ελένη Καρακάση (Σεβαστή), Αλέξανδρος Μούκανος (Χρυσίνας), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Πέλλα Γκανά), Βίκυ Διαμαντοπούλου (Θάλεια Μονογιού), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τέλης Βαλέριος), Κώστας Κονταράτος (Παναγής), Εύα Σιμάτου (Σοφία Στρατηγού), Αρετή Τίλη (Αλέκα Βαλλίδη), Ιφιγένεια Καραμήτρου (Λιάνα Πανθέου), Γιάννης Κατσιμίχας (Θωμάς Πανθέος), Θανάσης Ισιδώρου (Στέφανος Χρυσίνας), Κωνσταντίνος Ελματζίογλου (Ηλίας Γαζής), Γιάννης Ίτσιος (Δημήτρης), Βάλλια Παπαδάκη (Ουρανία)

  • Σενάριο: Γιάννα Κανελλοπούλου
  • Σενάριο: Άγγελος Χασάπογλου
  • Σύμβουλος Σεναρίου: Σπηλιόπουλος Χ.Β.
  • Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος

Πηγή mediatime.gr

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026.

Media
Media: Survivor 8/2 spoiler : Ποια ομάδα έχει προβάδισμα στις ασυλίες

Survivor 8/2 spoiler : Ποια ομάδα έχει προβάδισμα στις ασυλίες

Μια πρώτη (λογική) εκτίμηση για την ομάδα που έχει προβάδισμα να κερδίσει τις περισσότερες ασυλίες αυτή τη βδομάδα στο Survivor.

Media
Media: Survivor 8/2 : Αυτές είναι οι δύο γυναίκες που μπαίνουν στο παιχνίδι

Survivor 8/2 : Αυτές είναι οι δύο γυναίκες που μπαίνουν στο παιχνίδι

Προσθήκες ετοιμαζόμαστε να δούμε στο επεισόδιο της Κυριακής του Survivor. Ποιες είναι οι δύο γυναίκες που μπαίνουν στο παιχνίδι επιβίωσης.

Media
Media: Τέλος για το Να μ’ αγαπάς – Ο Alpha αλλάζει καθημερινή μυθοπλασία

Τέλος για το Να μ’ αγαπάς – Ο Alpha αλλάζει καθημερινή μυθοπλασία

Η καθημερινή σειρά Να μ’ αγαπάς ολοκληρώνει τον κύκλο της το καλοκαίρι, με τον Alpha να σχεδιάζει ήδη την επόμενη μέρα στη μυθοπλασία, ποντάροντας σε νέα δραματική παραγωγή με στοιχεία μυστηρίου.

Media
Media: Τηλεοπτική αγορά 2026: Μικρή άνοδος στη διαφήμιση, αλλά με αστερίσκους

Τηλεοπτική αγορά 2026: Μικρή άνοδος στη διαφήμιση, αλλά με αστερίσκους

Με θετικό πρόσημο μπήκε το 2026 για την τηλεοπτική διαφήμιση, όμως πίσω από την ήπια άνοδο των αριθμών κρύβονται καθυστερήσεις, επιφυλάξεις και ένα περιβάλλον που παραμένει εύθραυστο.

Media
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026.

Media
Media: Survivor 8-2 : Τα δείχνει όλα το trailer!!  Τι γίνεται με την Αναστασία – Πόσοι νέοι παίκτες μπαίνουν και σε ποιες ομάδες

Survivor 8-2 : Τα δείχνει όλα το trailer!! Τι γίνεται με την Αναστασία – Πόσοι νέοι παίκτες μπαίνουν και σε ποιες ομάδες

Πολύ διαφωτιστικό το trailer για το επεισόδιο της Κυριακής στο Survivor, σε ότι αφορά την Αναστασία και τις νέες προσθήκες.

Media
Media: Πράσινο φως από το ΕΚΚΟΜΕΔ: Οι σειρές που παίρνουν επιδότηση και μπαίνουν μπροστά

Πράσινο φως από το ΕΚΚΟΜΕΔ: Οι σειρές που παίρνουν επιδότηση και μπαίνουν μπροστά

Κομβικές αποφάσεις για την ελληνική μυθοπλασία παίρνει το ΕΚΚΟΜΕΔ, δίνοντας το πράσινο φως σε νέες σειρές που εξασφαλίζουν επιδότηση και μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης.

Media
Media: Survivor 8/2 : Αυτός μπαίνει την Κυριακή!

Survivor 8/2 : Αυτός μπαίνει την Κυριακή!

Επιβεβαιώνονται οι προσθήκες στο Survivor και θα δούμε σίγουρα κάποιες την ερχόμενη Κυριακή. Ποιος παίκτης μπαίνει σίγουρα…

Media