Kitchen Lab με Άκη Πετρετζίκη: Πίτσα με cream cheese, ψαρονέφρι με πουρέ και σοκολατένια σαρλότ
Tο Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη (8–9 Νοεμβρίου, 16:40 στον Alpha) γεμίζει το σπίτι με άρωμα comfort food:
Το Kitchen Lab επιστρέφει στον Alpha το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στις 16:40, με τον Άκη Πετρετζίκη να δημιουργεί πιάτα που παντρεύουν την καθημερινή απλότητα με τη γαστρονομική φινέτσα.
Το σαββατιάτικο μενού ξεκινά με μια πίτσα με ζύμη από cream cheese, τραγανή, λαχταριστή και γεμάτη άρωμα βασιλικού. Ο Άκης ετοιμάζει χειροποίητη σάλτσα ντομάτας, στρώνει τη ζύμη με μπέικον, μανιτάρια και πιπεριές, και την ψήνει μέχρι να αποκτήσει τέλειο χρυσαφένιο χρώμα.
Για κυρίως πιάτο, το ψαρονέφρι με πουρέ πατάτας και beurre noisette κλέβει την παράσταση. Το μαριναρισμένο κρέας δένει ιδανικά με τη βελούδινη σάλτσα βαλσάμικου και δεντρολίβανου, σε ένα αποτέλεσμα που ισορροπεί γεύση και κομψότητα.
Το επιδόρπιο του επεισοδίου είναι η σοκολατένια σαρλότ, μια τούρτα-όνειρο με σαβαγιάρ, πλούσια γκανάζ, μους σοκολάτας και άρωμα κονιάκ, που αποδεικνύει ότι η σοκολάτα έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.
Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ο Άκης επιστρέφει με comfort διάθεση και τρεις νέες συνταγές για όλους. Η σπανακοτυρόπιτα «της τεμπέλας», χωρίς φύλλο και χωρίς κόπο, απογειώνει τη γεύση του σπανακιού με γιαούρτι και φέτα.
Στη συνέχεια, φτιάχνει λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και τυρί κρέμα, ένα ελαφρύ, πλούσιο πιάτο γεμάτο άρωμα και χρώμα. Το μενού ολοκληρώνεται με muffins τριπλής σοκολάτας — αφράτα, ζουμερά και απλά ακαταμάχητα.