Στάθης Παναγιωτόπουλος: Αδιανόητο - Ελεύθερος για την μια υπόθεση με ροζ videos κρατούμενος για άλλη

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα ήταν ξανά ελεύθερος στο σπίτι του...αν δεν υπήρχε και νέα μήνυση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα το πρωί μετά την απολογία του, ο πρώην παρουσιαστής του Ράδιο Αρβύλα, Στάθης Παναγιωτόπουλος.

Εις βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την δημοσιοποίηση videos ερωτικού περιεχομένου, φυσικoύ προσώπου, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό την ηθική βλάβη.

 

Σκοτσέζικο ντους για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

Μετά την ανακοίνωση της πρώτης απόφασης το χαμόγελο πάγωσε ξανά στο πρόσωπο του δράστη, καθώς μια νέα μήνυση, ξανά για την δημοσιοποιήση υλικού ερωτικού περιεχομένου, με προσωπικές στιγμές από άλλο θύμα αυτή τη φορά, τον καθιστά και πάλι κρατούμενο.
Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στην 7η ανακρίτρια.

 

Οι ποινές

 

Εντύπωση προκαλούν παρά τις απανωτές καταγγελίες, οι ποινές – χάδι – που επιβλήθηκαν στον Στάθη Παναγιωτόπουλο για την πρώτη υπόθεση οι οποίες είναι:
-Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
-εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα
-καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ

ενώ πρόκληση για την κοινή γνώμη αποτελεί η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, έστω και με περιοριστικούς όρους.

Όλοι περιμένουν οι ποινές σε τέτοιες υποθέσεις να είναι παραδειγματικές, ώστε να αποτελούν παράγοντα αποτροπής και σε άλλους που σκέφτονται να διαπράξουν παρόμοια εγκλήματα και όχι χάδι, κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι και καλλιεργώντας την λογική …«έκανε ότι έκανε…δεν τρέχει και τίποτε…».

Στην Ελλάδα του 2022…της τεχνολογίας και των νέων μέσων, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, η επικαιροποιήση του ήδη υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για αντίστοιχα αδικήματα και οι θέσπιση νέων κανόνων και ποινών, για τις καινούριες μορφές ηλεκτρονικών εγκλημάτων, εκβιασμών και εκδικητικών συμπεριφορών στο internet.

Όσο για το αν πρέπει να συνεχιστεί το Ράδιο Αρβύλα, ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε την  πιο σωστή τοποθέτηση από όλες αυτές που έχουν γίνει μέχρι τώρα, κάνοντας ένα podcast ράπισμα στον «πορνο – Στάθη».