MEDIA

Το «Καστελλόριζο» στο ΘΕΜΑ Radio 104,6

Ο πηγαίος Μανώλης Μητσιάς ερμηνεύει ένα ολοκαίνουριο τραγούδι για το «Καστελλόριζο» σε μουσική του Μανώλη Καρπάθιου και σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη.
Το «Καστελλόριζο» στο ΘΕΜΑ Radio 104,6

Την Κυριακή το μεσημέρι στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» με τον Νίκο Θρασυβούλου.

Ο πηγαίος Μανώλης Μητσιάς ερμηνεύει ένα ολοκαίνουριο τραγούδι για το «Καστελλόριζο» σε μουσική του Μανώλη Καρπάθιου και σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη.

Το καινούριο και ιδιαίτερο τραγούδι θα περιλαμβάνεται σε ένα άλμπουμ με πυρήνα μουσικές και τραγούδια του όμορφου και κομβικού Ακριτικού νησιού μας.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή έκδοση από τον οργανισμό «Πολυηχίες» εξειδικευμένο στον τομέα της ελληνικής παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής.

Σε αυτή συναντιούνται αξιόπιστοι ερμηνευτές που αποδίδουν πιστά το χρώμα και το ήθος των τραγουδιών του Καστελλόριζου όπως ο Πρωτοψάλτης και Χοράρχης διεθνούς φήμης Γρηγόρης Νταραβάνογλου, η εξαιρετική ερμηνεύτρια Μαρίνα Μανωλάκου, ο δεξιοτέχνης του ταμπουρά και μουσικοδιδάσκαλος Γιάννης Μεγαλούδης, η σολίστ στο κανονάκι και ικανή τραγουδίστρια Ζωή Μήλιου.

Ψυχή της έκδοσης, ο Καστελλοριζιός Γιώργος Καραβέλατζης που τραγουδά, παίζει και κατευθύνει την εργασία στη σωστή κατεύθυνση. Μουσικοί και τραγουδιστές, δωδεκανήσιοι μύστες του ύφους της περιοχής.

Ενταγμένο στην ευρύτερη δωδεκανησιακή παράδοση το Καστελλόριζο παρουσιάζει πλούτο τραγουδιών δομημένων πάνω στους τρόπους της Αρχαίας και στην οκτώηχο της Βυζαντινής μουσικής. Τραγούδια του γάμου, της αγάπης, του Ακριτικού έπους, παραλογές, κάλαντα, μοιρολόγια, διανθίζουν την έκδοση.

Την μουσική επιμέλεια της όλης εργασίας που φέρει τον τίτλο «Καστελλόριζο – Μια στάλα φως μες το Αιγαίο» έχει ο Δωδεκανήσιος μουσικοσυνθέτης Μανώλης Καρπάθιος.

Ο τελευταίος γράφει ειδικά για το Καστελόριζο το πρωτότυπο ομότιτλο τραγούδι σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη, το οποίο και ερμηνεύει, όπως αναφέραμε ο πηγαίος Μανώλης Μητσιάς. Σημειώνουμε πως οι δύο δημιουργοί και ο ερμηνευτής συνδέονται με τον κύκλο τραγουδιών «Συγγνώμη, Πόλη μου» που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group.

Οι τρεις συνεργάζονται ξανά, σε μια ακόμη ιδιαίτερη συγκυρία, τώρα, όπου το παλιό συναντά το καινούριο με γνώμονα την ανάδειξη του νησιού, των ιδιαιτεροτήτων και της ζωτικής σημασίας του για τον ευρύτερο ελληνικό χώρο.

Η ηχογράφηση θα ενσωματωθεί μέσω δίσκου cd σε βιβλίο που θα περιέχει μουσικολογικά και λαογραφικά σχόλια, τα ποιητικά κείμενα των τραγουδιών, νότες σε βυζαντινή παρασημαντική, φωτογραφικό υλικό, αναφορές σε πρόσωπα και σημαντικά γεγονότα.

Η έκδοση, που πραγματοποιείται με την αρωγή της Εταιρίας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου, θα περιλαμβάνει και Αγγλική μετάφραση για τους Καστελλοριζιούς της Αυστραλίας που αποτελούν πολυπληθέστατη εστία Καστελλοριζίων.

Η ομορφιά δεν έχει όριο
Αν έχεις δει το Καστελόριζο
Του κόσμου όλου πιο ωραίο
Μια στάλα φως μες το Αιγαίο

Η εκπομπή «Αυτοπροσώπως» με τον Νίκο Θρασυβούλου, μεταδίδεται το Σάββατο και την Κυριακή απ’ τις 12 έως και τις 2 το μεσημέρι.

Ο Νίκος Θρασυβούλου είναι βαθύς γνώστης των καλλιτεχνικών θεμάτων, χαίρει της εκτίμησης ανθρώπων της μουσικής, του θεάτρου, της συγγραφής και γενικότερα των τεχνών.

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, από τις 12.30 και μετά, «καλεσμένοι» του ο Κώστας Μπαλαχούτης και ο Μανώλης Καρπάθιος και μαζί τους το ακυκλοφόρητο «Καστελλόριζο» με το Μανώλη Μητσιά.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Survivor spoiler αποχώρηση 29/1 : Τα χρήματα που πήρε η Φωτεινή Καλεύρα

Survivor spoiler αποχώρηση 29/1 : Τα χρήματα που πήρε η Φωτεινή Καλεύρα

Με ποιο ποσό αποχωρεί από το Survivor 2026 η Φωτεινή Καλεύρα που έφυγε χωρίς να γίνει η μονομαχία.

Media
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026.

Media
Media: Συναγερμός στο OPEN μετά από απειλή για βόμβα – Τι συνέβη στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη

Συναγερμός στο OPEN μετά από απειλή για βόμβα – Τι συνέβη στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN, έπειτα από απειλή για τοποθέτηση βόμβας, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί άμεσα το κτίριο.

Media
Media: Γη της ελιάς επόμενα επεισόδια: Πιάνουν στα πράσα Κωνσταντίνο και Φρύνη – Τα κρυφά ραντεβού και η μοιραία συνάντηση

Γη της ελιάς επόμενα επεισόδια: Πιάνουν στα πράσα Κωνσταντίνο και Φρύνη – Τα κρυφά ραντεβού και η μοιραία συνάντηση

Συνταρακτικές εξελίξεις έρχονται στα επόμενα επεισόδια της σειράς Γη της ελιάς, καθώς η παράνομη σχέση του Κωνσταντίνου με τη Φρύνη κινδυνεύει να αποκαλυφθεί, μετά από μια μοιραία συνάντηση που φέρνει τα πάνω κάτω.

Media
Media: Porto Leone Alpha – Ο Ντίνος ανακαλύπτει τη σχέση Γαλήνης και Γιαμαρή

Porto Leone Alpha – Ο Ντίνος ανακαλύπτει τη σχέση Γαλήνης και Γιαμαρή

Ραγδαίες εξελίξεις φέρνουν τα επόμενα επεισόδια της σειράς Porto Leone, καθώς ο Ντίνος ανακαλύπτει τη μυστική σχέση της Γαλήνης με τον Γιαμαρή και η ένταση ανάμεσα στους δύο άντρες οδηγείται στα άκρα.

Media
Media: Survivor 28-1 spoiler : Αυτή η παίκτρια μοιάζει να γλιτώνει μονομαχία και αποχώρηση

Survivor 28-1 spoiler : Αυτή η παίκτρια μοιάζει να γλιτώνει μονομαχία και αποχώρηση

Πολύ κοντά στην παραμονή της στο Survivor είναι παίκτρια από την ομάδα των Επαρχιωτών…

Media
Media: Survivor spoiler 28-1 : Ποια ομάδα έχει προβάδισμα να κερδίσει το έπαθλο φαγητού

Survivor spoiler 28-1 : Ποια ομάδα έχει προβάδισμα να κερδίσει το έπαθλο φαγητού

Μια εκτίμηση με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας για το ποια ομάδα κερδίζει το έπαθλο φαγητού

Media
Media: Άγιος Έρωτας επόμενα επεισόδια Alpha – Ο Νικηφόρος ερωτεύεται τη Μάρω και τα όρια καταρρέουν

Άγιος Έρωτας επόμενα επεισόδια Alpha – Ο Νικηφόρος ερωτεύεται τη Μάρω και τα όρια καταρρέουν

Καταιγιστικές συναισθηματικές εξελίξεις έρχονται στον Άγιο Έρωτα, καθώς ο Νικηφόρος αρχίζει να ερωτεύεται τη Μάρω, την ώρα που η υπόθεση του Παύλου οδηγεί όλους στα άκρα.

Media
Media: Grand Hotel επόμενα επεισόδια: Ο Χατζημήτρος αποκαλύπτει το όνομα του αδελφού του – Οι πρόσφυγες «δείχνουν» Χαραλάμπη

Grand Hotel επόμενα επεισόδια: Ο Χατζημήτρος αποκαλύπτει το όνομα του αδελφού του – Οι πρόσφυγες «δείχνουν» Χαραλάμπη

Καταιγιστικές εξελίξεις φέρνουν τα επόμενα επεισόδια του Grand Hotel: ο Χατζημήτρος ανοίγει τα χαρτιά του για τον αδελφό του, ο Γεράσιμος μαθαίνει κάτι που δεν μπορεί να διανοηθεί, ενώ οι πρόσφυγες αποφασίζουν να κινηθούν εναντίον του Χαραλάμπη.

Media