MEDIA

Το τραγούδι που έγραψε ο Παντελής Παντελίδης για τη μητέρα του

Το τραγούδι "Αθηνά" ήταν η πιο προσωπική του αφιέρωση, ένα κομμάτι γεμάτο αγάπη για τη μητέρα του.
Το τραγούδι που έγραψε ο Παντελής Παντελίδης για τη μητέρα του

Σήμερα, 18 Φεβρουαρίου 2025, συμπληρώνονται εννέα χρόνια από τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη. Εννέα χρόνια χωρίς τη φωνή του, αλλά όχι χωρίς τα τραγούδια του. Γιατί η μουσική του συνεχίζει να ακούγεται παντού, σε σπίτια, αυτοκίνητα, νυχτερινά μαγαζιά. Τα τραγούδια του ήταν πάντα βγαλμένα από την ψυχή του, από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες που άκουγε. Ανάμεσα σε αυτά, υπάρχει ένα που ξεχωρίζει, γιατί δεν μιλά για έρωτα, χωρισμό ή αλκοόλ, αλλά για τη γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο: τη μητέρα του, Αθηνά.

Ο Παντελίδης είχε τεράστια αδυναμία στη μητέρα του. Σε συνεντεύξεις τονίζε ότι ήταν το στήριγμά του, ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τα οικονομικά του και κρατούσε τα πόδια του στη γη, όσο κι αν η επιτυχία του εκτοξευόταν. Ο ίδιος την αποκαλούσε «Κέρβερο», όχι για να την περιγράψει αυστηρή, αλλά γιατί ήταν πάντα εκεί, προστατευτική, να τον νοιάζεται και να τον καθοδηγεί. Η αγάπη αυτή έγινε τραγούδι, το “Αθηνά”, όπου οι στίχοι μιλούν για έναν άνθρωπο που γεμίζει τη ζωή με χρώματα και ζεστασιά.

Το “Αθηνά” κυκλοφόρησε το 2012 και αγαπήθηκε αμέσως, όχι μόνο επειδή ήταν ένα ακόμα τραγούδι του Παντελίδη, αλλά γιατί έβγαινε από την καρδιά του. Ήταν ένας φόρος τιμής στη μητέρα του, ένα μουσικό “ευχαριστώ” για όλα όσα έκανε για εκείνον. Οι στίχοι του, γεμάτοι εικόνες και συναισθήματα, σκιαγραφούν μια γυναίκα φωτεινή, στοργική, μια μητέρα που ο γιος της έβλεπε σχεδόν σαν άγγελο.

Εννέα χρόνια μετά τον θάνατό του, η μουσική του παραμένει ζωντανή. Τα τραγούδια του ακούγονται δυνατά, μερικά από αυτά ίσως και με λίγη νοσταλγία, καθώς θυμίζουν σε όλους πως ο Παντελής έφυγε νωρίς. Όμως το όνομά του, όπως και το όνομα “Αθηνά” στο τραγούδι του, δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Γρηγόρης Κεντητός

Γράφω για πράγματα που με συναρπάζουν, αλλά φροντίζω πάντα να τα ερευνώ σαν να τα μελετούσα για πρώτη φορά. Αναζητώ τη σύνδεση ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, το ανθρώπινο μέσα στο ακαδημαϊκό, και τη γνώση που μπορεί να μεταφερθεί με τρόπο απλό, ακριβή και ζωντανό. Είτε πρόκειται για έναν αρχαίο πόλεμο είτε για ένα φαινόμενο της εποχής μας, στηρίζομαι πάντα σε πρωτογενές υλικό, πραγματικές πηγές και σοβαρή τεκμηρίωση. Θέλω κάθε κείμενο να αξίζει τον χρόνο του αναγνώστη — και τον δικό μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: MEGA: Η νέα καθημερινή σειρά του Μένιου Σακελλαρόπουλου έρχεται να… ταράξει την prime time!

MEGA: Η νέα καθημερινή σειρά του Μένιου Σακελλαρόπουλου έρχεται να… ταράξει την prime time!

Μια νέα καθημερινή παραγωγή ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στο πρόγραμμα του MEGA...

Media
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026

Media
Media: Survivor spoiler αποχώρηση 27/2 : Αυτά τα χρήματα πήρε η Βασιλική Μουντή

Survivor spoiler αποχώρηση 27/2 : Αυτά τα χρήματα πήρε η Βασιλική Μουντή

Τα χρήματα που θα πάρει η Βασιλική Μουντή από τη συμμετοχή της στο Survivor 2026.

Media
Media: Survivor spoiler αποχώρηση 27/2: ΚΛΕΙΔΩΣΕ! Αυτή αποχωρεί…

Survivor spoiler αποχώρηση 27/2: ΚΛΕΙΔΩΣΕ! Αυτή αποχωρεί…

Οριστικό και κλειδωμένο spoiler για το ποιος παίκτης αποχωρεί από το Survivor στο επεισόδιο της Πέμπτης…

Media

ΜΠΑΜ στον μιντιακό χάρτη: Ο Antenna φέρνει τον Τόνι Μπλερ στο παιχνίδι

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ, αναλαμβάνει ρόλο-κλειδί στον Όμιλο Antenna, σε μια κίνηση με σαφές διεθνές και γεωπολιτικό αποτύπωμα.

Media
Media: Βόμβα στην TV: Ο ΑΝΤ1 χτυπά την Ελένη Μενεγάκη – Η αρχή του τέλους στο Mega;

Βόμβα στην TV: Ο ΑΝΤ1 χτυπά την Ελένη Μενεγάκη – Η αρχή του τέλους στο Mega;

Η Ελένη Μενεγάκη δέχεται επίσημη κρούση από τον ΑΝΤ1, με τις ισορροπίες στην πρωινή ζώνη να αλλάζουν ξανά.

Media
Media: Ανατροπή στον Alpha: Εκεί που ετοιμαζόταν επιστροφή, έπεσε «μαύρο»

Ανατροπή στον Alpha: Εκεί που ετοιμαζόταν επιστροφή, έπεσε «μαύρο»

Τίτλοι τέλους πριν καν ξεκινήσει το reunion των Υπέροχων Πλασμάτων. Ο Alpha αλλάζει απόφαση και παγώνει οριστικά την επιστροφή της σειράς.

Media
Media: Τέλος εποχής για την Ηλέκτρα – Η ΕΡΤ κλείνει τον κύκλο της σειράς

Τέλος εποχής για την Ηλέκτρα – Η ΕΡΤ κλείνει τον κύκλο της σειράς

Η σειρά Ηλέκτρα της ΕΡΤ οδηγείται σε οριστικό φινάλε, μετά από τρεις σεζόν και αλλεπάλληλες αλλαγές στο πρόγραμμα που επηρέασαν την πορεία της.

Media
Επόμενα Επεισόδια: Γη της Ελιάς: Ο Αντώνης εκβιάζει την Ερωφίλη – Χωρισμός-σοκ και επιστροφή στον Στάθη

Γη της Ελιάς: Ο Αντώνης εκβιάζει την Ερωφίλη – Χωρισμός-σοκ και επιστροφή στον Στάθη

Ο Αντώνης πιέζει ασφυκτικά την Ερωφίλη, έναν χωρισμό που αλλάζει τα πάντα και μια επανασύνδεση που έρχεται μέσα από πόνο.

Επόμενα Επεισόδια