ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ελληνοτουρκικά: «Συναγερμός» στον Έβρο, έκτακτη συνεδρίαση με Μητσοτάκη – Η Τουρκία θα επιχειρήσει νέα εισβολή μεταναστών;

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις του Έβρου, καθώς η Τουρκία συνεχίζει τον «υβριδικό» πόλεμο, χρησιμοποιώντας τους μετανάστες.
Ελληνοτουρκικά: «Συναγερμός» στον Έβρο, έκτακτη συνεδρίαση με Μητσοτάκη – Η Τουρκία θα επιχειρήσει νέα εισβολή μεταναστών;

Ελληνοτουρκικά: «Συναγερμός» επικρατεί στον Έβρο και τα σύνορα με την Τουρκία, με τις ελληνικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή και ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τον Ερντογάν και η προσπάθεια να δημιουργεί μικρά «θερμά επεισόδια», στήνοντας «παγίδες» στον Έβρο,

Όπως για παρφάδειγμα το πρόσφατο περιστατικό με τους 38 μετανάστες που… ξαφνικά από νησίδα της τουρκικής επικράτειας βρέθηκαν εντός της ελληνικής!

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της Μπαϊντά, μιας γυναίκας από τους μετανάστες, που αποκάλυψε πως οι Τούρκοι τους έσπρωξαν δύο φορές σε νησίδες στον Έβρο διαχωρίζοντάς τους μάλιστα «σαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα». Η Μπάιντα είχε αποκαλύψει: «Οι Τούρκοι μας χώρισαν δύο φορές. Ήμασταν 50 άνθρωποι που μας απέλασαν από την Τουρκία σε ελληνικό νησί. Τότε οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δεύτερο νησί και πέταξαν πολλά άτομα σε αυτό το νησί και μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των δύο πλευρών, την ελληνική και την τουρκική».

Ολα τα παραπάνω και το ύπουλο σχέδιο της Τουρκίας να θέσει νέα σύνορα με την Ελλάδα, έχουν «θορυβήσει» την Κυβέρνηση που περιμένει σχεδόν τα πάντα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους επιτελείς του.

Γι αυτό ακριβώς το μεσημέρι της Τρίτης (23/8) υπάρχει συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 16:30 με βασικό αντικείμενο είναι η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο. Στην Κυβέρνηση θεωρούν πως η Τουρκία επιχειρεί έναν υβριδικό πόλεμο Νο2 με την μεγαλοποίηση του μεταναστευτικού και τη δημιουργία, πιθανόν συνοριακού ζητήματος, όπως αναφέρουμε και πιο πάνω.

Ολα αυτά με φόντο την αύξηση των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο διάστημα που έχει προκαλέσει ανησυχία στους Έλληνες επιτελείς. Έτσι «επί τάπητος» θα τεθούν όλα τα θέματα της φύλαξης των συνόρων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει ανάγκη επικαιροποίησής τους.

Με τον Ερντογάν να έχει αποδείξει πως δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό προκειμένου να πλήξει την Ελλάδα, ούτε και για τη μοίρα των μεταναστών, η ελληνική πλευρά είναι υποχρεωμένη να περιμένει τα πάντα.

Λίγο νωρίτερα άλλωστε σας ενημερώσαμε ότι στον «φράχτη» στον Έβρο έχουν ήδη ολοκληρωθεί έργα ηλεκτροδότησης, με στόχο τον καλύτερο φωτισμό της περιοχής, αλλά και την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας.

Ελληνοτουρκικά: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.