MUST READ

Η στροφή των Γερμανών στους κινητήρες εσωτερικής καύσης θα αλλάξει την αγορά αυτοκινητου;

Η επιστροφή της Γερμανίας στους κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αγορά αυτοκινήτου, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως. Αν και η Ε.Ε. έχει αποφασίσει να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035, η Γερμανία έχει πιέσει για εξαιρέσεις, κυρίως για οχήματα που θα χρησιμοποιούν συνθετικά καύσιμα...
Η στροφή των Γερμανών στους κινητήρες εσωτερικής καύσης θα αλλάξει την αγορά αυτοκινητου;

Η επιστροφή της Γερμανίας στους κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αγορά αυτοκινήτου, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως. Αν και η Ε.Ε. έχει αποφασίσει να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035, η Γερμανία έχει πιέσει για εξαιρέσεις, κυρίως για οχήματα που θα χρησιμοποιούν συνθετικά καύσιμα (e-fuels).

Αν η Γερμανία και άλλες χώρες επενδύσουν σε τεχνολογίες που επιτρέπουν τη διατήρηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, οι καταναλωτές μπορεί να διστάσουν να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ειδικά αν ανησυχούν για την υποδομή φόρτισης ή την αυτονομία των EVs.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που είχαν επικεντρωθεί στην ηλεκτροκίνηση (π.χ. Volkswagen, BMW) ίσως επιβραδύνουν τα επενδυτικά τους σχέδια για ηλεκτρικά οχήματα.

Οι Γερμανοί πιέζουν για τη χρήση e-fuels, τα οποία είναι ουδέτερα σε εκπομπές CO₂, αν παραχθούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αυτό θα μπορούσε να κρατήσει ζωντανή την αγορά βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων, ειδικά σε κατηγορίες όπως τα σπορ αυτοκίνητα, τα premium μοντέλα και τα μεγάλα SUV.

Αν η Γερμανία ηγηθεί μιας “αντεπίθεσης” κατά της πλήρους μετάβασης στα ηλεκτρικά, χώρες με ισχυρές αυτοκινητοβιομηχανίες (όπως Ιταλία, Ιαπωνία και ΗΠΑ) μπορεί να ακολουθήσουν, ζητώντας χαλάρωση των μέτρων.
Αντίθετα, εταιρείες που έχουν επενδύσει αποκλειστικά στα EVs (όπως Tesla, BYD) πιθανώς να δουν αυτό ως απειλή.

Η αύξηση της ζήτησης για συνθετικά καύσιμα μπορεί να ανεβάσει τις τιμές τους, καθιστώντας τα πιο ακριβά από τα συμβατικά καύσιμα.

Οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ίσως πέσουν λόγω μεγαλύτερης προσφοράς και βελτίωσης της τεχνολογίας μπαταριών, αλλά αν οι καταναλωτές προτιμήσουν ξανά βενζινοκινητήρες, η μείωση της τιμής μπορεί να μην είναι τόσο απότομη.

Η στροφή των Γερμανών στους κινητήρες εσωτερικής καύσης μέσω των e-fuels δεν θα “τερματίσει” την ηλεκτροκίνηση, αλλά μπορεί να επιβραδύνει τη μετάβαση και να διατηρήσει μια μεικτή αγορά για περισσότερα χρόνια. Αν αποδειχθεί ότι τα e-fuels είναι οικονομικά βιώσιμα, ίσως δούμε μια πιο μακροχρόνια συνύπαρξη βενζινοκινητήρων και ηλεκτρικών οχημάτων, αντί για πλήρη κατάργηση των ICE το 2035.

Διαβάστε επίσης στο sportime.gr

Θα επιστρέψει η Αγγλία στην Ε.Ε.;

Στα 32 του εγκατέλειψε απογοητευμένος την Ελλάδα, 150 χρόνια μετά νιώθουμε δέος βλέποντας τα έργα του

#Tags

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Must Read: Σοκ στον κυβερνοχώρο: 16 δισεκατομμύρια κωδικοί διέρρευσαν – Κίνδυνος για Facebook, Google, Apple και άλλα όμως στην Ελλάδα σου λένε πως δεν κινδυνεύεις με τον προσωπικό αριθμό

Σοκ στον κυβερνοχώρο: 16 δισεκατομμύρια κωδικοί διέρρευσαν – Κίνδυνος για Facebook, Google, Apple και άλλα όμως στην Ελλάδα σου λένε πως δεν κινδυνεύεις με τον προσωπικό αριθμό

Το μέγεθος της διαρροής σημαίνει πως κανείς δεν είναι απόλυτα ασφαλής.

Must Read
Must Read: Η χώρα που έχει χαλκό, κοβάλτιο, διαμάντια, χρυσό, πετρέλαιο, ουράνιο, coltan αξίας 24 τρισεκατομμυρίων και όμως είναι μια από τις 10 φτωχότερες του πλανήτη

Η χώρα που έχει χαλκό, κοβάλτιο, διαμάντια, χρυσό, πετρέλαιο, ουράνιο, coltan αξίας 24 τρισεκατομμυρίων και όμως είναι μια από τις 10 φτωχότερες του πλανήτη

Έχει ό,τι χρειάζεται ο κόσμος για να λειτουργεί. Χαλκό, κοβάλτιο, coltan, χρυσό, διαμάντια. Κι όμως, οι κάτοικοί του πεινάνε.

Must Read
Must Read: Οι 2 Σπαρτιάτες που πήγαν μόνοι τους στον Ξέρξη για να τους σκοτώσει. Γιατί δεν τους σκότωσε;

Οι 2 Σπαρτιάτες που πήγαν μόνοι τους στον Ξέρξη για να τους σκοτώσει. Γιατί δεν τους σκότωσε;

Σκοτώθηκαν Πέρσες πρέσβεις στη Σπάρτη. Κι όμως, χρόνια μετά, δύο νεαροί Σπαρτιάτες ταξίδεψαν μόνοι τους για να δώσουν τη ζωή τους.

Must Read
Must Read: Ο Αρχαίος Έλληνας που έλεγε ότι δεν υπάρχει κίνηση. Και όλοι τον κορόιδευαν. Μέχρι που ήρθε η κβαντική φυσική και τον επιβεβαίωσε

Ο Αρχαίος Έλληνας που έλεγε ότι δεν υπάρχει κίνηση. Και όλοι τον κορόιδευαν. Μέχρι που ήρθε η κβαντική φυσική και τον επιβεβαίωσε

Όταν ο Ζήνων έλεγε πως ο Αχιλλέας δεν φτάνει ποτέ τη χελώνα, τον περνούσαν για τρελό. Σήμερα, η φυσική παραδέχεται ότι ίσως είχε δίκιο.

Must Read
Must Read: Ο τελευταίος πρίγκιπας του Αιγαίου. Έδινε ό,τι είχε στους Τούρκους για να μην του πάρουν τη ζωή

Ο τελευταίος πρίγκιπας του Αιγαίου. Έδινε ό,τι είχε στους Τούρκους για να μην του πάρουν τη ζωή

Ο Ιωάννης Δ΄ Κρίσπος κυβέρνησε τη Νάξο και τα γύρω νησιά για σχεδόν μισό αιώνα. Από παιδί-δούκα έγινε σκιά ενός ηγέτη, δίνοντας στους Οθωμανούς ό,τι είχε για να μην τον καταστρέψουν.

Must Read
Must Read: Το ελληνικό νησί που παλιά δεν ήταν νησί και έστελνε μάρμαρα σε Αμφίπολη, Ρώμη και Κωνσταντινούπολη

Το ελληνικό νησί που παλιά δεν ήταν νησί και έστελνε μάρμαρα σε Αμφίπολη, Ρώμη και Κωνσταντινούπολη

Στη Θάσο πριν από 20.000 χρόνια δεν χρειαζόσουν καράβι για να πας. Ήταν ενωμένη με την ξηρά. Και λίγο αργότερα, έστελνε το λευκό της μάρμαρο στις πιο λαμπρές πόλεις του κόσμου.

Must Read
Must Read: Πώς ξεκίνησε η λέξη εργατοπατέρας

Πώς ξεκίνησε η λέξη εργατοπατέρας

Η ιστορία της λέξης «εργατοπατέρας» ξεκινά από τον Μεσοπόλεμο και τη σχέση κράτους και συνδικάτων.

Must Read
Must Read: Πριν τη Σπιναλόγκα, τους είχαν εκεί τους λεπρούς μέσα σε σπηλιές, έφτιαξαν εκκλησία και επιβίωναν μόνοι, στιγματισμένοι και ξεχασμένοι.

Πριν τη Σπιναλόγκα, τους είχαν εκεί τους λεπρούς μέσα σε σπηλιές, έφτιαξαν εκκλησία και επιβίωναν μόνοι, στιγματισμένοι και ξεχασμένοι.

Πριν ξεκινήσει η ιστορία της Σπιναλόγκας, υπήρχε η Μεσκινιά. Μια χαράδρα έξω από τα τείχη του Χάνδακα, όπου οι λεπροί ζούσαν σε σπηλιές, έφτιαξαν εκκλησία και επιβίωναν μόνοι, στιγματισμένοι και ξεχασμένοι.

Must Read
Must Read: Ήταν Έλληνας, Χριστιανός και Πασάς. Ήθελε να δώσει δικαιώματα στους Χριστιανούς και οι Μουσουλμάνοι πήγαν να τον σκοτώσουν

Ήταν Έλληνας, Χριστιανός και Πασάς. Ήθελε να δώσει δικαιώματα στους Χριστιανούς και οι Μουσουλμάνοι πήγαν να τον σκοτώσουν

Υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, υπέγραψε τη Συνθήκη του Βερολίνου και πήγε στην Κρήτη για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Εκεί όμως, ο στρατός του τον αγνόησε και οι Μουσουλμάνοι ήθελαν να τον σκοτώσουν.

Must Read